Seuraavaksi suuntana Vietnam

Seuraava loma suuntautuu pääasiassa Vietnamiin. Se on itselle ihan uusi maa eikä etukäteen ollut käsitystä, minne siellä kannattaisi mennä. Niinpä oli mukavaa lueskella ja fiilistellä maata etukäteen blogeista ja myös opaskirjasta.

Lainasin kirjastosta mainion oppaan Vietnam Suomalainen matkaopas, josta on muuten tulossa uudistettu versio tammikuussa 2018. Ho Chi Minh Cityn eli Saigonin lisäksi oppaan perusteella suunnittelin vaihtoehdoiksi joko Da Lat + Nha Trang tai Hue + Hoi An, jotka kaikki neljä vaikuttivat suositelluilta.

010
Vietnamilainen keittiö käyttää paljon tuoreita vihanneksia, yrttejä ja mausteita. [kuvalähde]

Yksi kohde tuli pian selväksi: Hoi An on niin oppaan kuin blogienkin paljon kehuma! Se on parhaiten säilyttänyt vanhan vietnamilaisen ulkoasunsa tyylillä, jota voi olla vaikea löytää muualta Vietnamista. Iltaisin lyhdyt luovat aivan oman tunnelmansa. Katuja eivät täytä skooterit vaan ne on itse asiassa kiellettyjä vanhankaupungin kaduilla. Vietnamin gourmet-mekka. Olen myyty!

Lyhtyjen suutelema Hoi An
Lyhtyjen suutelema Hoi An. [kuvalähde]

Blogien perusteella Nha Trang pyyhkiytyi vaihtoehdoista ensimmäisenä, sillä se on kuulemma niin täynnä venäläisiä, että ravintoloiden pääkieli on usein venäjä. Näin kertoo mahdollisimman objektiivisesti esimerkiksi Matkan Tuntua -blogi. Myös opaskirjan hehkuttama ja historiaa pursuava Hue (”Vietnamin vanha pääkaupunki on matkailullisesti maan antoisin.”) vaikutti jättäneen monet bloggarit kylmäksi. Niinpä päädyin etsimään kohtuullisen lähellä olevaa kohdetta Hoi Anin kaveriksi.

Sellaiseksi valikoitui aivan Hoi Anin vieressä sijaitseva Da Nang, vaikka opaskirja ei kaupungille anna yhtään arvostusta. Da Nang on ilmeisesti melko vasta rakennettu, mutta siellä on kuitenkin sopivasti nähtävää: päivällä buddhalaistemppeli Son Tra eli Monkey Mountain -kukkulalla ja pimeän tullen Dragon Bridge -sillan tuli- ja valoshow.

Lopputulemana on, että Saigonin jälkeen olemme ensin kolme yötä Hoi Anin vanhankaupungin reunalla joen varressa, sitten siirrymme kävelymatkan päähän yöpymään riisipeltojen reunalle, ja vielä yhdeksi yöksi Da Nangiin.

Aurinko värjää riisipellot sävyillään
Aurinko värjää riisipellot sävyillään. [kuvalähde]

Täytyy vielä kehua Vietnamin hintatasoa: netistä varattunakin saa uuden ja erinomaisesti arvostellun huoneen 19-37 eurolla per yö!

Unelmanani olisi nähdä cashew-puu. Vietnamissahan niitä kasvaa, mutta en löytänyt googlettelulla paikkaa, jossa niitä voisi turisti nähdä. Kerro, jos tiedät!

Kiitokset Matkakuume.net-blogille luvasta käyttää kuvia – nauti muistakin kuvista ja kokemuksista täältä.

25 thoughts on “Seuraavaksi suuntana Vietnam

Add yours

 1. Vietnam on mahtava! Ho Chi minh city on täynnä upeita kahviloita ja ravintoloita. Da nangissa etäisyydet yllättää, joten kannattaa ladata kännykkään Grab sovellus. Sen kautta saa kyydin tilattua parissa minuutissa ja hinta kaupungin sisällä liikkuessa on alle eurosta pariin euroon välimatkasta riippuen. Näin ei tarvitse taistella hinnoista taksikuski kanssa.
  Loistavaa reissua!

  Tykkää

 2. Me ollaan myös lähdössä Vietnamiin parin kuukauden päästä, piti tulla kurkkaamaan kommentit ootko saanut jo hyviä vinkkejä! Hoi An on myös meidän suunnitelmissa, kuten myös Saigon. Aikaa on enemmänkin joten pitää alkaa etsiskellä muita kivan kuuloisia kohteita. 🙂

  Tykkää

 3. Omat kokemukset rajoittuu Vietnamin osalta Pohjoiseen.. Tunnustan, että kyllä sinne jäi kaipaamaan takaisin. Olin varma ettei enää ikinä 5kk jälkeen, mutta jäi vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa..
  Hintataso on vielä edullinen, asiakaspalvelu ystävällistä ja ruokaa löytyy jokaiseen makuun. 🙂
  Mukavaa, elämyksien täyteistä matkaa Vietnamiin! 🙂

  Tykkää

 4. Vietnam on ihana, mekin ollaan suuntaamassa sinne ensi vuonna kaikella todennäköisyydellä. Parasta siellä on ruoka! Pho-keittoa aamiaiseksi joka päivä 🙂 Hoi Anissa on tullut jo käytyä, mutta mielellään lähtisin uudestaankin. Viime visiitistä on kyllä jo sen verran aikaa, että kaupunki on varmaan muuttunut paljon, eikä välttämättä positiiviseen suuntaan. Silloin kun me oltiin Hoi Anissa, siellä ei ollut vielä turistilaumoja. Toivottavasti löytyy cashewpuu! 🙂

  Tykkää

 5. Mun kokemukset on vaan Hanoista ja Halong Bayltä. Oli kyllä mielenkiintoinen ja hyvä reissu, mutta toisaalta kaikenlaisen säätämisen määrä oli myös suurempi kuin missään muualla Aasiassa. Aavistuksen ristiriitaiset fiilikset on siis Vietnamista, mutta täytynee vielä päästä kokemaan se uudestaan josko ne selkeytyisi 😊

  Tykkää

 6. Saigon – tai siis Ho Chi Minh City – Hanoi ja Halongin lahti ovat jollain tapaa koluttuja.
  Saigon oli kyllä kiva, erityisesti arvostin kaikkea kaupunkiin liittyvää historiaa. Kävimme myös kaupungin ulkopuolella katsomassa Cu Chin -tunneleita – jotenkin kautta linjan Vietnamissa oli mielenkiintoista kuulla vietnamilaisesta näkökulmasta Vietnamin sotaan, sillä länsimaissa kuitenkin siitä on enemmän kerrottu amerikkalaisesta näkökulmasta.
  http://meriharakka.net/?s=vietnam

  Tykkää

 7. Minulla on blogissa paljon juttuja Vietnamissa. Olin viime kesänä kuukauden ja aika paljon ehdin maata nähdä. Minusta Hue oli hyvinkin mielenkiintoinen. Hoi An on suloinen. Sieltä käytiin päiväseltään Da Nangissa, mutta aika äkkiä lähdettiin pois. Ei saatu otetta ollenkaan. Nha Trangin väliin jättäminen on loistava päätös. Mutta makuja on niin moneen. On ne paikat kuitenkin itse nähtävä ennen kuin voi sanoa, tykkääkö vai ei.

  Tykkää

 8. Da Nangissa voi käydä hyvin Hoi Anista käsin päiväretkellä katsomassa nuo nähtävyydet, muuten pysyttelisin mieluummin Hoi Anissa ja yöpyisin siellä myös rannan lähellä. 🙂 Lisäksi Vietnamissa kannattaisi ehdottomasti piipahtaa myös Hanoissa ja sieltä käsin Halong Bayllä jos aikaa vain on! Minulla löytyy myös blogista muutamia juttuja Vietnamista, jos kiinnostaa.

  Tykkää

  1. Kiitos vinkeistä! Olemme jo valtaosan öistä Hoi Anissa ja paluumatkalla yhden yön Da Nangissa, iltashown jälkeen on mukava että majoitus on lähellä ja myös paluulento Da Nangista. Vielä ei ole tullut toivottuja vinkkejä Cashew-puihin liittyen 😀

   Tykkää

 9. Vietnam on jo pitkään kiinnostanut ja nyt Indonesiassa muita matkalaisia tavanneena, maa kiinnnostaa vielä enemmän. Olen kuullut täällä niin upeita uttuja Vietnamista, että lähivuosina haluan kyllä sinne myös.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: