Rooma pääsiäisenä – oliko ruuhkaa? Ja pari muuta vinkkiä

 

IMG_7556

Rooman-matka pääsiäisenä mietitytti hieman etukäteen, koska tiedossa saattaisi olla paljon turisteja, turvatarkastuksia ja ruuhkia. Mutta kyllä kannatti mennä! Roomassa ei todella tarvitse miettiä, mitähän sitä tekisi! Myös kaikki kaupat ja ravintolat olivat auki normaalisti.

IMG_7391   Moni muukin oli ihailemassa Fontana di Trevi -suihkulähdettä

Tällä kertaa matkustimme lento+hotelli-paketilla, joka kustansi 378 €/hlö sisältäen suorat lennot ja 5 yötä Hotel Hiberiassa aamiaisineen. Tätä kolmen tähden hotellia voi muuten kehua: loistava sijainti ja siistit huoneet.

Viralliset taksit ovat Roomassa valkoisia ja niiden ovessa ulkopuolella on tarra, jossa on kerrottu kiinteä hinta 48 € Fiumicinon lentoasemalta keskustaan.

1. Colosseum ja Forum Romanum

Kauhistuttavien gladiaattori- ja eläintaisteluiden areena Colosseum, antiikin Rooman keskus Forum Romanum ja arkeologisten jäänteiden Palantino-kukkula ovat monille pakolliset nähtävyydet – ja ymmärrettävästä syystä. Samalla lipulla pääsee noihin kolmeen paikkaan ja lippu on voimassa kaksi päivää. Ostimme liput etukäteen netistä virallisilta sivuilta, ja ne maksoivat 12 € + varausmaksu 2 € = 14 €/hlö. Mene Colosseumille aamulla klo 9, ja Forum Romanumille ja Palantino-kukkulalle seuraavana aamuna, niin et tarvitse jonottaa lainkaan.

2. Monti

Haluaisitko kokea illanviettoa idyllisessä ja persoonallisessa kaupunginosassa? Trendikäs kahvila- ja ravintola-alue, jossa paikalliset ja varmasti myös useat turistit syövät iltaisin kauniilla terasseilla. Välillä ohi vilahtaa erittäin tyylikkäästi pukeutuneita pariskuntia.

3. EUR

Jotain erilaista Rooman vierailun yhteydessä? EURin alue on alunperin suunniteltu vuoden 1942 maailmannäyttelyn järjestämistä varten. Benito Mussolini olisi halunnut alueesta uuden Antiikin Rooman keskustan veroisen alueen, joka olisi uusi moderni keskusta. Toisen maailmansodan takia maailmannäyttelyä ei koskaan järjestetty ja aluekin taisi jäädä tavoitellusta mahtipontisesta uudesta keskustasta. Alueella on kuitenkin hyvin mahtipontisia rakennuksia ja alue on täysin erilaista kuin muu Rooma. Alueella on mielenkiintoisia korkeita pylväitä sisältäviä hallintorakennuksia, vuonna 1955 valmistunut iso valkea Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkko ja upea Kantti-Kolosseumiksikin nimitetty Palazzo della Civiltà Italiana.

4. Trastevere

Kyseessä on idyllinen pikkukujien täyttämä kaupunginosa toisella puolella jokea. Suosittu turistien käyntikohde, koska se esittelee monien mielestä aidompaa Roomaa kuin monumenttien ympärillä parveilevien turistien täyttämät nähtävyydet. Paljon mukavia kahviloita ja ravintoloita kohtuulliseen hintaan. Tosin täälläkään ei tarvitse pelätä olevansa yksin. Tule tänne viettämään aikaa ja seuraamaan muuta ihmisvilinää.

5. Vatikaani

Vatikaanin osalta yllätyin kyllä positiivisesti siellä vietetyn päivän jälkeen. Vatikaanimuseoissa on yksi maailman laajimmista taidekokoelmista, ja koko museoiden läpi käveleminen on pituudeltaan noin 7,5 km! Vatikaanimuseoihin kannattaa ehdottomasti ostaa liput etukäteen netistä esim. virallisilta sivuilta. Sikstuksen kappelin perältä kääntymällä oikealla puolella olevalle ovelle, joka johtaa portaikkoon, pääsee myös suoraan Pietarin kirkon sisäänkäynnille ilman, että tarvitsee jonottaa sinne erikseen. Portaikon jälkeen saavutaan ulkotilaan, josta näkyy Pietarin aukio ja ollaan Pietarinkirkon sisäänkäynnin kohdalla. Käynnillämme tämä Sikstuksen kappelin ovi oli auki kaikille, vaikka etukäteen olin lukenut sen olen vain ryhmien kuljettavissa.

6. Flaminio

Kiinnostaako nykytaide?  Flaminion kaupunginosa sijaitsee pohjoisessa ja siellä on MAXXI, joka on kuuluisan arkkitehdin Zaha Hadidin suunnittelema modernin taiteen museo. Alueella on myös Palazzetto dello Sport, joka on vuoden 1960 olympialaisten sisäareena ja Auditorium Parco della Musica konserttihallit. Alue tuo esille taas erilaista Roomaa, kuin mitä mielikuvissa on tottunut ajattelemaan. Rooman parhaista moderneista rakennuksista tulossa blogiteksti piakkoin.

7. Ostokset

Italialaiset taitavat muodin myymisen ja  itsensä brändäämisen myös kaupan puolella. Kaupungissa on monia hyviä ostosmahdollisuuksia, ja pääostoskatu on Via del Corso. Kaupat sulkeutuivat kuitenkin yllättävän aikaisin klo 19-20:30 aikoihin. Paikalliset nahkatuotteet kuten laukut ja lompakot tuntuivat olevan kohtuuhintaisia ja hyvännäköisiä. Nahkatuotteita myyviä kauppoja on yllättävän paljon.

8. Tutki ja nauti

Mene, tutki ja ihastu yllättävissä kohdissa kaupunkia voit löytää vaikkapa mukavan kahvilan, jossa seurata paikallista ihmisvilinää. Kaupunki on täynnä aukioita ja suihkulähteitä, joista keskustassa kiersimme suurimman osan. Jokaisen kadun takana saattaa olla mielenkiintoinen rakennus tai historiallinen nähtävyys. Monien tunnetuimpien nähtävyyksien vetovoimaa vähensi niiden ympärillä parveilevat isot turistijoukot. Roomassa kannattaa myös pysähtyä ja nautiskella rauhassa eri kaupunginosien tunnelmasta.

9. Aperitivo

Tyylikkäitä drinkkejä ja maistuvia antipastoja ympäri kaupunkia. Aperitivo-kulttuuri on rantautunut Pohjois-Italiasta myös Roomaan. Aikaisemmin Milanossa on tullut ihastuttua kulttuuriin ja Roomassa oli hyvä jatkaa iltaisin aperitivo-paikkoihin tutustumista. Illalla klo 18.30-22 aikaan siis drinkki ja buffet on monissa ravintoloissa hinnaltaan 8-12 €. Rooman parhaista Aperitivo-paikoista tulossa oma blogiteksti piakkoin.

32 thoughts on “Rooma pääsiäisenä – oliko ruuhkaa? Ja pari muuta vinkkiä

Add yours

 1. Tosi upeita kuvia! Rooma on ollut haaveissa jo pitkään, ja aina kun mietin seuraavaa kaupunkikohdetta,tsekkaan myös lennot Roomaan. Itse en ole vain tuntunut löytävän ollenkaan järkevän hintaisia lentoja, jotka olisivat järkeviä myös aikatauluiltaan, joten Rooma on vielä kokematta. Postaus oli tosi inspiroiva, ja nostatti Rooma-kuumetta entisestään. Millä yhtiöllä lensitte, ja mitkä olivat lentojen aikataulut?

  Tykkää

  1. Mukava kuulla Johanna! Suosittelen kyllä, lensimme Norwegianilla, lennot vähän yli 3 tuntia/suunta, meno Heisingistä lähti Klo 12.55 eli iltapäivällä ja paluu Roomasta paikallista aikaa klo 7.45 eli aamulla. Sinänsä ihan sopivat lennot itselle, ehkä paluu vielä mukavempi, jos olisi iltapäivällä 🙂

   Tykkää

 2. Roomassa tykkäsin just tuosta Trasteverestä ja aperitivokulttuurista. Vatikaani yllätti myös miut positiivisesti. Ensi kerralla tsekkaisin mielellään tuon Montin. En voi yleensä sietää turistikohteita, jotka on aivan pullollaan turisteja niin kuin Rooma on. Kauhulla muistelen sitä ihmislaumaa tuon suihkulähteen luona 🙂 Silti, turistiryysiksestä huolimatta tykkäsin Roomasta tosi paljon, ja samoin Firenzestä. Kun tasapainottaa nähtävyyksiä rennommalla oleskelulla niin sillä siitä selviää 🙂

  Tykkää

  1. Ollaan Anna siis samoilla linjoilla 🙂 itselläkin nuo turistilaumat melkein nosti karvat pystyyn, mutta kun itse malttaa pysähtyä ja nauttia muustakin kuin suosituimmista nähtävyyksistä, saa myös enemmän irti.

   Tykkää

 3. Ai että, näillä kuvilla oli ihana virittäytyä Italian-tunnelmaan! Mulla on huomenna lento Roomaan ja siitä starttaa pariviikkoinen Italian-junaseikkailu 🙂 Hyvää vappua!

  Tykkää

 4. Tämä oli kiva kooste! Minulla Rooma on vielä toistaiseksi näkemättä. Monta kertaa ollaan jo melkein lähdetty sinne, mutta aina on joku toinen kohde kiilannut eteen. Rooma lienee sopiva viikonloppukohde, joten se saa odottaa sopivaa ajankohtaa. Varmasti sellainen vielä tulee, kun loskan keskeltä haluaa hetkeksi pois 🙂

  Tykkää

 5. Tuttuja maisemia, Roomassa tuli pyörähdettyä pari vuotta sitten. Menisin kyllä uudelleen milloin vain! Ihastuttava kaupunki, täynnä nähtävää vähän joka makuun! Hyviä kuvia ja mukava kooste Roomaan matkaavalle!
  – Virpi/Täynnä tie on tarinoita-blogi

  Tykkää

 6. Kivoja vinkkejä! Paria lukuun ottamatta tuli koettua näistä kaikki omalla muutaman vuoden takaisella Rooman-reissulla. Jos edullisia ostoksia haluaa tehdä, on minun lisävinkki se, että kannattaa käydä outletissa! Me käytiin Castel Romano -outletissa, ja tuli shoppailtua varmaan koko vuoden edestä 🙂

  Tykkää

 7. Olitpas paketin kasannut!!! Harmi, ettei tällaista tietopakettia ollut silloin tarjolla kun itse olen Roomassa pyörinyt. Tuo EURin alue oli aivan uusi tuttavuus. Huomaan, että vaikka päänähtävyydet Roomasta ovatkin hallussa, vielä löytyy tutkittavaa. Ja hei, olipa hyviä kuvia! 🙂

  Tykkää

 8. No jopas jotakin Flaminio ja EURin alue ovat jääneet minulta kokonaan väliin. Olen ollut Roomassa vain sellaisen pitkän viikonlopun verran ja nähtävästi oli jotain muuta tekemistä kun nuo ovat jääneet katsomatta. Hieno kooste sinulla.

  Tykkää

 9. Rooma on ihana. ❤ Aina hyvä idea! Saittepa hyvän pakettitarjouksen. Aperitiivikulttuuri on tosiaan ihan parasta! Käytiin alkuvuodesta Roomassa ja nyt on syksylle taas uusi reissu suunnitteilla. Ja vähän muutakin Italiaa. 🙂 Italia. ❤

  Tykkää

 10. Rooma on kyllä ihana! Sikstuksen kappelista tulee mieleen, että siellä oli palkattuna hyssyttelijä, joka sanoi tasaisin väliajoin ”silence please, no photographs”. Siksi mua ihmetyttää, että sulla on kuva sieltä! Saako siellä nykyään kuvata? Vai räiskäsitkö salaa?

  Tykkää

 11. Kiva, kun esitellään pakollisten nähtävyyksien ohella hieman vähemmän tunnettuja suuruuksia. Minä ainakin olisin välttänyt pääsiäisaikaa niin kuin ruttoa. Päästäinen on muutenkin ihan sietämätön juhla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: