Dubain kokemisen arvoinen aavikkosafari

Dubai on upea kohde ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen ja ehdottomasti hauskinta tekemistä siellä on aavikkosafari.Norwegianin lennot ovat Helsingistä edulliset, tosin kohteena Dubai ei ole halvimmasta päästä. Päiväretki aavikkosafarille Dubaissa on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

dubai_2

Dubain matkan yhteydessä maaliskuussa 2016 varasimme retken OceanAir Travelin kautta, mutta matkanjärjestäjiä on useita. Hintaa tuli retkelle noin 37 €/hlö.  Retkeen sisältyi nouto hotellilta safarijeepillä ja matkalla pysähdys paikassa, jossa olisi voinut lisämaksusta ajaa mönkijällä. Samaan jeeppiin mahtui kuskin lisäksi 6 henkilöä ja retkelle samaan kyytiin tuli pari hollantilaista ja pari suomalaista lomailijaa. Saimme vesipullot autoon päästyämme. Kuski oli todella hauska intialainen ja kertoi informatiivisesti Dubaista ja aavikosta.

aavikkosafari_1

Aavikolla kuski kysyi onko kukaan kovin matkapahoinvointinen, että kuinka lujaa hän uskaltaa kaahata. Tämän jälkeen hän laittoi parasta tanssipoppia soimaan ja nupit kaakkoon. Kaahasimme ympäri hiekkadyynejä ja nauroimme kun pomppiminen otti vatsanpohjasta. Välillä vauhdin hurmassa kuului kiljuntaa, olo oli kuin vuoristoradassa, mutta paljon hauskempaa. Välillä pysähdyimme ottamaan kuvia ja myös lautailua hiekkadyynin rinnettä alas pääsi kokeilemaan. Hiekkadyynit ja maisemat olivat mahtavia. Värit tuntuivat jotenkin uskomattoman upeilta: kullanruskea hiekka ja intensiivinen liukuvärjätty taivas. Kruisailu hiekkadyyneillä kesti noin 30-45 minuuttia, jonka jälkeen pysähdyimme katsomaan uskomattoman kauniin auringonlaskun.

dubai_aavikko_2dubai_1

Auringon laskeuduttua ajoimme aavikkoleiriin, johon tuli myös muut safarijeepit. Kuski osoitti meille pöytämme, jossa istuimme. Luvassa oli hyvänmakuinen laaja illallisbuffet ja musiikin ja tanssin täyteinen show. Illan aikana esiintyi myös tulitaiteilija. Hintaan kuului myös ilmaiseksi hennatatuointi. Taiteilija teki aika samanlaisia kaikille, jos haluat jotain erilaisempaa, kannattaa olla kuva mukana, josta näyttää mallia. Vesipiippua sai polttaa lisämaksusta. Myös kameliratsastus on mahdollista.

dubai_aavikko_1aavikko_dubai_3

Tämän tyyppisissä retkistä on myös usein jotain elementtejä, jotka eivät itseäni miellytä. Aavikkoleirissä oli mies, jolla oli kädessään kotka, jonka silmät oli sidottu ja se oli kahlittuna kiinni. Vierailijat saivat sitten ottaa linnun käteensä ja saivat kuvan tämän vankeudessa olevan kotkan kanssa retken hintaan kuuluvana. Kieltäydyimme tästä, josta mies oli hieman ihmeissään ja kohteliaasti esitimme mielipiteemme siitä, että vankeudessa silmät peitettynä olevan linnun kädessä pitäminen ei ollut mielekäs aktiviteetti.

aavikko_2aavikkosafari_3

Yhteenvetona: retki oli todellakin hintansa arvoinen ja aavikkosafarilla kruisailu vauhdikasta meininkiä. Tätä voi suositella kaikille Dubaihin suuntaaville.

aavikko_3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: