Budapestin kylpylöitä ja ruokaelämyksiä

Mitäpä muuta sitä ihminen tarvitsee kuin kylpylöitä ja hyvää ruokaa? Szechenyin kylpylä on tunnetuin kaikista Budapestin kylpylöistä ja myös yksi Euroopan suurimmista. Täällä on isot ulkoaltaat, joissa kelpaa nautiskella. Keskimmäinen ulkoallas on vain lakki päässä oleville kuntouimareille, muut altaat nautiskelijoille löhöilyä varten. Nautiskele tunnelmasta, sisällä oleva höyrysauna on hyvä, mutta hieman pieni. Muitakin erikoissaunoja löytyy. Sisäaltaat eivät ole yhtä viihtyisiä kuin ulkoaltaat, jotka ovatkin selkeästi syy miksi tänne tullaan. Huomionarvoista on, että ihmiset juovat yllättävän vähän alkoholijuomia kylpylässä.

 

IMG_0550

IMG_0563IMG_0528IMG_0584

Gellertin kylpylä sijaitsee Budan puolella. Paikassa on siistit pukuhuoneet ja hienot sisäaltaat ja koristelussa paljon yksityiskohtia. Ulkoaltaalla on aaltokone, jossa on todella isot aallot, tästä iso plussa! Kyseessä on viihtyisä kylpylä aikuiseen makuun. Paljon aurinkotuoleja ja mukavasti ulkoalue muutamassa eri tasossa.

IMG_0768IMG_0850IMG_0762IMG_0828

Mieleen jäi trendikäs paikallinen kahvila Bite bakery Café, jolla on pari kahvilaa Budapestissä, toinen sijaitsee osoitteessa Király utca 5 ja toinen Teréz krt. 62. Kahvilasta löytyy suolaisia ja makeita vaihtoehtoja. Sopii hyvin aamupalalle tai pienempään nälkään. Prezelit leivotaan taikinasta omien silmien alla ja kaikki on erittäin maistuvaa. Iso täytetty prezel 3 € ja iso punajuuri-omenatuoremehu 3 €. Hae vaikka takeaway mukaasi puistoon. Myyjillä on hauskat paidat, joissa lukee ”I’m your coffee dealer” ja ”I make yummy food”. Tunnelma on kuin nyciläisessä modernissa kahvilassa.

IMG_0673IMG_0683

Etukäteen hehkutettu kauppahalli piti käydä myös testaamassa. Kauppahallissa ruokailu oli kuitenkin pettymys. Ahdistavan kapeiden käytävien täyttämässä yläkerrassa oli muutama ruokakoju, joissa tarjoillaan raskasta ruokaa. Ruoka ei ollut kovin laadukasta. Kauppahalli rakennuksena on kaunis ja iso. Kojuja paljon ja kaikkialla siistiä. Tunnelma ja rakennus siis kyllä suositeltavia sekä hyvä tunnelma.

IMG_0939IMG_1168IMG_1161

Matkamme varrelle osui Fekete Kutya, joka on hipsterimäinen tapasbaari. Tarjolla maistuvia tapaksia ja paikallisten pienpanimoiden oluita.

IMG_1020

Paikallinen mummotunneli, joka alkaa Király u kadulta sisälsi paljon ravintoloita ja baareja. Paikka on hieman piilossa, mutta kun se löytää niin baari- ja ruokavaihtoehtoja kyllä löytyy. Hyvä tunnelma iltaisin. Täällä on myös viityisä Spíler BistroPub.

IMG_0653

Kauppakeskus Bálna Budapestin terassialue sijaitsee uudessa kauppakeskuksessa, joka on kauppahallin lähellä. Täällä on trendikkäitä ravintoloita, joiden terassilta on kaunis Tonavan jokimaisema.

IMG_0920

Budapestissä ravintoloissa on osattu myös panostaa viihtyisyyteen ja tunnelmaan, joten nämä paikat suorastaan huutavat että tule syömään ja ottamaan muutama täydellinen valokuva.

IMG_0635IMG_0633

26 thoughts on “Budapestin kylpylöitä ja ruokaelämyksiä

Add yours

 1. Samaa mieltä kanssasi siitä, että kauppahalli on aivan ylihehkutettu.
  Me kävimme myös tuossa ”mummotunnelissa”. Se oli kuitenkin jotenkin niin epäviihtyisä, että emme sitten sinne syömään jääneet. Varmasti, jos olisi ollut kahdestaan Tepon kanssa liikenteessä illasta, tilanne olisi voinut olla toinen ja olisi ainakin drinksut tullut napattua. Nyt kuitenkin lapset olivat mukana.

  Tykkää

 2. Olipas paljon kylpijöitä ulkoaltaissa! Sisäkuvat vaikuttivat rauhallisen tunnelmallisilta. Harmi ettei kauppahallin ruoka ollut kelpoa, vaikuttaa kuitenkin hienolta paikalta sekin.

  Tykkää

 3. Oma Budapestin reissuni pari vuotta sitten kesti peräti yhden vuorokauden. Kerkesin nähdä hotellin, hotellin oman kylpylän ja New York -cafen, kun se sijaitsi hotellin kanssa samassa kiinteistössä. Muun ajan vei työhön liittyvä iltajuhla.

  Ehkä joskus vielä uudelleen kokemaan joku noista hienoista kylpylöistä?

  Tykkää

 4. No nyt oli paljon tuttuja kohteita postauksessasi! Käytiin Budapestissa 9/16 ja 5/17. Molemmilla kerroilla Szechenyissä, Gellertiin ei olla vielä ehditty, ehkä ensi kerralla?

  Me ollaan vuokrattu Airbnb-kämpät molemmilla kerroilla ja eka kerralla asuttiin Kiraly utcalla. Tuon modernin kahvilan muistan, mutta siinä ei käyty. Vai mummotunneli, en kyllä huomannut että asiakkaat siellä olisi mitenkään iäkkäitä olleet, pikemminkin päinvastoin 😀 Meidän kämppä oli melkein vastapäätä joten käytiin monet kerrat siellä syömässä ja Jiddish Mama (muistaakseni se oli sen paikan nimi) tarjosi mielettömän hyvän kala-aterian. Käytiin myös tuolla Spilerissa ja kahvilla muutamassa paikassa, esim Blue Bird Caféssa joka oli tosi suloinen sisustukseltaan. Cocktailejakin jossain siellä käytävällä juotiin.

  Nyt toukokuussa käytiin kauppahallissa ja se oli tosiaan pettymys. Odotin jotain samanlaista kuin Barcelonassa ja Madridissa. Syötiin kuitenkin ne pitsamaiset piiraat, kun oltiin sinne aamiaiselle lähdetty. Ei olisi kannattanut. Sitä sittanaa lättyä ei meinannut millään saada kertisaterimilla paloiteltua pienemmiksi. Rakennus on kyllä kaunis, se on totta. Käytiin rauniopaikoissakin, Mazel Tov’ssa syömässä ja jossain pubissa yksillä. Jänniä paikkoja kun ei meillä mitään vastaavaa.

  Tykkää

  1. Onpa ollut samoja kohteita meillä, hyvä maku 😀😀 joo, gellertiin sit seuraavalla kerralla, suosittelen 😀 Kauppahalli tosiaan ollut muillekin pettymys..rakennus on hieno, joten harmi ettei tarjontaa ruuan suhteen ole siellä enemmän.

   Tykkää

 5. Tulipa taas todistettua, että isosta kaupungista on moneksi – jokunen vuosi sitten kävin, silloin jo toista kertaa, Budapestissä, mutta mikään ei tuntunut erityisen tutulta. Jonkun kylpylän kävimme kyllä vilkaisemassa, mutta ei silloin innostanut vedessä oleilu ja kun emme auringostakaan välitä, niin jäi väliin. Ruokapaikkoja tietysti on kaupungissa kuin kaupungissa niin paljon, ettei samoihin välttämättä eksy – ja nekin tietysti muuttuvat vuodesta toiseen aika paljonkin.
  Cafe New York lienee kuitenkin paikallaan tuolla edelleen?

  Tykkää

 6. Mummotunneli ahdistaa, vaikken niiden mummojen kohde olekaan. Tai mistä sen tietää, ehkäpä olen lesbomummojen kohde.
  Minulla on aina epäilykseni kylpylöiden hygieenisyydestä, joten oli vaikka kuinka kiva ulkoallas, niin minä en tällä perusteella Budapestiin lähde.

  Tykkää

 7. Olipas kivoja vinkkejä! Kylpylä näyttää tosiaan viihtyisältä, mutta en tiedä pystyisinkö mennä sinne rentoutumaan, viime aikoina musta on nimittäin tullut hiukan bakteerikammoinen.. 😀 punajuurijuoma kuulosti myös mielenkiintoselta!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: