Rappioromantiikkaa Budapestin lomamatkalla

Budapest on tunnettu rauniobaareista, jotka ovat täynnä tunnelmaa ja ihmeteltävää. Lomamatkan aikana oli siis pakko päästä näitä paikkoja fiilistelemään. Tunnetuin kaikista rauniobaareista on Szimpla Kert. Paikka on täynnä yksityiskohtia ja mielenkiintoista tutkittavaa. Vanhaa romua on ripustettu seinille, sisutus on todella hyvin tehty. Täällä aikaa menee kun haluaa nähdä jokaisen yksityiskohdan ja juomavalikoimaakin löytyy drinkeistä lähtien.

budapest_2IMG_0448IMG_0487

IMG_0477

Vieressä myös streetfood-keskittymä, jossa hyvä valikoima erilaista maistuvaa katuruokaa.

IMG_0440

Seuraavassa ulkobaarissa Köleves Kertissä on halvat hinnat sekä rento tunnelma. Drinkkejä listalla tosin on vain pari. Ruokaa myös tarjolla. Tämä on enemmän istuskelupaikka, jonne tullaan terassille istumaan iltaa. Paikan yhteydessä on myös ravintola.

IMG_0498

Tässäpä rauniobaari Fogas Ház és Kert, jossa on sirkusmaista tunnelmaa. Keskellä on telttamainen katto ja hauskoja isoja nukkeja seinällä. Kaunis sisäpiha, jossa viihtyy vaikka pidempäänkin.

unkari_1IMG_0628IMG_0619

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on Grandio Kert. Täältä löydät paljon opiskelijoita ja rentoa tunnelma. Iltaisin vaikuttaa olevan railakas tunnelma ja tulee ihan opiskelijabileet mieleen enkä tiedä onko tämä pelkästään kehu. Joukko nuoria naisia saapuu kauppakassit täynnä juomia ja siirtyvät baarin ympärillä olevaan rakennukseen hostellihuoneisiinsa. Yksi tytöistä huutaa rakennuksen parvekkeelta brittipojalle, että tulisi hakemaan (ilmeisesti edellisenä iltana) ylös unohtuneet tavaransa. Kohtalokasta biletysmeininkiä siis luvassa. Plussaa on, että baaritiski koristeltu vanhoilla vhs-videonauhoilla.

rauniobaari_1IMG_1009

Keskustassa on kaunis aukio, jolla on tilava Akvárium Klub -baari portaikossa, jolloin ihmiset istuvat mukavasti eri tasoissa. Tämä baari ei edusta rappioromantiikkaa, mutta on viihtyisä istuskelupaikka ihan keskustan ytimessä.

IMG_0424

12 thoughts on “Rappioromantiikkaa Budapestin lomamatkalla

Add yours

  1. Nuo raunuopaikat on kyllä metkoja ja jotenkin niin persoonallisia. Me käytiin syömässä Mazel Tow’ssa, edullinen paikka ja aika rauniomainen sekin. Sen jälkeen käytiin lasillisilla kun sattumalta käveltiin tuon Fogaskertin ohitse. En meinannut kuvistasi tunnistaakaan, niin erinäköinen oli ihan pimeän aikaan!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: