Ihana meluisa Ho Chi Minh City

Kuinka monessa suurkaupungissa voit kuulla ajoneuvojen tööttäilyä ja kukon kiekaisua? Tämän kahdeksan miljoonaan asukkaan kaupungin keskustassa kuulee pitkin päivää kumpaakin sopusoinnussa.Harvassa suurkaupungissa nämä äänet sulautuvat kuitenkaan näin hyvin yhteen kuin Ho Chi Minh Cityssä eli Saigonissa kuten kaupungin vanha nimi kuuluu. Vietnam on ollut to do -listalla pidempään, ja Qatar Airwaysin* hyvät lentotarjoukset (meno-paluu 560 €/hlö) ja stopover-mahdollisuus Dohassa saivat tarttumaan koukkuun.

IMG_3466

Kuten Wikitravelista opin, niin ensimmäisenä vinkkinä Tan Son Nhatin lentokentällä kannattaa todellakin nousta vain Mai Linh tai Vinasun -yhtiöiden takseihin ja pyytää laittamaan heti mittari päälle. Meillä sattui tässä sekaannus ja emme päätyneet haluamaamme taksiin. Oikea hinta lentoasemalta keskustaan on yhteensä noin 130.000 dongia (vajaa 5 €). Matkan lopuksi saimme tingata kuskin kanssa, koska hänen viritetty mittarinsa näytti 800.000 ja lisäksi vaati 200.000 lentokenttämaksua! Pitkällisessä keskustelussa ja kuskin taitavasti näytellessä teimme selväksi, että olimme valmiita maksamaan enintään 300.000 dongia, joka sekin on yli puolet liikaa. Kannatti pitää pää.

IMG_3619
Suosittelen Propaganda Bistro -ravintolaa, josta saa erinomaisia tuoreita kevätkääryleitä ja smoothieita!

Käveleminen kaupungissa on helppoa kaikkialle, kunhan tottuu tien ylittämiseen. Kun katsoo sopivan kohdan ettei ihan bussin alla lähde kävelemään niin rauhallisesti kävellen pääsee hyvin tien yli. Vaihdoimme jopa hotellia kesken loman kävellen laukkujen kanssa, jota ei moni turisti taida haluta tehdä kaupungissa. Ei muuten kannata arvotavaroita tai laukkua pitää kädessä kadulla, koska skootterilla se voidaan tulla nappaamaan kädestä.

Yövyimme saapuessamme Ho Chi Minh Cityyn reppureissajien suosimalla alueella Ailen & Garden II hotellissa, 32 €/yö. Täältä oli helppo liikkua kaikkialle keskustassa ja hotellissa sai hyvin nukuttua, ympäristöstä huolimatta. War Remnants Museum on helppo, halpa ja nopea tapa nähdä Vietnamin sotahistoriaa. Lähinnä siellä on valokuvia esillä, mutta se on varmasti pysäyttävä kokemus.

IMG_3509

IMG_3513

Etukäteen olin perehtynyt että keskustassa on ranskalainen pinkki kirkko Tan Dinh Church. Pinkki kirkko on ulkoa päin erittäin valokuvauksellinen. Tänne on helppo kävellä vaikka sotamuseossa vierailun yhteydessä.

IMG_3620

Bitexco Financial Tower on kaupungin korkein pilvenpiirtäjä, johon pääsee katsomaan maisemia. Pelkkä näköalatasanteella käynti maksaa 200 000 dongia (7,20 €) ja maksamalla 50 000 dongia enemmän pääsee tuon saman näköalatasanteen lisäksi vielä 10 kerrosta korkeammalle The World of Heineken kierrokselle ja näköalabaariin. Kierroksen hintaan kuuluu 3 olutta, vettä, pikku naposteltavaa ja nimikoitu olutpullo mukaan. Joten vaikka ei olisi edes Heinekenin ystävä kannattaa tuo parin euron lisämaksu pulittaa. Paikalliset halusivat ottaa kanssamme Heineken näköalabaarissa kuvia moneen kertaan ja tunnelma on huvittava. Sinänsä tämä kaikki on todella hauskaa, mutta myös kovaa hollantilaisen olutfirman brändin rakentamista ja markkinointia.

IMG_3765

IMG_3800

Ympäri kaupunkia on katumyyjiä ja jäimme juttelemaan erään kookospähkinänmyyjän kanssa, jolla on tanko olkapäällä. Kokeilin tankoa ja kävelin sen kanssa. Täytyy sanoa, että tanko tuntui yllättävän painavalta kantaa koko päivän ajan ympäriinsä. Huh, itseä tangon paino alkoi ahdistaa jo muutaman kymmenen metrin kävelymatkalla ja mielelläni ostin kookospähkinän keventämään tuota taakkaa. Kunnioitus nousee jo hikikarpaloina otsalleni miettiessä kaupungin lämmössä vaeltavia kookospähkinämyyjiä.

IMG_3351

Ben Thanh päivämarkkinat ja varsinkin niiden vieressä oleva Ben Thanh Street Food Market ovat hyviä kohteita syödä ja shoppailla edullisesti. Tosin tuolla tavarataivaassa ei ollut itselle oikeastaan mitään mielenkiintoista ostettavaa ja täällä on hyvä muistaa tinkiä kunnolla. Parempi ja rauhallisempi paikka ostaa kojuista trendikkäitä vaatteita oli Sense Market / Taka Plaza, jossa on myös ravintolamaailma ja tarjolla pehmistä 10 000 dongilla eli 0,40 eurolla. Ben Than Street Food Marketissa tuore kookospähkinä maksaa 30 000 dongia (1 €) ja ruokaa saa 50 000 dongista (1,80 €) alkaen ja tunnelma on viihtyisä. Kokeile ainakin sokeriruokosta tehtyä juomaa ja  paikallisia herkkuja.

IMG_5386

IMG_3333

IMG_5387

Positiivisesti yllätyin, että keskustassa voi kävellä kaikkialle eikä taksia tarvita siirtymiseen keskustan sisällä. Kuitenkin kahden kaupungissa vietetyn päivän jälkeen olen täysin valmis siirtymään rauhalliseen Hoi Aniin ja jään kaipaamaan lähinnä lämmintä ja aurinkoista säätä Ho Chi Minh Citystä.

IMG_4923

Hierontapaikat ovat lähes aina sisätiloissa ja jäi hieman ikävä ulkohierontapaikkoja, joita Thaimaassa on hyvin tarjolla. Yhden tunnin jalkahieronta kustantaa noin 5-7 €. Löysimme jopa hierontapaikkoja joissa hintaan kuului ilmainen juoma. Takaisin Ho Chi Minh Cityyn neljäksi yöksi tullessa loman loppuvaiheessa oli motiivina lähinnä rentoutuminen ja lämmöstä nauttiminen kattouimaaltaalla ja terassilla varustetussa hotellissa. Voinkin suositella rentoutumiseen ja altaalla oleiluun Golden Central Hotel Saigon hotellia (59 €/yö), jossa öisin oli todella hiljaista ja hyvä nukkua, toki hinta on korkeampi, mutta rentoilua varten hyvistä yöunista mielellään maksaa. Ihan vieressä on Ben Tranh Street Food Market ja Ben Tranh päivämarkkinat.

IMG_5554

HCMC on vielä omaleimainen ja kaukana muista Aasian suurkaupungeista monellakin tapaa. Kaupungissa on tällä hetkellä vähän isoja kauppakeskuksia ja luksusbrändien liikkeitä. Mutta kehitys on todennäköisesti rajua lähivuosina, kun ensimmäinen metrolinja avataan ja länsimaisia hulppeita kauppakeskuksia avataan enemmän.

IMG_5714

Kaupungissakin voi rentoutua, kun valitsee viihtyisällä terassilla varustetun hotellin, joten ennakkoluulottomasti täällä voi viettää aikusten makuun useammankin päivän. Miksi siis aina lähteä merta edemmäs kalaan, kun urbaanista suurkaupungistakin voi nauttia monella tavalla.

IMG_5130

IMG_5710

*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.

23 thoughts on “Ihana meluisa Ho Chi Minh City

Add yours

 1. En yleensä syty aasialaisiin suurkaupunkeihin ja Saigonista en kauheasti positiivista viime kerralla löytänyt. Se teiden ylittäminen oli kyllä Vietnamissa varmaan hurjempaa kuin missään, edes Intiassa. Mutta pian ollaan antamassa Saigonille uusi mahdollisuus, ensi kuussa Vietnamiin. Ehdottomasti pitää varata mukava hotelli, jotta on joku paikka mihin sitä kaaosta voi paeta!

  Tykkää

 2. Kiitos paljon HCM vinkeistä! Maailmanympärimatkalla poiketaan Vietnamiin ja olin oikeastaan odottanut vain Hanoita ja Hoi Ania, mutta nyt heräsi kyllä kiinnostus Saigoniakin kohtaan! 🙂

  Tykkää

 3. Me tykästyttiin Ho Chi Minhiin niin paljon että jämähdettiin sinne yli kuukaudeksi 😀 kaupungissa viehättää nimenomaan sen valtava koko ja kaoottisuus. Sieltä oli helppo löytää paikallista elämänmenoa vaikka majailtiinkin District 1:n ytimessä. Liikennekään ei tunnu enää ihan niin pahalta kun siihen tottuu. Toukokuussa luvassa uusi visiitti Saigonin sykkeeseen, can’t wait!

  Tykkää

 4. Vietnamin suurkaupungeista tykkään enemmän Hanoista, mutta HCMC on näkemisen arvoinen toki sekin. Omaleimaisin paikka lienee suosituin Instagram-kohde, junarata, jolla ajava juna halkoo jokapäiväistä elämää ihan uskomattomalla tavalla. Viime kesänä pysähdyttiin taas vuorokaudeksi matkalla muualle Vietnamiin. Ehkä pari kertaa riittää minulle, mutta turha mennä vannomaan.

  Tykkää

 5. Minäkin olen katsellut noita hyvin kohtuuhintaisia Qatarin lentoja tuonne. Kaupunki vaikuttaa tosi monipuoliselta. En ole mikään erityinen suurkaupunkien ystävä, mutta kyllä tuolla varmasti pari kolme päivää voisi mielellään kuluttaa ennen rauhallisemmille paikoille siirtymistä. 🙂

  Tykkää

 6. Haha eka lause tiivisti omat fiilikset HCMC:stä 😀 Oon käynyt nyt pari kertaa kaupungissa yhessä matkailukonffassa ja jotenkin tuntuu kuin vaan rakastuisin aina enemmän ja enemmän tähän kaupunkiin. Viimeksi nimenomaan hotellissa kerroksessa 40+ heräsin siihen että kukko alkui kiekumaan, best 😀

  Tykkää

 7. Hei kiva lukea sun postaus, kun itsekin juuri viettänyt tuolla kymmenisen päivää 🙂 Meille kävi vähän samantyyppinen taksikämmi vaikka hyvin tiedettiin nuo suositellut taksifirmat, hypättiin kyytistä pois 2 km:n jälkeen mutta silti sapetti ihan sutena oma hyväuskoisuus. Paljon jäi vielä näkemättä HCMC:stä, eikä se ollut ollenkaan niin kaoottinen ja ahdistava kuin alunperin olin uumoillut, oikeastaan positiivinen yllätys. Ja kaikki ne pienet kaposet kujat oli hurmaavia ja paikallisten elämän seurailu viihdyttävää. Mutta silti kiva päästä vähän rauhallisemmille huudeille tänne Keski-Vietnamiin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: