Malediivit ja päiväretkiä unelmamaisemissa

malediivit8

Ensimmäisenä päivänä perillä Malediivien Maafushi-saarella halusimme lähteä retkelle näkemään paremmin ympäröiviä paratiisimaisemia. Olimme aivan mahtavalla majapaikamme Shadow Palmin järjestämällä viiden tunnin retkellä (25 $/hlö), jossa snorklattiin ja nähtiin paljon kaloja, kilpikonna ja villejä delfiinejä sekä lounastettiin autiolla hiekkasärkällä. Kalat olivat erittäin värikkäitä ja kilpikonnan kanssa snorklaus upea elämys. Snorklaamisen jälkeen menimme katsomaan delfiinejä, jotka olivat ruokailemassa isona ryhmänä päivittäin samassa paikassa. Delfiinit intoutuivat hyppimään ja tulivat uteliaina pintaan, kun niille taputti ja vislasi! Koko päivä tuntui uskomattoman hienolta ja varmisti sen, että nyt ollaan tultu yhteen maailman parhaista rantakohteista.

malediivit27
Ensimmäistä kertaa merikilpikonnan kanssa snorklaamassa 🙂
malediivit3
Villit delfiinit tekivät temppuja ja viihtyivät keskenään

malediivit28
Nemoa etsimässä

malediivit6
Autiolla hiekkasärkällä lounasta ja hyviä kuvausmahdollisuuksia 😉

malediivit30
Snorklausretken sisältämät aktiviteetit 25 dollarin hintaan, ei paha.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Neljäntenä päivänä tehtiin aamulla ihan mahtava privaatti Maafushi Toursin retki (20 $/hlö) pienelle autiolle heikkasärkälle (Sand Bank). Aamulla retkelle valmistautuessa oli huvittavaa miettiä, mitä sitä ottaisi tänään mukaan autiolle saarelle. Oltiin vähän huuli pyöreänä, kun oltiin perillä: se oli ihan mini, jotain 2 m x 10 m ja mennessä aallot pyyhki hiekkasärkän yli molemmilta puolilta! Saimme retken järjestäjältä värikkään päivänvarjon, joka iskettiin hiekkaan kiinni ja tavarat siihen roikkumaan. Retken järjestäjien lähtiessä varmistimme huumorin varjolla, että muistavat tulla hakemaan meidät pois hiekkasärkältä. Vuorovesi laski vähän sen hiekkasärkällä vietetyn 2,5 tunnin aikana, että lopussa oli pieni ”kuiva” alue keskellä. Autiolla pienellä saarella oleminen on jo itsessään upea kokemus ja täytyy sanoa, että todellakin kokemisen arvoista. Otettiin kunnolla kuvia ja snorklattiin.

malediivit18
Hiekkasärkkällä (Sand Bank)  kaukana kaikesta, tuntui upean vapauttavalta.

malediivit17malediivit20
Rentoutuminen 100 %

Monet tekevät päiväretkiä kalliille resort-saarille. Niihin kuuluu yleensä kuljetus, pääsymaksu, aurinkotuoli, lounas, Wi-Fi, juomat, osaan alkoholijuomiakin, ja retki maksaa 90-150 $/hlö. Alun perin mekin meinasimme tehdä resort-retken, mutta jätettiin kuitenkin välistä, kun kaikkea tuota saa Maafushillakin – ja paljon halvemmalla. Resort-saarilla veden päällä olevien bungalowien ja niiden laiturien luokse ei päivävierailla yleensä ole asiaa, vaan majoittujien yksityisyyden vuoksi ne pitäisi kiertää kauempaa. Resort-saaret tuntuivat näin päiväretkeläisen näkökulmasta siis kunnon rahastukselta. Eri retkivaihtoehtoja kysellessä ei valashairetkiä oikeastaan jostain syystä ollut nyt tarjolla.

malediivit16

 

9 thoughts on “Malediivit ja päiväretkiä unelmamaisemissa

Add yours

 1. Voih! Niin upeat maisemat! Mekin nähtiin kahdesti aivan vahingossa kilppari nyt tuolla Filppareilla, mutta mun kuvat ei todellakaan oo noin läheltä 😀 Annoin sen tyypin syyä rauhassa pohjassa olevia rehuja ja toinen polski hirveetä vauhtia koralliriutan vierestä ohi 😀 Ja toi saari!!! ❤ Mä niin haluan kanssa laittaa varjon tohon ja viettää päiväni 😀

  Tykkää

 2. Älkääpä antako väärää tietoa. Juurikin Maafushilta tein kolme reissua resorttisaarille ja esim. Fihalhohilla oli water bungaloweja ja laiturilla sai kävellä. Aivan upea päivä oli.

  Tykkää

  1. Hienoa, jos siellä sai kävellä ja resortsaaria on paljon joten käytännöt varmasti vaihtelee! Tosiaan monista muista blogeista ja lähteistä luin ennen matkaa pettymyksistä koskien näitä päiväretkiä resortsaarille, niiden ruoka- ja juomatarjoiluihin ja rajoitettuun liikkumiseen saarella mm. koskien näitä laitureita retkien arvokkaasta hinnasta huolimatta. Joten kyseessä ei ole väärä tieto, vaan varmasti kokemuksia ja saaria on erilaisia! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: