Viinitilavierailu Nizzassa edullisesti paikallisbussilla

Ranskan Rivieran matkalla maistuu viini maisemia ihaillessa. Ranskalaiset viinit ja varsinkin rosé-viinit ovat omia suosikkejani.

Rivieran rannat ja sivistynyt eteläranskalainen kulttuuri ovat allekirjoittaneen mieleen. Ennen Nizzaan lähtöä elokuussa 2016 oli päätetty, että viinitilalle pitää päästä käymään. Matka oli muutaman päivän pituinen ja ajatuksena ei ollut paikan päällä auton vuokraaminen. Autossa on sekin ongelma, että kuski ei paljon pääse maistelemaan viinejä. Monet viinitilat on sen verran kaukana, että auto on tarpeen. Keski-Euroopassa paikalliset käyvätkin autolla näillä tiloilla.

viintitila_1

Päiväretket, joissa käydään muutamalla viinitilalla, voivat kuljetuksineen olla helposti 200 € / hlö. Etelä-Ranskan viinitiloista on itsellä jäänyt mielikuva, etteivät tuottajat ole täysin ymmärtäneet viiniturismin arvoa. Monet viljelevät sukutiloilla viinejä ilman sen suurempaa hössötystä tai mainostusta varsinkaan ulkomaalaisille turisteille.

viini_1

Selvittelytyön tuloksena löytyi Château de Belletin viinitila, joka on 20 minuutin ajomatkan päässä Nizzan keskustasta. Sinne pääsee Nizzan keskustasta myös bussilla numero 62. Bussista pitää osata jäädä oikeassa kohtaa, ja Googlen offline mapsit toimivat taas tässä hyötynä. Varmasti myös kuski osaa neuvoa koska jäädä. Bussi menee vuoren rinnettä ylös ja päätieltä kävellen viinitilalle on noin 750 metriä. Matka perille kestää noin tunnin bussilla ja kävellen. Kaupan päälle pääsee ihailemaan upeita maisemia!

viinitila_4

Paikanpäällä on upea pieni kappeli, jonka yhteydessä viinitila on. Tilan esittelyjä ja maisteluita on tasatunnein noin klo 11-17 välillä ja hinta 20 €/ hlö. Ensin kierroksella kerrotaan tilan historia, käydään ihailemassa viiniköynnöksiä sekä valmistusprosessi. Kappeli ei ole enää uskonnollisessa käytössä ja rakennuksen historia on kovin traaginen, sillä mies rakensi perhekappelin kuolleen vaimonsa muistolle. Kappeli on ollut kyseisen suvun yksityiskäytössä hyvin pitkään ja alueen historia kerrotaan mielenkiintoisesti.

viintila_2viinitila_6

Kierroksen jälkeen siirrytään historialliseen upeaan kryptaan, jossa järjestetään viinimaistelu. Tarjolla on aivan mahtavaa runsasta punaviiniä ja persoonallista valkoviiniä, harmi kun on vain käsimatkatavara… Kyseessä on pientila ja heidän tuottamat viinit ovat arvostettuja alueella. Yksittäinen pullo maksaisi useampia kymppejä, joten maistelussa olevat viinit ovat pieniä eriä eikä niitä ole myynnissä kuin rajoitetusti tilan ulkopuolella. Kierroksen jälkeen on helppo kävellä päätielle ja ottaa bussi takaisin keskustaan.

Château de Bellet on huikea viinielämys Nizzassa ja aivan lähellä bussilla tai autolla kulkiessa eli suosittelun arvoinen elämys!

nizza_1viinitila_3viinimaistelu_1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: