Kesälomalla ei lähdetä ulkomaille

Matkailu on itsellä niin sanotusti veressä ja matkakuume polttelee jatkuvasti. Kuitenkin tähän vimmattuun haluun nähdä uusia maita ja mantuja on poikkeus eli Suomen kesä.

kesämökki_2

Vaikka Suomen kesä voi olla lyhyt ja arvaamaton on se jotain ainutlaatuista. Tänä kesänä kotimaan sää on ollut vaihtelevaa ja hellepäiviä ei ole vielä montaa takana, mutta se ei ole este eikä edes hidaste. Kesällä täällä voi nautiskella valoisista öistä ja puhtaasta luonnosta. Ulkomaanmatkoille on mukava lähteä sitten, kun kotimaan kamaralla sataa räntää ja vettä vaakasuorassa syksystä kevääseen.

loma_3

Eikä pienet vesisateet tai lumisateet juhannuksenakaan haittaa, kun asennoituu ottamaan vastaan sen mitä tarjotaan. Kiitollinen pitää olla jokaisesta poutapäivästä. Suomen kesä pitää ihmisen nöyränä ja kiitollisena vähäisestäkin auringon pilkahduksesta. Lidl on tämän osannut hyvin tuotteistaa Elä kuin viimeistä kesäpäivää -kampanjalla.

loma_1

Aikaisemmin on tullut kesällä myös matkusteltua Euroopan kohteissa. Nykyisin kaduttaisi, jos Suomen kesä jäisi kokematta, joten enää ei siis tule lähdettyä Järvi-Suomea kauemmaksi kesällä. Toki on ymmärrettävää, että eri perhetilanteessa kesä saattaa olla ainut hetki vuodesta, kun koko perhe voi yhdessä matkustaa. Suomen kesä on itsessään kuitenkin niin upea elämys, ettei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Heinäkuussa Euroopan pääkaupungeissa ja rannoilla on myös paljon turisteja liikkeellä ja hinnat kalliimmat.

suomi_1marjat_1

Kesämökille lähtiessä on ensimmäisenä tietysti vuorossa matka järvimaisemiin. Mökkimatkalla Savonmaalle ehdottomasti paras pysähtymispaikka on Tertin kartano, joka sijaitsee Mikkelissä. Vahva suositus! Kartanoa vastapäätä on kahvila ja lounasravintola, jossa on kotimaisista raaka-aineista tehtyjä suolaisia leipiä ja kakkuja. Täältä saa myös siis lounasta. Kartanon puolella on todella runsas illalliskattaus, jossa on tarjolla yli 50 eri vaihtoehtoa, mm. fasaania ja paikallisisia lähitilojen antimia. Tertin kartanossa on myös puoti, jossa on kauniita sisustusesineitä ja Tertin kartanon ruokatuotteita. Kyllä tämä voittaa ABC-huoltoasemien surkean ruuan ja tunnelman 100-0, eikö?

tertinkartano_1tertinkartano_2

Kesämökillä lomailuun kuuluu tolkuttoman kauniiden auringonlaskujen ihailu ja keskikesän yöttömät yöt. Toki myös kesämökillä palju pysyy lämpimänä ja viihdyttää vieraita. Kajakilla voi lähteä ihailemaan auringonlaskua kauniille paikalle tyynellä järvellä. Kuitenkin kaikki aktiviteetit mökillä ovat vain ekstraa, mutta tekevät lomailusta toki nautinnollisempaa. Viime vuosina suomalaisten innostus kotimaan matkailuun on selvästi noussut. Hienoa, että osaamme arvostaa sitä kaikkea, mikä on käsiemme ulottuvilla.

kesämökki_3kajakki_1kesämökki_1mökki_1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: