Rooman modernit rakennukset: TOP 5!

1.Palazzo della Civiltà Italiana

IMG_8217

Kyseessä on todella upea uusklassinen rakennus EURin kaupunginosassa. Alunperin rakennus on suunniteltu Benito Mussolinin ajan vuoden 1942 maailmannäyttelyä varten, joka kuitenkin peruuntui. Rakennus on valmistunut vuonna 1943, mutta oli ensimmäisen kymmenen vuoden ajan käyttämättömänä. Vasta vuonna 1953 rakennus on avattu ensimmäisen kerran julkisia yleisövierailuja varten.

Auringon laskiessa rakennus kylpee luonnonvalossa erottuen kaikista lähialueen rakennuksista. Rakennus itsessään on upea monumentti ja sitä nimitetään myös kanttikolosseumiksi. Rakennuksen luona ei ollut ihailemassa kuin pari muuta satunnaista turistia mikä on hämmentävää Roomassa, joka on täynnä turisteja. Käytännössä saimme nautiskella rakennuksesta ihan rauhassa ja ottaa kuvia ilman häiriöitä. Rakennus on nykyään luksusmuotimerkki Fendin päämaja, joka on käyttänyt kunnostukseen miljoonia euroja. Yksityinen sektori osallistuu Roomassa tämänkaltaiseen mittavaan entisöintiin ja arvokkaiden kulttuurikohteiden kunnostukseen.

2. Maxxi Museum of 21st Century ArtsIMG_8361

Tähtiarkkitehti Zaha Hadidin suunnittelema ja vuonna 2009 avattu modernin taiteen museo on Flaminion kaupunginosassa. Museo aukeaa yleensä klo 11 aikaan aamulla. Kannattaa tarkistaa aukioloajat etukäteen, koska museo on aidattu, joten aukioloaikojen ulkopuolella rakennusta ei edes kunnolla näe. Museon ulkomuoto voi vaikutta aluksi tylsältä betonilaatikolta, kuitenkin sisältä se on täysin erilainen ja futuristinen. Ehdottomasti suosittelun arvoinen, jos moderni taide ja arkkitehtuuri kiinnostavat.

3. Bnl-Bnp Paribas headquarters

IMG_8057

Kiinteistöalan yrityksen vuonna 2016 valmistunut pääkonttori, joka on ylväs ja peilipintainen. Se sijaitsee Tiburtinan juna-aseman vieressä. Paikalle pääset, kun Triburtina Fs metroasemalta nouset ylös ja kävelet uuden Tiburtinan juna-aseman läpi. Raiteiden toisella puolella sijaitsee tämä massiivinen valoa tehokkaasti heijastava moderni toimistotalo. Lasiseinät on muotoiltu niin että pilvettömänä päivänä aurinko näkyy kahtena. Tämä on jotain täysin erilaista, sen jälkeen kun olet viettänyt päivän kävelemällä läpi historiallisen Rooman keskustan.

4. Ponte Settimia Spizzichino

IMG_8239

Tämä uusi silta on valmistunut vuonna 2012 ja nimetty alueella asuneen juutalaisen naisen Settimia Spizzichinon mukaan. Vuonna 1943 natsit tulivat alueelle ja lähettivät hänet keskitysleirille kuolemaan 22-vuotiaana. Hän oli harvojen selvinneiden joukossa ja palasi Roomaan. Settimia Spizzichino omisti loppuelämänsä valistamalla holokaustin kauheuksista ja kuoli vuonna 2000.

Silta kuvaa dna-kierrettä ja on selkeä katseiden kerääjä. Auringon laskiessa silta pääsee oikeuksiinsa. Silta sijaitsee Garbatella-metroaseman vieressä ja lähistöllä on myös erittäin trendikäs ja kehuttava Aperitivo paikka T-Bar.

5 La Nuvola, Rome convention center

IMG_8105

Uusi kongressikeskus, joka on avattu vuonna 2016 EURin kaupunginosassa. Rakennuksen sisällä on iso valkea pilvi. Pilvi vaikuttaa hienosti toteutetulta, mutta sisälle ei päässyt ainakaan kun olimme paikalla. Rakennus on vielä rakennustyömaan vuoksi myös osittain aidattuna.

24 thoughts on “Rooman modernit rakennukset: TOP 5!

Add yours

 1. Oho, ihan uusi puoli Roomasta! Täytyy sanoa, etten ole edes ajatellut sieltä löytyvän näin moderneja rakennuksia, vaan mielessäni nähnyt vain Colosseumin ja muun antiikin aikaisen arkkitehtuurin.. Vaikka miksei, kyllähän vastaavia löytyy nykyään melkein jokaisesta suuresta metropolista, miksei siis Roomastakin.

  Tykkää

 2. Sama täällä, en ole näistä rakennuksista kuullutkaan! Parin Rooman vierailun teemat on näköjään ollut liikaa historiassa ja ruuassa&juomassa. Modernin arkkitehtuurin ystävänä otetaanpa näistä ainakin ekat kaksi seuraavalle Rooman reissulle ohjelmaan mukaan.

  P.S. Tykkään tällaisista postauksista, jossa yllätetään itseni puun takaa 😀

  Tykkää

 3. Mahtavaa, että tätäkin puolta Roomasta näytetään (muissakin) blogeissa 😉 Roomasta kun tuppaa olemaan niin kovin suppea kuva. Tuo kolmonen oli itsellenikin uusi tuttavuus, pitääpä käydä katsomassa. Myös Auditorium Parco della Musica on musta aika hieno, oletko nähnyt?

  Tykkää

 4. Tosiaankin erilainen puoli Roomasta! Piristävää vaihtelua niille tyypillisille Rooma-postauksille 🙂 En ehkä lähtisi näitä kiertämään ekalla tai tokallakaan Rooman-reissulla, mutta kolmannella varmasti kaipaisin jo jotain erilaisempaa nähtävää. Hyvä vinkki!

  Tykkää

  1. Kiitos Terhi! Hyvä että postauksesta hyötyä. Itsehän kävin nämäkin läpi ensimmäisellä Rooman matkalla. Tuli kyllä nähtyä laajasti vanhaa ja uutta ja paljon eri kaupunginosia 😀 Toki näkemistä voi useammallekin kerralle jakaa 😀😀

   Tykkää

 5. Todella mielenkiintoinen postaus jota valokuvat komppaa loistavasti! Piti alkaa seurata Instagram-tiliäsi, toivottavasti laitat sinne myös jatkossa kuvia modernista arkkitehtuurista maailmalla.

  Tykkää

 6. Ah, näin valokuvajaana nuo paikat j atekstuurit toimisi todella hyvin taustoina erilaisin fashion yms. shootteihin! Kerran jenkkimatkalla käytiin ostamassa verhot walmartasta että saatiin feikattua hieno mekko merenrantakuviin haha.

  Tykkää

 7. Rakennukset ovat upeita, mutta harmittaa se, ettei pääse sisälle tai että avautuu vasta keskipäivällä. Ymmärrän kuitenkin turakaisia, joilla on rajoitetusti aikaa käytettävissä, että kiinnostusta riittää vain tutumpiin maamerkkeihin.

  Tykkää

 8. Hyviä, uusia vinkkejä! Mä jostain syystä tykkään paljon moderneista rakennuksista – varsinkin yhdistettynä vanhaan! PItääkin käydä nämä vinkkaamasi paikat katsomassa lokakuussa, kun lähdetään ekaa kertaa Roomaan! Meillä on tosin pari pientä skidiä mukana, joten tehdään mitä voidaan. 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: