Ainutlaatuinen lomaelämys Järvisydän ja Järvikylpylä Saimaan rannalla

Järvisydän on ainutlaatuinen ajatuksella ja erittäin hyvällä maulla kotimaisuutta suosien toteutettu hotelli ja kylpyläkeskus. Hotel & Spa Resort Järvisydän ja Järvikylpylä sijaitsevat Rantasalmella Etelä-Savossa Saimaan rannalla. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla kokemaan mitä Suomi-brändi parhaimmillaan voi olla! Vuosi sitten kesällä kävin täällä ensimmäistä kertaa ja ihastuin paikkaan. Nyt halusin tulla testaamaan uuden alkuvuodesta 2017 avatun upean Järvikylpylän, joten tulimme lomailemaan kahdeksi yöksi Järvisydämeen.

järvisydän_päärakennus
Päärakennus, jossa toimii ravintolat ja vastaanotto.
järvisydän_1
Järvisydämen vierasvenelaituri ja hiekkaranta.

Majoitukseksi olimme varanneet tunnelmallisen kelohuvilan kuudelle henkilölle ja se sijaitsi päärakennuksen läheisyydessä. Kelohuvilassa oli tunnelma kohdillaan, saunassa hyvät löylyt ja poreamme bonuksena. Nukuimme kirjaimellisesti kuin tukit vanhojen uppotukkien keskellä. Seurueessamme oli myös yksi 1-vuotias ja huvilassa oli sopivasti hänelle pinnasänky ja syöttötuoli eli varustelu kohdillaan. Alakerrassa oli yksi makuuhuone sekä yläkerrassa toinen makuuhuone ja parvi. Pienenä kehitysideana varsinkin talvikautta ajatellen tuli esille, että huvilan olohuoneessa voisi olla oleskelutilaa kaikille kuudelle – nyt siellä oli kahden hengen sohva eikä yhtään nojatuolia.

järvisydän_kelohuvila
Kelohuvila Lähde.IMG_4051IMG_4063IMG_4065
Yläkerran parvi.IMG_4066
Yläkerran makuuhuone.IMG_4058IMG_4079

Järvisydämen päärakennus on myös näyttävän näköisesti suomalaisesta kivestä ja vanhasta puusta rakennettu ja ihmeteltävää täälläkin riittää. Yksityiskohtiin on käytetty paljon aikaa ja rakentaminen on vaatinut myös taitoa. Koko paikasta tulee sellainen olo kuin olisi Lapin erämaan keskellä – ilman pitkää matkaa Lappiin!

järvisydän_hotelli

Söimme viime kesänä Järvisydämen hotellin aamupalan, joka on erittäin runsas ja maukas. Nyt ruokailimme lähinnä kelohuvilassa. Vuosi sitten kävimme myös päärakennuksen yhteydessä olevan elämyshotellin yhdessä huoneessa tutustumassa ja hotellihuoneissa on käytetty myös tyylikkäästi kiveä ja puuta pintamateriaaleina.

järvikylpylä_ravintolaIMG_4518IMG_4507IMG_4520

Järvikylpylä on todella uniikki, rantakallioon louhittu ja kylpylästä on kauniit Saimaan järvimaisemat. Saapuessa saimme opastuksen mitä kaikkea Järvikylpylä pitää sisällään. Kylpemisaikaa on kaksi tuntia ja hintaan 29,90 € kuuluu myös pyyhe, makuvesiä, teetä ja pientä naposteltavaa.

IMG_4294IMG_4335Järvisydän_järvikylpylä

Kylpylän aulasta siirrytään alakertaan, jossa pukuhuoneet, altaat ja saunat sijaitsevat. Pukuhuonetilassa kaikki kaapit on käsin tehtyjä ja jo tästä huomaa ettei olla missään hotelliketjun kylpylässä. Allasvalikoimaa tarjoavat poreamme, isompi allas useine vesihierontapisteineen, lasten allas ja ulko-allas, jossa on järvivettä. Lasten allas on lasiseinän takana, joten se myös eristää ääntä ja kylpylässä säilyy rauhallinen tunnelma. Altaiden vesi on sopivan lämpöistä ja altaissa viihtyy hyvin. Kuumavesiallasta ei kaipaakaan, koska erilaisia saunoja on niin monia.

IMG_4480järvikylpylä_3
Lasten allas, jossa on pieni liukumäki.IMG_4473järvikylpylä_saimaa

Saunoja on viisi, joten eri vaihtoehtoja löytyy, joista mieleen jää höyrysauna, kivisauna sekä uppotukkisauna. Kaikki on todella laadukasta ja hyvällä maulla tehty. Kompleksista löytyy myös suihkuhuone, joissa erilaisia vesi ja valosuihkuja esimerkiksi ukkosta ja sademetsän tuntua, kutsuimme huonetta myrskysuihkuksi. Kylpemisen ohessa on välillä mukava rentoutua suolahuoneessa. Kylpylässä on mahdollista ottaa myös spa-hoitoja, joita voi etukäteen varata.

IMG_4351IMG_4435

Järvikylpylässä rakennusmateriaalit ovat upeita, luonnonkiveä, lasiseinää ja useita satoja vuosia vanhoja uppotukkeja. Täällä ei ole kustannuksissa säästetty vaan materiaalit ja kokonaisuus ovat priimaa. Rakennuksen uniikkiudesta kertoo jo sekin, että suoria kulmia ei taida paljon löytyä – katsopa vaikka ympärillesi! Kaksi tuntia kuluu kuin siivillä, kun ihmeteltävää ja koettavaa riittää. Kylpylässä on kivasti aurinkotuoleja ja muita paikkoja, joissa voi istuskella sekä baari löytyy myös. Kylpylä on sopivan kokoinen ja selkeästi enemmän aikuisten rentoutuspaikka, vaikka toki lapsillekin löytyy oma allas ja pallomeri. Järvikylpylän kerrotaan olevan myös todella ekologinen, sillä lämmityksessä käytetään aurinkoenergiaa ja järvi-/maaenergiaa.

IMG_4466IMG_4429

Tällaiset pidennetyt viikonloppumatkat ovat omaan mieleen ja todella virkistäviä. Aivan liian usein odotetaan pitkiä kesälomia, kun todellisuudessa ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai oikeastaan järveä edemmäs. Nytkin olo on parin päivän Järvisydän-loman jälkeen todella rentoutunut. Järvisydämeen kannattaa lähteä lomailemaan pääkaupunkiseudultakin, ajoaika n. 4 tuntia, ja se tarjoaakin elämyksen mitä ei lähistöltä löydy.

IMG_4544

Järvisydän kokonaisuutena on rentoutumiskeidas aikuiseen makuun. Majoitusvaihtoehtoja on useita ja Järvikylpylän ansiosta täällä viihtyy mikä vuodenaika tahansa- itselläkin jo paluu Järvisydämen talveen on mietinnässä. Paikka on itsessään niin tunnelmallinen, että tänne toivoisi ulkomailta turistien tulevan kokemaan palan erikoislaatuista Suomea.

järvikylpylä_1IMG_4501
Vastaanottotiskin päällä on vaatimattomasti laivan keula – tämäkin on sitä uniikkia Järvisydäntä!

10 thoughts on “Ainutlaatuinen lomaelämys Järvisydän ja Järvikylpylä Saimaan rannalla

Add yours

  1. Todella tyylikkään näköistä! Pistetään tämä ehdottomasti korvan taakse. Tulee usein liikuttua Etelä-Savossa, kun mökki on siellä. Joskus voisi keksiä myös pientä luksus-ohjelmaa mökkeilyn oheen 🙂

    Tykkää

  2. Vau, upen näköinen paikka! Tykkään, kun on tehty samalla tyylillä yksityiskohtia myöten, eikä vain vähän sinne päin. Tuonne olisi kiva viedä ulkomaalaisia kavereita – voisin vaikka aloittaa omasta poikaystävästä 🙂

    Tykkää

  3. Olen lukenut tästä kylpylästä jostain muualtakin ja se kyllä näyttää hienolta. Josko ensi kesän Suomen lomalla satuttaisiin tuolle suunnalle, niin ehdottomasti haluaisin käydä tässä paikassa. Kiva kun tehdään vähän jotain erilaista kun tuntuu, että usein hotellit ja kylpylät on rakennettu kaikki samalla kaavalla.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: