Barcelonan vinkit ja levottomuudet kaikki yhdessä paketissa

Lomamatka lokakuun 2017 alussa Barcelonaan Katalonian itsenäisyysäänestyksen ja sitä seuranneiden levottomuuksien aikaan oli jännitystä täynnä. Tosin turistin näkökulmasta itse lomamatkaan tällä kaikella oli aika vähän vaikutusta. Kansanäänestyspäivänä ihmisiä näkyi jonottamassa rauhallisesti äänestyspisteisiin ja sitä seuranneina päivinä ihmiset osoittivat mieltään rauhanomaisesti. Toki turistina koittaa välttää kaikkia isompia väkijoukkoja ja uskon, että moni kokee ahdistavana tilanteen, jossa 700 000 paikallista on kaduilla osoittamassa mieltä ja sinun pitää päästä väkijoukon läpi, no hyvin sekin lopulta sujui. Yleislakkopäivänä lähes kaikki kaupat ja ravintolat olivat auki, vain muutamia ilmeisesti paikallisten pienyrittäjien liikkeitä oli kiinni. Hotellimme henkilökunta oli ystävällisesti huolissaan asiakkaidensa turvallisuudesta ja pyysivät meitä välttämään väkijoukkoja. Paikallisilla mielenosoittajilla ei sinänsä turisteja vastaan tuntunut olevat mitään negatiivista asennetta, jos ei oteta lukuun julkisissa kulkuneuvoissa olleita tarroja, joissa luki ”Turismi tappaa kaupungin”. Kriisillä on varmasti varsinkin pitkään jatkuessa negatiivinen vaikutus Barcelonan turismille – itse ainakin miettisin nyt kahdesti lomamatkan varaamista mieluummin toiseen kaupunkikohteeseen.

IMG_6395

Barcelonan vinkit:

1. Isoimpiin nähtävyyksiin kuten La Sagrada Família ja Park Güell kannattaa varata liput etukäteen. Vaikka onkin tylsää, että sisäänpääsy on tiettynä kellon aikana, niin jonottamatta on kuitenkin niin kätevää.

IMG_5779
La Sagrada Família on taatusti maailman suosituimpia rakennustyömaita.

IMG_5758IMG_7050
Antoni Gaudín luomus Casa Batlló, ”Luutalo”

2. Flax & Kale on Mondo-lehdenkin suosittelema raakaruokaa ja superfoodia tarjoileva ravintola. Me kävimme iltapäivällä, jolloin tarjoiltiin vasta pientä purtavaa, mutta sekin oli tuoretta, maukasta ja runsasta. Viikonloppuisin kuulemma kaupungin paras vegaaninen brunssi.

IMG_7037

3. Magic fountain eli Font Magica de Montjuïc on suihkulähde, jonka luona on valojen ja musiikin täytteinen jopa tunnin kestävä show iltaisin. Vietä yksi ilta ihaillen suihkulähdettä.

Barcelona

4. Brunch & Cake tarjoilee todella näyttäviä, tuoreita ja runsaita annoksia, joita voi syödä mihin aikaan vaan päivästä haluaa. Ravintoloita on ainakin 3 eri puolilla Barcelonaa. Kiitos vinkistä, ystäväni Minttu!

IMG_5928Brunch & Cake

5. Kävellen on helpointa liikkua ja nähdä kaupunkia. Tämä pätee monesti kaupunkilomilla, joten lenkkarit jalkaan ja nauttimaan.

IMG_6765IMG_6745
Torre Agbar eli Torre Glòries on 142-metrinen katseenvangitsija varsinkin pimeällä

6. Käy ihmeessä cavalandiassa eli Sant Sadurní­ D’anoia kylässä. Täällä suosittelun arvoisia on ainakin Freixenetin ja Codorníun viinikellarit. Näistä tulossa erikseen kirjoitus blogiin.

IMG_6336

7. La Paradeta on kalaravintola, joka tarjoilee todennäköisesti tuoreinta syömääsi kalaa. Kun astut sisään, valitset jääpalapediltä haluamasi, edulliseen kilohintaan myytävän kalan, simpukat, hummerin, mustekalan tai kalmarin, sitten valitset miten se valmistetaan. Sen jälkeen valitset halutessasi ranskikset, leivän, lisukesalaatin ja juoman. Sitten istuudut haluamaasi pöytään ja odottelet, kunnes vuoronumerosi kuulutetaan keittiöstä. Tämä ravintola on siis rento ja edullinen sekä paikallisten suosima. Ravintoloita on ilmeisesti 6 kpl eri puolilla Barcelonaa. Kiitos vinkistä opaskirjalle ja ystävälleni Mintulle!

IMG_5802IMG_5804

8. Lähde pikkurantakaupunkiin kuten Sitgesiin yöksi tai jos aikaa ei ole paljon niin päiväseltään käymään, junalla paikalle pääsee 4,10 € hintaan. Vinkkejä Sitgesiin on tulossa vielä erikseen blogiin.

Sitges

4 thoughts on “Barcelonan vinkit ja levottomuudet kaikki yhdessä paketissa

Add yours

  1. Mä oon myös mielenkiinnolla seurannut tilannetta. Juttelin viime kesänä Kataloniassa useamman paikallisen kanssa tulevaisuudesta ja itsenäistyminen tuntui olevan yllättävän arka ja henkilökohtainen aihe monelle. Nyt pitäis sunnuntaina lentää Barcelonaan ja sieltä edelleen junalla Zaragozaan, katsotaan osuuko tielleni mitään mielenilmauksia tai näkyykö tilanne muuten katukuvassa.

    Tykkää

  2. Barcelona ei oikein koskaan ole sytyttänyt mua, se on jotenkin liian suuri ja turisteja piisaa! Ymmärrän hyvin nuo tarrat busseissa! Kerran olen käynyt lomalla ja joitakin kertoja työmatkoilla, mutta jotain puuttuu. Shopitusmahdollisuudet on kyllä vähän turhankin hyvät. Nyt en varmasti lähtisi kaupunkiin tässä tilanteessa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: