Tarinan alku

Tervetuloa seuraamaan uutta matkablogia, jossa jaetaan elämyksiä rennolla tyylillä ja keskitytään matkojen ja kohdemaiden kuluihin. Tarkoituksena on kirjoittaa kattava ja ytimekäs kertomus matkakohteista ja tuoda esille vähintään yksi huippujuttu joka kohteessa.

Matkablogin idea sai alkunsa kuten kaikki hyvät ideat maanantaiaamuna uuteen viikkoon valmistautuessa todeten, että parempi katsoa ja kokeilla. Ajattelin aikaisemmin, että laadukkaan blogin perustaminen ja ylläpito vaatii irtiottoa työelämästä tai lottovoittoa. Monesti mielikuvissa ”ammattimatkaajat” irtisanoutuvat päivätyöstään tai saavat mahdollisuuden muuttaa toiselle puolelle maapalloa ja kirjoittavat luksusmaisia blogikirjoituksia upeista kokemuksista ja samaan aikaan itse katsot ulos ikkunasta harmaata pilvistä maisemaa ja pieni kateuden puuska yrittää hiipiä esille. No mitään edellä mainitun kaltaista muutosta ei ole itselläni näköpiirissä, joten elämä ja arki jatkuvat samalla, kun matkoja tulee ja matkoja menee.

Matkailijana en ole reppureissaaja, mutta en myöskään hakeudu pelkästään luksusmajoituksiin, vaan jotain siltä väliltä. Samalla lomamatkalla on virkistävää kokea eri tasoisia majoituksia, mutta toki myös mukavuuden halulla on paikkansa matkailussani.

Blogissa käsitellään lentojen ja majoitusten sekä aktiviteettien kustannuksia. Suosin julkisia kulkuneuvoja ja monesti käytän ainoastaan niitä, joten myös niiden kuluista ja toimivuudesta tulee huomioita. Julkisten kulkuneuvojen käyttäminen on myös oiva tapa säästää matkalla ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Monessa maaassa paikallisia busseja ja junia käyttämällä tulee paljon aidompi kokemus maasta ja paikallisista asukkaista.

Blogiin tulee myös matkatakaumia jo käydyistä kohteista, joissa esitellään aina kerrallaan yksi elämys, jota suositellaan kohteessa. Matkatakaumissa kerrotaan myös käytännön vinkkejä ja hintakuluja näistä elämyksistä ja niiden toteuttamisesta.

Elämä ei ole pelkkää matkailua ja suurin osa elämästä pyöriikin arkisempien aiheiden parissa. Tarkoitus on että julkaisut pysyvät tiedon täyteisinä, toki tuoden esille myös elämyksiä ja toivottavasti huumoriakin mahtuu mukaan, lähinnä sen takia, että matkailu on välillä erittäin koomista puuhaa.

Kiitos jos jaksoit lukea tekstin loppuun asti ja toivottavasti myös toistekin käyt lukemassa. 🙂

 

One thought on “Tarinan alku

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: