Unelmista totta: Malediivit budjettimatkalla paratiisissa

Ajankohta: Maaliskuu 2017

Pitkään unelmana ollut Malediivit, tuo paratiisisaarista muodostuva valtakunta, alkoi kiinnostaa muutama vuosi sitten, kun selvisi että on mahdollista tehdä myös edullisempia matkoja näihin postikorttimaisemiin.

malediivit24
Kaikki tämän postauksen rantakuvat ovat Maafushin Bikini Beachiltä.

Edullinen matkailu Malediiveilla onnistuu vuodesta 2009 alkaen suuntaamalla hotellisaarien sijaan paikallisten asuttamille saarille. Maa koostuu useista eri atolleista ja kaikkiaan 1190 saaresta, joista 200 on paikallisten asuttamia ja 80 turistien kalliita resort-saaria. Saarivaltion korkein kohta on 2,4 m korkeudella merenpinnan yläpuolella.

Me olimme maaliskuussa 2017 Maafushilla, jonka palvelut ovat paikallisten saarista laajimmat. Tunnelma oli mukavan letkeä ja kylämäinen – eikä ihme, kun saaren koko on vain 1,3 km x 0,3 km eli seisoessa keskellä saarta näkee kummatkin rannat. Saaren toisessa päässä sijaitsee vankila ja pieni roskien polttamiseen käytetty alue, näitä ei tosin edes huomaa ennenkuin lähtee kävelemään saarta ympäri.

Ilma 31 °C ja vesi 29 °C!

malediivit2

Malediivit on siis tosiaan muslimimaa ja paikallisten saarilla tulee kunnioittaa  paikallista kulttuuria. Turistit kulkevat saarella hihattomissa paidoissa ja shortseissa, mutta paikallisilla on enemmän päällä. Saarella on aidattu Bikini Beach ja bikineitä saa paikallisten saarilla käyttää siis vain erikseen aidatulla rannalla. Alkoholia ei saarella ole tarjolla ja muutenkin säädyllisesti pitää käyttäytyä.  Alkoholi on siis paikallisten saarilla kielletty maahantuominen mukaan lukien, tosin turisteille sitä on tarjolla resort-saarten lisäksi Maafushin edustalle ankkuroidulla baarilaivalla.

malediivit1

Saapuminen Malediiveille

Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo kuusi kertaa peräkkäin äänestetyn Turkish Airlinesin lentomme saapui perille klo 13:50. Lennot kustansivat 555 €/hlö meno-paluu momondon* kautta, sisältäen yhden koneenvaihdon. Koneessa kannattaa valita ikkunapaikka aivan uskomattomien maisemien vuoksi. Silmät meinasivat tippua päästä, kun turkoosit pienet saaret näkyivät  ikkunasta täydellisinä pisaroina keskellä merta. Seuraava elämys laskeutumisen jälkeen oli lentokenttä, joka sekin oli oma saarensa ja sen ympärillä upean turkoosi meri. Laukkujen kanssa voi kävellä suoraan laiturille ja ihailla upeita maisemia.

malediivit25

Lentokentältä Maafushille

Seuraava iCom Toursin edullinen 15 $/hlö pikavenevuoro lentoasemalta lähti vasta klo 18, matka lentoasemalta pääkaupunkiin Maléen 5 min, odotus Maléssa 45 min ja matka Maafushille 45 min. Pikavenekuljetuksia lentokentän ja Maafushin välillä oli tarjolla saarelta ostettuna 10 $/hlö hintaan, ja vaikuttaa että kilpailun vuoksi kuljetukset Maafushille ovat halventuneet, myös monet hotellit ja majatalot järjestävät kuljetuksia.

Yövyimme neljästä huoneesta koostuvassa Shadow Palm -guesthousessa, jonka henkilökunta oli ilahduttavasti vastassa satamassa. Huone oli perustasoinen, sisälsi kaiken tarpeellisen ja kustansi 89 €/yö sisältäen verot, palvelu- ja ympäristömaksut. Oikein ystävällinen henkilökunta ja aikataulussa kulkevat saarikuljetukset saa varattua myös heidän kauttaan. Päädyimme Shadow Palm -guesthouseen, koska sillä on huippusijainti aivan Bikini Beachin vieressä. Bikini Beachin läheisyydessä ei ollut vessoja ja suihkuja, joten oli hyvä idea, että majoitus on rannan vieressä. Majoituksen ympärillä oli monia hienoja uusia monikerroksisia hotelleja, joita rakennettiin parhaillaan lisää. Majatalomme vieressä rannalla oli myös Arena Beach Hotel, joka vaikuttaa suosittelun arvoiselta. Vinkki: pyydä Shadow Palmissa paikallinen aamupala – se oli meistä paljon parempi kuin tavallinen continental breakfast.

malediivit13malediivit14

Useana päivänä rentoiltiin ja snorklailtiin Bikini Beachillä. Mikä sen parempaa kun rentoutua ja nautiskella tuoreita hedelmiä ja kookosvettä samalla, kun pulahtaa snorklaamaan lämpimään turkoosiin veteen. Itse rantahiekka on uskomattoman valkoista.

malediivit32

malediivit15

Rannan snorklausmahdollisuudet

Bikini Beachillä on piiitkä matala lämmin uimavesi, joten se sopii lapsillekin. Jopa rannan edustalla oli upeaa snorklata! Parhaat maisemat oli kauempana rannasta turkoosin ja sinisen veden rajassa, jossa syvenee. Koralleissa ei juuri värejä ollut, mutta kaloissa oli sitäkin enemmän! Mieleenpainuvimpia kaloja olivat erilaiset ”lehtikalat”, värikäs Picasso Trigger Fish, joka kovasti puolusti reviiriään syöksähtelemällä sekä musta kala, joka liikkui selkä- ja vatsaeviä lepattelemalla sekä ”nenäkalat”, joilla oli pitkä pyöreä nenä.

malediivit10malediivit31

Ruokailut paratiisisaarella

Monet hotellien ravintolat tarjoilevat klo 18:30-22 tuoretta ”livegrilliruokaakin” sisältävää buffet-illallista, joka maksaa 8-12 $/hlö + verot ja maksut. Yhtenä iltana käytiin sellaisella kehutulla Arena Beachissä, mutta tykättiin itse kuitenkin enemmän ”listaravintoloista”, joissa meillä meni ruokaan ja tuorehedelmäpirtelöön 8 $/hlö. Päivällä aurinkotuoli 6 $, iso hedelmälautanen 10 $, puolentoista litran vesipullo 10 rufiyaa eli n. 0,65 $. Edullista siis oli, vaikka yksi dollari on tällä hetkellä yhden euron. Käytössä on sekä US-dollarit että paikallinen valuutta rufiya. Dollareilla pärjää. Vaihtorahan saa monesti rufiyana, ja pyöristävät toki vähän itselleen edullisesti. Rufiyoita ei kotiin kannata viedä, sillä niitä ilmeisesti vaihdetaan vain paikan päällä.

malediivit21
Oikealla paikallinen ruoka koththu, joka tarjoillaa ”lettujen” kanssa. Suosittelen!

Malediivit26

Muita lomalaisia

Ihmisiä oli tosi tasaisesti eri maista. Nähtiin, kuultiin ja juteltiin eri kansallisuuksien kanssa ja joukossa oli ainakin kiinalaisia, korealaisia, malesialaisia, intialaisia, romanialainen, venäläisiä, portugalilaisia, espanjalaisia, saksalaisia, tanskalaisia, norjalaisia, ruotsalaisia, virolaisia ja kaksi muuta suomalaista. Saari on sen verran pieni, että loman aikana kerkeää joka päivä nähdä samoja naamoja. Paljon näkyi pariskuntia ja myös joitakin yksinmatkustavia. Kaveriporukoita ei oikeastaan näkynyt ja muutamia lapsiperheitä näkyi siellä täällä, kuitenkin kaikissa turistilapsiperheissä, joita näkyi saarella oli vain yksi lapsi. Heti ensimmäisenä päivänä keskustelin romanialaisen naisen kanssa, joka kaipasi iltajuhlia ja alkoholia. Hän ei selkeästi ollut perehtynyt etukäteen,  mihin on tulossa ja mitä saarella on tarjolla. Itse nautin yllättävän paljon kohteista, joissa alkoholia ei ole tarjolla, koska tunnelma on rauhallinen ja pahimmat örveltäjäturistit pysyvät poissa.

malediivit12
Yhtenä iltana paikallisten hääjuhlan valmistelua rannalla.

Malediivit on mielettömän upea must-kohde rantalomasta ja rentoutumisesta nauttiville valkoisine hiekkarantoineen ja turkooseine vesineen. Majapaikkaa ei tarvitse valita sen mukaan, ettei melua kuulu yökerhoista – niitä kun ei ole. Tekemistä kaipaaville Maafushi tarjoaa snorklaus-, saari- ja resort-retkiä muutamaksi päiväksi, muttei minkäänlaisia nähtävyyksiä. Iltaisin ei illallisen lisäksi taida tapahtua oikein mitään. Ihmiset rentoutuvat ja nautiskelevat auringon laskusta ja taitavat mennä hotelleihin lepäämään seuraavaa päivää varten. Kokemuksia snorklaus-, saari- ja resort-retkistä täällä.

malediivit19

malediivit11

Jos pidät rannoista, upeista maisemista, snorklauksesta ja rauhallisesta tunnelmasta on tämä kohde on sinulle. Paikallisten saarella näkee myös paremmin paikallisten elämää ja kulttuuria. Kohteena Malediivit saa itseltäni 5/5 tähteä eli täydellinen rantalomakohde.

malediivit23

*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.

38 thoughts on “Unelmista totta: Malediivit budjettimatkalla paratiisissa

Add yours

 1. Me oltiin Malediiveilla häämatkalla, veden ylle rakennetussa bungalowissa. Olihan se ihan mieletöntä ja joskus haluan lähteä uudestaan, postikorttiparatiisi. Samanlaisiin lomiin ei kovin usein ole varaa, joten kivaa, että sinne voi nykyään matkustaa budjetillakin. Noilla resorttisaarilla, tai ainakaan sillä millä me oltiin, ei mitään paikallista elämänmenoa kyllä päässyt näkemään, joten senkin puolesta kiva juttu!

  Tykkää

 2. Mua kiinnostaisi myöskin tää budjettimatkailu Malediiveillä 🙂 Jostain syystä kuitenkin meen aina uudestaan Indonesiaan 😀 Ehkä kuitenkin noi ruokahinnat yms. ei oo niin budjetissa kuin on useimmissa maissa tottunut. Mutta ehdottomasti haluan tuonnekin vielä päästä 🙂 Kiitti vinkeistä siis!

  Tykkää

 3. Kiitos kattavasta ja informatiivisesta jutusta! Malediivit kiinnostelee kovastikin, ja nimenomaan mahdollisimman pienellä budjetilla. Vielä ei oo sopivaa ajoitusta ole itselle löytynyt 🙂

  Tykkää

 4. Malediivit on paratiisi maan päällä, toisaalta oikeastaan myös juurikin veden pinnan alla. Saarten snorklailumahdollisuudet ovat upeat, en koskaan unohda täydellistä kohtaamista kilpikonnan kanssa. Oma budjettireissu Malediiveille on vielä tuoreessa muistissa ja monta juttua on vielä kirjoittamatta. Välillä reissuja on liikaa, eikä kaikkea kerkeä raapustaa jutuiksi asti. Kaikki tosin ajallaan. Hieman olen jo ollut huolissani Maafushin tilanteesta, saarta kun rakennetaan niin kovaa vauhtia. Itse haluaisin tutkia saaria syvällisemminkin, päästä kaukaisemmille saarille vaikka purjehtien. Tuttuja maisemia näkyy kuvissasi, tuon kaartuvan palmun päällä olen minäkin makoillut.

  Tykkää

 5. Me oltiin Maafushilla viime joulukuussa ja tykättiin myös kovasti! Multa löytyy blogista myös pari juttua aiheesta: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/27/maafushi-on-malediivien-edullinen-vaihtoehto/ ja http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/28/edullisesti-malediiveille-mita-viikko-maksoi/. Toi oli hyvä pointti, että jos ei tosiaan ole yhtään ottanut etukäteen selvää mihin on menossa (siis paikalliset saaret), niin sitten tietysti tulee yllätyksenä että ei ole bileitä eikä alkoholia. Mikä taas sopi meidän laiskottelulomaan mainiosti! 🙂

  Tykkää

 6. Malediiveista ei ihan ensimmäisenä tule mieleen budjettimatka, mutta ihan mahtavaa, että sinne pääsee edullisestikin! Kyllähän tuolla pitää itsekin joskus päästä käymään, viikon löhöloma vois olla aika passeli 🙂 Kiitos hyvistä vinkeistä!

  Tykkää

 7. Aivan ihana!!! Niin kaunis paikka ja mun unelma kohde on myös malediivit.. se on pakko toteuttaa joskus! Piti oikeen tallentaa tämä postaus ja laittaa vähän korvan taakse näitä paikkoja!:)

  Tykkää

 8. Rantalomat ei periaatteessa oikein kiinnosta, mutta tuollainen paratiisisaari-loma vois kyllä kerran elämässä olla kokemus. Ja siis nimenomaan Malediivit on alkanut vähän kiinnostella, niin siksi nää matkablogijutut kiinnostaa kanssa, että saa vähän vinkkejä siihen budjettilomailuun.

  Tykkää

 9. Muakaan ei yhtään haittaisi, että tuolla ei saa nauttia alkoholia, kun en sitä kuitenkaan itse juo – kuten sanoit, voi olla vaan plussaa, ettei paikalla ole humalaisia. Pukeutumisrajoitukset taas vähän mietityttävät – paikallisten saarilla olisi varmaan hyvä bookata majoitus juuri bikinirantojen vierestä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: