Boracay: lomalla Filippiinien paratiisissa

Filippiinien kauniit saaret ja upeat rannat ovat kuuluisia lomakohteita maailmanmatkaajien keskuudessa.Boracay on Filippiineillä tunnetuimpia kohteita matkustaa nautiskelemaan rennosta rantaelämästä. Tänne on vaivatonta saapua hyvien yhteyksien vuoksi.

IMG_0225

Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Boracayn maailman parhaaksi saareksi vuonna 2011 ja vuotta myöhemmin Travel+Leisure-lehdessä Boracay vei myös voiton. Odotukset ovat siis korkealla kun saari on kansainvälisesti matkailijoiden suosittelema.

IMG_9968

Lensimme kahdella halpalentoyhtiöllä Borneolta vuonna 2016, ensin Air Asialla Manilaan ja sieltä Cebu Pacificillä Boracaylle. No ei mennyt ihan noin niinkuin omasta mielestä kaikki kuten olisi toivonut, kun ensimmäinen lento oli tuntuvasti myöhässä ja piti ostaa uudet liput jatkolennolle, mutta sitä vartenhan on matkavakuutus. Onneksi Cebu Pacificin lentoja Manilasta Boracaylle on tarjolla ympäri vuorokauden noin 15-20 lentoa päivässä, joten sinänsä pitkään ei tarvitse odotella seuraavaa. Yhdensuuntainen lento maksaa 10-40 euroa. Saarelle pitää mennä bussi- ja venekuljetuksella, mikä hoituu sinänsä helpposti yhdellä lipulla, mutta veneet ovat aika pieniä. Luin etukäteen paljon varoituksia, että kannattaa pitää satamassa omasta laukusta kiinni ja kantaa se itse veneeseen ellei halua maksaa tippiä kärkkäille laukunkantajille.

IMG_0008

Perillä saarella on päänähtävyytenä useita kilometrejä pitkä hiekkaranta. White Beach -rannan hiekka on TODELLA valkoista ja vesi turkoosia, upean näköinen rantalomakohde siis kyseessä. White Beachin valkoisena hohtava pitkä ranta luo paikasta todella ainutlaatuisen. Moni muukin on saaren upeudesta tietoinen. Toisaalta päärannalla ei ole suurta tungosta, koska suurin osa on aasialaisia ja varsinkin korealaisia matkailijoita, jotka eivät auringonotosta välitä vaan keskittyvät kävelemään rantaa päästä päähän ja nautiskelemaan rannan ravintoista ja baareista. Ranta on erilainen aamulla, iltapäivällä ja illalla. Paratiisiin kaipaaville tämä ranta on siis todellista syvähoitoa.

IMG_0078

Pitkä White Beach on nimetty kolmeen eri osioon, Station 1, Station 2 ja Station 3. Ne ovat vain nimiä – eivät liity mihinkään asemaan. 🙂 Station 2 on kaikkein vilkkain osuus: paljon palveluita ja paljon hälyä. Meidän majapaikka oli Station 1:llä, joka oli hyvä valinta: sielläkin on palveluita, mutta iltaisin ja öisin on rauhallista, ja kävelymatka Station 2:n palveluiden ääreen on sopiva. Station 3:lla on suuret hotellit, joiden myötä siellä on hiljaista eikä juuri palveluita.

IMG_9974

Monilla rannalla olevilla aasialaisilla turisteilla on keltainen smoothie -muki kädessä. Paikallistamme rannalla olevan smoothiepaikan, joka vaikuttaa olevan juomien lähteenä. Menemme sinne itsekin smoothielle ja kaikki paikassa olevat etelä-korealaiset katsovat ihmeissään meitä, kuin olisimme eksyneet ”heidän paikkaansa”. Kysyn tilauksen yhteydessä henkilökunnalta, miksi paikka on niin suosittu aasialaisten keskuudessa. Kuulemma syynä on Aasian oma TripAdvisor-tyyppinen palvelu, jossa tätä smoothiepaikkaa ja sen mangosmoothieta suositellaan saaren parhaana paikkana, joten toki kaikki tulevat niitä sinne sitten nauttimaan. Joukossa ja somessa on voimaa! Mysteeri ratkaistu!

IMG_0446

Iltaisin rannalla on näyttäviä tulinäytöksiä ja yhdessä ravintolassa henkilökunta esittää  näyttävän oman shown, jota suuri määrä lomalaisia jää ihailemaan. Myös baareja ja happyhour tarjouksia löytyy hyvin, kadut ovat aina iltaisin täynnä ihmisiä. Onneksi meininki ei kuitenkaan ole rannalla liian riehakas – lukuun ottamatta yhtä ravintolakatua, jota kyllä tekee mieli välttää kuin ruttoa oman illuusion ylläpitämiseksi filipiiniläisestä paratiisista. Ravintoloissa ruoka on suhteellisen kansainvälistä ja paikallisia ruokia saa hieman etsiä. Parasta on merenantimet kuten kalmari ja mustekala. Rannalla tuore kookospähkinä maksaa 2 euroa.

IMG_0173boracay_2

Käymme myös saaren kahdella muulla rannalla, saaren pohjoispäässä oleva ranta on tuulinen ja siellä on isommat aallot. Saaren länsipuolella olevalla rannalla myös on tuulisempaa ja enemmän vesiurheilumahdollisuuksia. Aina niin sydäntäsärkeviä kulkukoiria näkyy myös rannoilla.

IMG_0096

Loman aikana pari kertaa sähköt menevät poikki koko saarelta illalla ja tällöin menee hetki ennen kuin osalla hotelleista ja ravintoloista olevat varageneraattorit käynnistyvät. Siinä sitä sitten ollaan maailman kauneimmaksi valitulla  saarella täydessä pimeydessä. Onneksi kännykässä on taskulamppu ja muutaman minuutin pimeyden jälkeen taas valoa kansalle riittää.

IMG_0328

Jos hierontaan mielii on hinnat sopivan edullisia: 30 minuutin jalkahieronta on hieman alle 5 euroa. Rentouttavan kokovartalohieronnan lopuksi hieroja tekee palmikon tukkaani ja tästä riitti hupia kaikille työntekijöillekin, mukava että voin viihdyttää paikallisia. Täytyy vielä erikseen kehua, että filipiiniläiset ovat todella sydämellisiä ja ystävällisiä.

IMG_0445

Rentoutumispaikkana ja juhlimispaikkana Boracay ja sen kauniit rannat ovat ehdoton lomakohde kattavine palveluineen, mutta täällä on turha kuvitella istuvansa yksin autiolla rannalla, sinänsä tässä on siis puolensa. Pääranta on kuitenkin itsessään niin lumoava, että ei edes haittaa vaikka siellä on paljon muitakin paikkaan ihastuneita kauniiden rantojen ystäviä.

IMG_0318IMG_0022

 

13 thoughts on “Boracay: lomalla Filippiinien paratiisissa

Add yours

 1. Filippiinit olivat kyllä mukava paikka. Me emme Boracaylla käyneet, vaan vietimme aikaa Palawanilla ja El Nidon unelmarantoja etsien. Se tosin jäi etsimisen asteelle, sillä emme niitä koskaan löytäneet 😉

  Tykkää

 2. Filippiinit on edelleen näkemättä kun rantalomailu ei ole meidän juttumme ja Manilaa on taas enemmän haukuttu kuin kehuttu. Mutta ehkä me jonain vuonna vielä kehitämme jonkinlaisen poikkeamisen tuohonkin maahan.

  Tykkää

 3. Boracay on nyt mietintämyssyssä, kun pitäisi päättää ensi vuoden talvilomakohdessa. Kaunista tuolla todella on ja varmaan aika mukava paikka leppoissaan rantalomaan. Ehkä niitä turisteja ei ole kuitenkaan juuri enempää kuin Krabilla? Varmaan jotain päiväretkimahdollisuuksiakin löytyy? 🙂

  Tykkää

  1. Turisteja kyllä on mutta itseä se ei haitannut ja valtaosa turusteista oli aasialaisia, jotka on rauhassa eivätkä örvellä saaren rannoilla 😀 tarjolla olevat retket oli muistaakseni lähinnä snorklaus/sukellus ja vesiurheilupainotteisia.

   Tykkää

 4. Näyttää kyllä todella kauniille rannalle, ja niin turkoosia tuo vesi kuin vain voi olla! Itse reissasin Filippiineillä toukokuussa, mutta Boracayllä en käynyt. Ehkäpä seuraavan kerran myös sinnekin täytyy päästä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: