Miami Beach yllätti – eikä vain positiivisesti

Ajankohta: tammikuu, 2017

Miami  Beach, tuo mielikuvien Miami Vice, kiinnosti kohteena edullisten lentojen ja pitkään haaveillun Karibian risteilyn mahdollisesta yhdistämisestä kohteeseen.SAS:in edullisten lentojen tarjouksista löytyikin erittäin halvat 305 € meno-paluuliput monikulttuuriseen ja kirjavaan Miamiin. Tarkoituksena oli, että kulut kohteessa pysyisivät pieninä, mikä osoittautuikin paikan päällä haastavaksi.

Muutaman päivän jälkeen Miami Beachilla totesin, että paratiisiin on luikerrellut käärme. En millään olisi arvannut, että Miamissa on niin kallista. Ensimmäisenä iltana Lincoln Roadin ravintolassa edullinen salaatti ja jäätee olivat yhteensä yli 20 €. Irtojäätelö kahdella pallolla 6 € eli vähintään tuplahinta Etelä-Eurooppaan verrattuna. Hinnat olivat jopa kalliimmat kuin Suomessa ja tämä koski kaikkea eikä vain Miami Beachin ”kuumimpia” alueita.

miamikuvatblogi7

Parempi hotellissa kuin taivasalla

Miami South Beachin hotellin  Aqua Hotel 150 €/yö oli hinta-laatusuhteeltaan kerta kaikkiaan surkea. Joka yö korvatulpat olivat käytössä melun takia. Dubaissa saisi samalla hinnalla upean hotellin. Thaimaassa samantasoinen hotelli maksaisi 20 €/yö. Niin hotelli oli suunnilleen halvin mitä löytyi sisältäen verot ja maksut. Ennen matkaa tuli katseltua majoitusta myös mantereen puolelta Miami Citystä, mutta hinnat olivat samaa luokkaa. Airbnb:n kautta ei myöskään tuntunut löytyvän kuin hieman edullisempia majoituksia, joissa sitten taas olisi ollut omat huonot puolensa.

Juu kaunistahan Miami Beachilla on, mutta kun tuulet puhalsivat ja pilvet valtasivat taivaan päivättäin niin majoitus aivan lähellä rantaa oli turhaa… Juuri pärjäsi t-paidalla ja shortseilla.

miamikuvatblogi6

Evergladesin kansallispuisto alligaattoreiden kanssa

Floridan mielenkiintoisinta antia luonnonystäville tarjoaa Evergladesin Kansallispuisto. Sinne tehdyn päiväretken aikana oli mahdollista kokea ilmatyynyaluksella tunnin ajelu suoalueella. Opas kertoi seikkaperäisesti puistosta ja sen elämistä. Retken aikana tuli nähtyä erilaisia lintuja, matelijoita ja niitä paljon odotettuja alligaattoreita, joita piti hieman etsiä puistosta. Ilmatyynyalukset sinänsä pitivät aika paljon meteliä, meidän oli hieman hiljaisempi ja isompi. Ilmatyynyalukset eivät vaurioita herkkää suoaluetta, mutta pitävät kyllä aikamoista ääntä, josta tuskin alueen eläimet ovat innoissaan. Etukäteen retkeä varatessa lähes kaikilla retkenjärjestäjillä kuljetukset olisi pitänyt itse järjestää vuokraamalla auto tai kulkemalla taksilla. Löytyi kuitenkin edullinen 35 dollaria oleva retki Island Queen Cruises Everglades tour with transportation, jossa kuljetus sisältyi hintaan.

miamikuvatblogi1

Edullisen ruuan metsästys ja shoppailuvaihtoehtoja

Mielenkiinnosta tuli koettua myös hieman kauempana Miami Beachilta sijaitseva Prisman paikallinen versio Walmart, jossa laiskoja asiakkaita ajeli kaupassa tarjolla olevilla sähkökärryillä. Jenkeissä mitä vain ruokaa on saatavana edullisena pikaruokana, joista tykästyin Taco Belliin. Miami Beachilla on onneksi yksi Whole Foods Market, josta saa edullisia ja monipuolisia luomuruokia paikan päällä syötynä tai mukaan.

miamiblogi2

Aventura Mallin päiväretki onnistuu helposti bussilla. Kauppakeskuksessa on lähinnä merkkiliikkeitä ja perinteisten amerikkilaisten brändien myymälöitä. Kauppakeskus ei ole erityisen moderni ja ravintolavalikoima oli todella suppea, kuitenkin ravintolamaailma on laajentumassa lähitulevaisuudessa. Itselleni kauppakeskus jäi pettymykseksi, toki kyseessä on aina shoppailijan subjektiivinen kokemus.

Design-liikkeistä ja merkkimuodista kiinnostuneille löytyy Miami Design District, jossa eniten kiinnosti arkkitehtuurisesti upea Palm Courtin keskusaukio, jonka on suunnitellut japanilainen arkkitehti Sou Fujimoto. Aukiolla sijaitsee upea Fly’s Eye Dome kuplarakennus.

miamikuvatblogi3

Miami Cityn keskustan pilvenpiirtäjien keskellä luikerteleva ilmainen Metromover on hauska elämys. Keskusta on enemmän businessaluetta, eikä iltaisin siellä ole vilkasta vaan iltaelämä keskittyy Miami Beachille. Miamissa suurkaupungin mukaisesti myös kaduilla ja toreilla tuli vastaan paljon erilaista ihmisvilinää, parhaimmillaan joku taisi nukkua keskellä jalkakäytävää Miami Beachilla.

miamikuvatblogi4

Kulkeminen julkisilla kulkuneuvoilla oli mahdollista, tosin ei kovin nopeaa ja vaati Google Maps -sovelluksen karttojen offline-käyttöä. Lentokentältä Miami Beachille pääsi helposti menemällä ensin terminaalista ilmaisella MIA Moverilla autonvuokraus- ja joukkoliikenneterminaaliin ja sieltä bussilla numero 150 Miami Beachille alle kolmella dollarilla.

Unknown

Miamin jälkeen luvassa oli Karibian risteily, joten odotukset olivat jo muutaman Miami Beachilla vietetyn päivän jälkeen suunnattu kohti Port Evergladesin satamaa, josta Royal Caribbean Allure of the Seas risteilyalus vie kohti aurinkoista Karibiaa.

27 thoughts on “Miami Beach yllätti – eikä vain positiivisesti

Add yours

 1. Tämän takia Miami on varmaankin jäänyt välistä.. Haluan panostaa sitten kunnolla kun kerran menen ja jos 150 € hintaan ei saa kunnon yöunia, niin en kyllä ala! 😀 Muutoin Miami näyttää erittäin miellyttävältä ja haluan kyllä ehdottomasti vierailla siellä joskus.

  Eipä ollut pahan hintaiset nuo SAS:n lennot!

  Tykkää

 2. No huh onpa kyllä kallista! Kirjoitin just viime viikolla Australian Noosan Evergladesistä, sellaisia rämealueita on siis vain nämä kaksi koko maailmassa. Aussien Evergladesillä ei tosin ole alligaattoreita, onneksi 🙂

  Tykkää

 3. Sama fiilis jäi Losista hintojen osalta ja meille osui myös meluisa hotelli/huoneisto, ei kiva. Tosin se ehkä oli odotettavissa vilkkaan Hollywood Boulevardin varrella, mutta kalliilla rahalla soisi saavansa hiljaisuutta. Ilmatyynyalukset on leffoista tuttuja, olispa hauska kokea joskus 🙂

  Tykkää

 4. Miami ei ihan ykköskohde listalla ole, kunhan vain pääsisin ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan puolelle edes! Mutta mieluusti toki kävisin sielläkin katselemassa… olikohan noissa ruokapaikoissa ja hotellivalinnassa se kuulu ”turistilisä”, luulin että amerikoissa olisi kaikki halvempaa.

  Tykkää

  1. Ruoka ja majoitus tuntui olevan myös hinnoissaan turistialueiden ulkopuolella 😀 Toki myös kaikille se on suhteellista, mikä kallista ja mikä kohtuuhintaista 😀 Tärkeintä että kohde mieluinen ja itse arvostan kohtuullisia hintoja 😜👍🏻

   Tykkää

 5. Onpahan hintoja! Minä taitaisin noilla hotellin hinnoilla mennä leirintäalueelle, jos jostain syystä Miamiin eksyisin. 😀 Kiva kuitenkin lukea vinkkejä edes hieman edullisempaan oleskeluun Miamissa. Tuo Everglades kiinnostaisi suuresti, vaikkei ehkä se ykköskohde Jenkkien kansallispuistoista olisikaan 🙂

  Tykkää

 6. Jotkut kohteet vaan nyt on kalliimpia kuin toiset, eikä vaikkapa Thaimaata ja Yhdysvaltoja ole mielestäni järkevää vertailla tässä mielessä. Kun ottaa asioista selvää etukäteen, osaa varautua eikä tule sitten pettymyksiä 🙂 Olin pari vuotta sitten kaksi viikkoa Miamissa, ja se oli aivan mahtava reissu! Suosittelen vuokraamaan auton, niin helpottuu liikkuminen ja pääsee minne vain!

  Tykkää

  1. Kaikki reissut ovat toki upeita elämyksiä ja niistä tulee nautittua täysillä 😀 Miamin hintataso tuli esille majoitusta varatessa, monissa blogikirjoituksissa, joita luin etukäteen Miamista ei ollut kuin fiilistelyä, joten vaikea niiden perusteella luoda kuvaa. Jenkeissä tuttuja entuudestaan ovat NYC ja Washington D.C. ja aika oli jo kullat muistot kulujen suhteen. Auton vuokraus kävi mielessä, isommalla porukalla varmaan olisi helpointa, itse kuitenkaan lomalla vieraassa maassa en ihan ensimmäisenä autolla halua ajella ja tosiaan miellään käytän julkisia. Kaukomatkojen suhteen vertailua tulee vahingossakin tehtyä ja omalle kohdalle sitä miettii missä kokee että laatu ja hinta kohtaavat.

   Tykkää

 7. Me tultiin just Floridasta ja Karibian risteilyltä. Kallista oli, paljon kalliimpaa kuin edellisellä kerralla 2,5 vuotta sitten. Osansa tekee dollarin kurssi, mutta kyllä musta muutenkin tuntui kaikki kallistuneen. Majoitus oli meillä Miamin Mid Beachillä kivassa pienessä boutique-hotellissa ja pulitettiin siitä 170 dollaria yöltä. Se oli kuitenkin melko kaukana jo South Beachistä, mutta ilmaisella trolleyllä pääsi sentään Lincoln Roadille.

  Me käytiin edellisellä kerralla siellä suoajelulla ja mukana oli meidän hieman alle 2v tyttö. Hän ei arvostanut korkealle, mutta me vanhemmat tykättiin kovasti! 😀

  Tykkää

 8. Sinne ei kannata lähteä ilman, että vuokraa auton. Eikä Miamissa muutenkaan ole mitään ihmeellistä. Pari päivä on ihan jees. Mieluummin suuntaan muualle Floridaan, Ostoskeskuksia ja hyviä outletteja löytyy muualtakin.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: