Ajankohta: Maaliskuu 2017
Pitkään unelmana ollut Malediivit, tuo paratiisisaarista muodostuva valtakunta, alkoi kiinnostaa muutama vuosi sitten, kun selvisi että on mahdollista tehdä myös edullisempia matkoja näihin postikorttimaisemiin.
Kaikki tämän postauksen rantakuvat ovat Maafushin Bikini Beachiltä.
Edullinen matkailu Malediiveilla onnistuu vuodesta 2009 alkaen suuntaamalla hotellisaarien sijaan paikallisten asuttamille saarille. Maa koostuu useista eri atolleista ja kaikkiaan 1190 saaresta, joista 200 on paikallisten asuttamia ja 80 turistien kalliita resort-saaria. Saarivaltion korkein kohta on 2,4 m korkeudella merenpinnan yläpuolella.
Me olimme maaliskuussa 2017 Maafushilla, jonka palvelut ovat paikallisten saarista laajimmat. Tunnelma oli mukavan letkeä ja kylämäinen – eikä ihme, kun saaren koko on vain 1,3 km x 0,3 km eli seisoessa keskellä saarta näkee kummatkin rannat. Saaren toisessa päässä sijaitsee vankila ja pieni roskien polttamiseen käytetty alue, näitä ei tosin edes huomaa ennenkuin lähtee kävelemään saarta ympäri.
Ilma 31 °C ja vesi 29 °C!
Malediivit on siis tosiaan muslimimaa ja paikallisten saarilla tulee kunnioittaa paikallista kulttuuria. Turistit kulkevat saarella hihattomissa paidoissa ja shortseissa, mutta paikallisilla on enemmän päällä. Saarella on aidattu Bikini Beach ja bikineitä saa paikallisten saarilla käyttää siis vain erikseen aidatulla rannalla. Alkoholia ei saarella ole tarjolla ja muutenkin säädyllisesti pitää käyttäytyä. Alkoholi on siis paikallisten saarilla kielletty maahantuominen mukaan lukien, tosin turisteille sitä on tarjolla resort-saarten lisäksi Maafushin edustalle ankkuroidulla baarilaivalla.
Saapuminen Malediiveille
Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo kuusi kertaa peräkkäin äänestetyn Turkish Airlinesin lentomme saapui perille klo 13:50. Lennot kustansivat 555 €/hlö meno-paluu momondon* kautta, sisältäen yhden koneenvaihdon. Koneessa kannattaa valita ikkunapaikka aivan uskomattomien maisemien vuoksi. Silmät meinasivat tippua päästä, kun turkoosit pienet saaret näkyivät ikkunasta täydellisinä pisaroina keskellä merta. Seuraava elämys laskeutumisen jälkeen oli lentokenttä, joka sekin oli oma saarensa ja sen ympärillä upean turkoosi meri. Laukkujen kanssa voi kävellä suoraan laiturille ja ihailla upeita maisemia.
Lentokentältä Maafushille
Seuraava iCom Toursin edullinen 15 $/hlö pikavenevuoro lentoasemalta lähti vasta klo 18, matka lentoasemalta pääkaupunkiin Maléen 5 min, odotus Maléssa 45 min ja matka Maafushille 45 min. Pikavenekuljetuksia lentokentän ja Maafushin välillä oli tarjolla saarelta ostettuna 10 $/hlö hintaan, ja vaikuttaa että kilpailun vuoksi kuljetukset Maafushille ovat halventuneet, myös monet hotellit ja majatalot järjestävät kuljetuksia.
Yövyimme neljästä huoneesta koostuvassa Shadow Palm -guesthousessa, jonka henkilökunta oli ilahduttavasti vastassa satamassa. Huone oli perustasoinen, sisälsi kaiken tarpeellisen ja kustansi 89 €/yö sisältäen verot, palvelu- ja ympäristömaksut. Oikein ystävällinen henkilökunta ja aikataulussa kulkevat saarikuljetukset saa varattua myös heidän kauttaan. Päädyimme Shadow Palm -guesthouseen, koska sillä on huippusijainti aivan Bikini Beachin vieressä. Bikini Beachin läheisyydessä ei ollut vessoja ja suihkuja, joten oli hyvä idea, että majoitus on rannan vieressä. Majoituksen ympärillä oli monia hienoja uusia monikerroksisia hotelleja, joita rakennettiin parhaillaan lisää. Majatalomme vieressä rannalla oli myös Arena Beach Hotel, joka vaikuttaa suosittelun arvoiselta. Vinkki: pyydä Shadow Palmissa paikallinen aamupala – se oli meistä paljon parempi kuin tavallinen continental breakfast.
Useana päivänä rentoiltiin ja snorklailtiin Bikini Beachillä. Mikä sen parempaa kun rentoutua ja nautiskella tuoreita hedelmiä ja kookosvettä samalla, kun pulahtaa snorklaamaan lämpimään turkoosiin veteen. Itse rantahiekka on uskomattoman valkoista.
Rannan snorklausmahdollisuudet
Bikini Beachillä on piiitkä matala lämmin uimavesi, joten se sopii lapsillekin. Jopa rannan edustalla oli upeaa snorklata! Parhaat maisemat oli kauempana rannasta turkoosin ja sinisen veden rajassa, jossa syvenee. Koralleissa ei juuri värejä ollut, mutta kaloissa oli sitäkin enemmän! Mieleenpainuvimpia kaloja olivat erilaiset ”lehtikalat”, värikäs Picasso Trigger Fish, joka kovasti puolusti reviiriään syöksähtelemällä sekä musta kala, joka liikkui selkä- ja vatsaeviä lepattelemalla sekä ”nenäkalat”, joilla oli pitkä pyöreä nenä.
Ruokailut paratiisisaarella
Monet hotellien ravintolat tarjoilevat klo 18:30-22 tuoretta ”livegrilliruokaakin” sisältävää buffet-illallista, joka maksaa 8-12 $/hlö + verot ja maksut. Yhtenä iltana käytiin sellaisella kehutulla Arena Beachissä, mutta tykättiin itse kuitenkin enemmän ”listaravintoloista”, joissa meillä meni ruokaan ja tuorehedelmäpirtelöön 8 $/hlö. Päivällä aurinkotuoli 6 $, iso hedelmälautanen 10 $, puolentoista litran vesipullo 10 rufiyaa eli n. 0,65 $. Edullista siis oli, vaikka yksi dollari on tällä hetkellä yhden euron. Käytössä on sekä US-dollarit että paikallinen valuutta rufiya. Dollareilla pärjää. Vaihtorahan saa monesti rufiyana, ja pyöristävät toki vähän itselleen edullisesti. Rufiyoita ei kotiin kannata viedä, sillä niitä ilmeisesti vaihdetaan vain paikan päällä.
Oikealla paikallinen ruoka koththu, joka tarjoillaa ”lettujen” kanssa. Suosittelen!
Muita lomalaisia
Ihmisiä oli tosi tasaisesti eri maista. Nähtiin, kuultiin ja juteltiin eri kansallisuuksien kanssa ja joukossa oli ainakin kiinalaisia, korealaisia, malesialaisia, intialaisia, romanialainen, venäläisiä, portugalilaisia, espanjalaisia, saksalaisia, tanskalaisia, norjalaisia, ruotsalaisia, virolaisia ja kaksi muuta suomalaista. Saari on sen verran pieni, että loman aikana kerkeää joka päivä nähdä samoja naamoja. Paljon näkyi pariskuntia ja myös joitakin yksinmatkustavia. Kaveriporukoita ei oikeastaan näkynyt ja muutamia lapsiperheitä näkyi siellä täällä, kuitenkin kaikissa turistilapsiperheissä, joita näkyi saarella oli vain yksi lapsi. Heti ensimmäisenä päivänä keskustelin romanialaisen naisen kanssa, joka kaipasi iltajuhlia ja alkoholia. Hän ei selkeästi ollut perehtynyt etukäteen, mihin on tulossa ja mitä saarella on tarjolla. Itse nautin yllättävän paljon kohteista, joissa alkoholia ei ole tarjolla, koska tunnelma on rauhallinen ja pahimmat örveltäjäturistit pysyvät poissa.
Yhtenä iltana paikallisten hääjuhlan valmistelua rannalla.
Malediivit on mielettömän upea must-kohde rantalomasta ja rentoutumisesta nauttiville valkoisine hiekkarantoineen ja turkooseine vesineen. Majapaikkaa ei tarvitse valita sen mukaan, ettei melua kuulu yökerhoista – niitä kun ei ole. Tekemistä kaipaaville Maafushi tarjoaa snorklaus-, saari- ja resort-retkiä muutamaksi päiväksi, muttei minkäänlaisia nähtävyyksiä. Iltaisin ei illallisen lisäksi taida tapahtua oikein mitään. Ihmiset rentoutuvat ja nautiskelevat auringon laskusta ja taitavat mennä hotelleihin lepäämään seuraavaa päivää varten. Kokemuksia snorklaus-, saari- ja resort-retkistä täällä.
Jos pidät rannoista, upeista maisemista, snorklauksesta ja rauhallisesta tunnelmasta on tämä kohde on sinulle. Paikallisten saarella näkee myös paremmin paikallisten elämää ja kulttuuria. Kohteena Malediivit saa itseltäni 5/5 tähteä eli täydellinen rantalomakohde.
*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.
Me oltiin Malediiveilla häämatkalla, veden ylle rakennetussa bungalowissa. Olihan se ihan mieletöntä ja joskus haluan lähteä uudestaan, postikorttiparatiisi. Samanlaisiin lomiin ei kovin usein ole varaa, joten kivaa, että sinne voi nykyään matkustaa budjetillakin. Noilla resorttisaarilla, tai ainakaan sillä millä me oltiin, ei mitään paikallista elämänmenoa kyllä päässyt näkemään, joten senkin puolesta kiva juttu!
TykkääTykkää
Varmasti upea elämys Anna 😀 Itsekin ihan fiiliksissä kohteesta!
TykkääTykkää
Mua kiinnostaisi myöskin tää budjettimatkailu Malediiveillä 🙂 Jostain syystä kuitenkin meen aina uudestaan Indonesiaan 😀 Ehkä kuitenkin noi ruokahinnat yms. ei oo niin budjetissa kuin on useimmissa maissa tottunut. Mutta ehdottomasti haluan tuonnekin vielä päästä 🙂 Kiitti vinkeistä siis!
TykkääTykkää
Suosittelen kyllä! Ja voi tehdä muutaman päivän pysähdyksen Malediiveille osana matkaa, mahdollista Sri Lankan kanssa yhdistää 😀
TykkääTykkää
No miä oonkin jo Sri Lankalle mennessä tehnytkin välilaskun Malessa ja itkenyt nenäkiinni lentokoneen ikkunassa kun ei voitu vaan jäädä siihen 😀 Se oli kyllä Air asialta tosi huono vitsi lentää sitä kautta Colomboon 😀
TykkääTykkää
Heh, jep upeat maisemat!
TykkääTykkää
Hyvä ja tyhjentävä kirjoitus. Itse olin talvella menossa Malediiveille, mutta jouduin terveyssyistä perumaan matkan. On kyllä niin superihanat maisemat!
TykkääTykkää
Kiitos, hyvä että hyötyä 😀 Toisella kertaa sitten Malediiveille 👍🏻
TykkääTykkää
Kiitos kattavasta ja informatiivisesta jutusta! Malediivit kiinnostelee kovastikin, ja nimenomaan mahdollisimman pienellä budjetilla. Vielä ei oo sopivaa ajoitusta ole itselle löytynyt 🙂
TykkääTykkää
Hyvä että hyötyä kokemuksista, varmasti tykkäät kyllä 😀
TykkääTykkää
Malediivit on paratiisi maan päällä, toisaalta oikeastaan myös juurikin veden pinnan alla. Saarten snorklailumahdollisuudet ovat upeat, en koskaan unohda täydellistä kohtaamista kilpikonnan kanssa. Oma budjettireissu Malediiveille on vielä tuoreessa muistissa ja monta juttua on vielä kirjoittamatta. Välillä reissuja on liikaa, eikä kaikkea kerkeä raapustaa jutuiksi asti. Kaikki tosin ajallaan. Hieman olen jo ollut huolissani Maafushin tilanteesta, saarta kun rakennetaan niin kovaa vauhtia. Itse haluaisin tutkia saaria syvällisemminkin, päästä kaukaisemmille saarille vaikka purjehtien. Tuttuja maisemia näkyy kuvissasi, tuon kaartuvan palmun päällä olen minäkin makoillut.
TykkääTykkää
On kyllä upea paikka 😀 Hienoa kuulla että viihdyit myös Maafushilla! Ja snorklattua tuli päivittäin 🙂
TykkääTykkää
Me oltiin Maafushilla viime joulukuussa ja tykättiin myös kovasti! Multa löytyy blogista myös pari juttua aiheesta: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/27/maafushi-on-malediivien-edullinen-vaihtoehto/ ja http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/28/edullisesti-malediiveille-mita-viikko-maksoi/. Toi oli hyvä pointti, että jos ei tosiaan ole yhtään ottanut etukäteen selvää mihin on menossa (siis paikalliset saaret), niin sitten tietysti tulee yllätyksenä että ei ole bileitä eikä alkoholia. Mikä taas sopi meidän laiskottelulomaan mainiosti! 🙂
TykkääTykkää
Hienoa! Upea paikka, täytyy käydä lukemassa 😀
TykkääTykkää
Malediivit on kyllä haavelistalla, aivan ihanalta paratiisilta vaikuttaa!
– Virpi / Täynnä tie on tarinoita
TykkääTykkää
Kyllä 😃 Upea kohde!
TykkääTykkää
Malediiveista ei ihan ensimmäisenä tule mieleen budjettimatka, mutta ihan mahtavaa, että sinne pääsee edullisestikin! Kyllähän tuolla pitää itsekin joskus päästä käymään, viikon löhöloma vois olla aika passeli 🙂 Kiitos hyvistä vinkeistä!
TykkääTykkää
Kiitos Terhi, jep tosiaan upea kohde!
TykkääTykkää
onpas kiva saada vinkkejä vähän toisenlaisellekin Malediiveillekuin sinne all inclusive- turistiparatiisiin:-
TykkääTykkää
Kiitos! Malediiveilla riittää tosiaan muutakin nähtävää kuin resort-saaret 😀
TykkääTykkää
Malediivit näyttää kyllä upealta ja on ollut haavelistalla jo pitkään! Toivottavasti joskus vielä sinnekin asti päästään.
TykkääTykkää
Suosittelen kyllä! 😀👍🏻
TykkääTykkää
Ihania kuvia ja onhan tuo sellainen paratiisi, että se olisi kiva kokea. Toisaalta en tiedä viihdynkö viikkoa paikassa missä ei tarjoilla alkoholia. Viinilasi illalla auringonlaskua katsellessa on aika bueno 😉
TykkääTykkää
Kyllä, se on aivan mahtavaa viinilasi kädessä 🙂
TykkääTykkää
Hieman yli vuosi sitten oli jo lentoliput ja hotelli Malediiveille jo hankittuna, kunnes sitkeä influenssa pisti polvilleen…Ja matka jäi tekemättä, mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa.
TykkääTykkää
Suosittelen kyllä! Ja kyllä sitä sinne varmasti kerkeät vielä 😀
TykkääTykkää
Kiitos hyvästä infopaketista! Yhdistettynä Sri Lankaan kuulostaisi hyvinkin houkuttelevalta 🙂
TykkääTykkää
Hienoa että hyötyä 😀😀
TykkääTykkää
Aivan ihana!!! Niin kaunis paikka ja mun unelma kohde on myös malediivit.. se on pakko toteuttaa joskus! Piti oikeen tallentaa tämä postaus ja laittaa vähän korvan taakse näitä paikkoja!:)
TykkääTykkää
Hienoa Noora! Hyvä että vinkeistä on hyötyä! 😀😀
TykkääTykkää
Rantalomat ei periaatteessa oikein kiinnosta, mutta tuollainen paratiisisaari-loma vois kyllä kerran elämässä olla kokemus. Ja siis nimenomaan Malediivit on alkanut vähän kiinnostella, niin siksi nää matkablogijutut kiinnostaa kanssa, että saa vähän vinkkejä siihen budjettilomailuun.
TykkääTykkää
Suosittelen kyllä! Ja hyvä että matkakertomuksesta on hyötyä 😀
TykkääTykkää
Muakaan ei yhtään haittaisi, että tuolla ei saa nauttia alkoholia, kun en sitä kuitenkaan itse juo – kuten sanoit, voi olla vaan plussaa, ettei paikalla ole humalaisia. Pukeutumisrajoitukset taas vähän mietityttävät – paikallisten saarilla olisi varmaan hyvä bookata majoitus juuri bikinirantojen vierestä.
TykkääTykkää
Jep, on todella kätevää majoittua bikini beachin lähelle 😀
TykkääTykkää