Hoi Anin top 5 parasta nähtävyyttä ja vinkkejä

Voisi sanoa, että Hoi An on matkakohteena varsinainen panostusloma itseen. Löytyy niin ruumiillista kuin henkistä ravintoa. Teettää vaatteita ja kenkiä. Käydä hieronnassa ja syödä Vietnamin ruokamekassa laajasta valikoimasta. Löytyy historiaa ja taidetta. Pyöräillä riisipeltojen keskellä ja käydä rannalla. Tunnelmoida lyhtyjen alla ja kierrellä markkinoita. Hoi Anin lähin lentoasema on Da Nang. Sinne pääsee Vietnamin sisäisesti helposti, esimerkiksi VietJetAirin lentoja Ho Chi Minh Citystä on useita päivässä. Da Nangista tunnin matkan voi taittaa taksilla tai bussilla.

IMG_6137

Paras tapa kulkea lentokentältä Hoi Aniin?

Etukäteen perehdyin matkaan ja totesin, että bussi on liian hankala ja taksi tulee liian kalliiksi. Onneksi löysin Hoi An Expressin, jonka kautta sai kuljetukset varattua etukäteen. Jaetut tilataksikuljetukset Da Nangista Hoi Aniin ja takaisin on erittäin helppoa ja edullista varata Hoi An Expressin kautta 140 000 dongia (5 €) per henkilö. Palvelu toimii moitteettomasti ja kalusto on modernia ja siistiä.

Parhaat nähdävyydet

1. Lyhtyjen täyttämä vanha kaupunki

Ilmeisin nähtävyys Hoi Anissa on monenkirjavat lyhdyt, jotka syttyvät iltaisin pitkin vanhankaupungin katuja. Varsinkin iltaisin vanha kaupunki on lyhdyin koristeltuna kuin kauniista sadusta.

IMG_3996IMG_4802

 2. Katuruoka Night Marketilla

Kaupungin keskustassa olevalla Night Marketilla riittää maukasta hyvää syötävää. Kaikki näistä ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

IMG_3930
Kookosjälkiruoka 20 000 dongia eli 0,70 €
IMG_3940
Banaanipannukakut 20 000 dongia eli 0,70 €
IMG_4249
Jäätelö 20 000 dongia eli 0,70 €
IMG_4227
Riisipaperitortilla 30 000 dongia eli 1 €

3. Riisipellot kaupungin vieressä

Riisipellot ovat kävelyetäisyyden päässä kaupungin keskustasta. Monissa hotelleissa on myös polkupyöriä, joita voi vuokrata ja mennä niillä ihailemaan riisipelloille tai meren rannalle. Riisipeltojen läheisyydessä on myös idyllisiä hotelleja, joissa itsekin oli tarkoitus yöpyä ennenkuin päädyimme muuttamaan paikanpäällä suunnitelmia.

IMG_6220IMG_4698

4. Räätäli- ja suutariliikkeiden palvelut

Hoi An on tunnettu räätäli- ja suutaripalveluistaan. Todella hyviä räätäleitä ja suutareita on siis tarjolla ja räätälit osaavat tehdä erinomaisesti istuvia vaatteita. On hyvä painottaa, että paikalliset räätälit ja suurarit ovat vaatteentekijöitä eivätkä vaatesuunnittelijoita. Jos haluat jotain erikoisia yksityiskohtia täytyy ne kaikki olla tarkasti etukäteen mietittyjä. Tästä syystä en voi kehua, että räätälit olisivat mielettömiä vaateinnovaattoreita, mutta ovat toki erinomaisia valmistamaan vaatteita ja osaavat auttaa kankaissa. Paras vinkki onkin, että jos sinulla on vaatekappale, josta pidät ota se mukaan ja teetä vaikka erivärinen kopio. Tällöin ei pitäisi tulla pettymyksiä, kun tiedät mitä tilaat. Toki kopioon voi tehdä muutoksia alkuperäismalliin verrattuna. Kannattaa myös olla valmiina kuva tai useampi, jos on jotain tiettyä mitä haluat toteuttaa. Itse kopioin yhden kauluspaidan eri värisenä ja paita onnistui erinomaisesti, mm. hihoja pidennettiin verrattuna alkuperäiseen.

IMG_4440

Teetin suosittelun arvoisessa Bao Diep tailor -liikkeessä siis kauluspaidan omasta mukana olleesta paidasta hintaan 26 € ja muokkasin istuvammiksi kahdet mukana olleet puvun housut 10 € sekä vielä teetin pari taskuliinaa kylkiäisinä. Friendly Shoe Shopissa teetin nahkakengät hintaan 40 €. Kaikki onnistui nopeasti ja ensimmäinen sovitus oli heti seuraavana päivänä. Hyvässä liikkeessä sovituksia on luvassa enemmän kuin yksi, koska vaatteita pitää aina muokata.

IMG_4328

5. Tutustu  ja tue yrittelijäitä paikallisia

Vietnamilaiset ovat erittäin yritteliäitä. Paikallisten elämää katsoessa tulee mieleen, että osalla heistä on rankempi rooli tässä yrittämisessä. Matkan tuntua -blogissa on hyvin kirjoitettu tästä aiheesta: https://matkantuntua.fi/2018/01/hoi-an/.

Jo Ho Chi Minh Cityssä ollessa kokeilin kantaa olkapäällä pidettävää koritelinettä, ja yllätyin kuinka painavia ne oikeasti ovat. Sen kantaja myös halusi myydä meille kookospähkinät aika korkeaan hintaan, mutta suostuimme mielellämme maksamaan vähän ekstraa ja tukemaan yrittelijäisyyttä. Itsekin totesin, että Hoi Anissa ollessa olisi mielekästä antaa ylimääräistä rahaa yritteliäille paikallisille.

Eräs rouva markkinoilla auttoi meitä ystävällisesti ojentamalla kojunsa roskiksen meille. Tämä jäi mieleen erityisen ystävällisenä eleenä. Menimme seuraavana iltana syömään hänen ruokakärrystään ja häntä ilostutti, kun kerroin syyn.

IMG_4444

Markkinoilla paikalliset naiset myivät kukkia ja yrttejä, joten annoin heille rahaa ja pyysin, että voisin ottaa heistä kuvan. Naiset epäuskoisesti lähtivät juttuun mukaan ja saimme kaikki hyvät naurut ja kuvat otettua. Kuvien ottamisen jälkeen naiset jäivät hymyssä suin ihmettelemään, ilmeisesti lähinnä sitä että olin valmis antamaan muuten vain rahaa ilman että halusin ostaa mitään. Sama kuvio toistui paikallisen kadun kulmassa työskentelevän hedelmämyyjän kanssa.

IMG_4350

Riisipellolla keskustasta kauempana kävellessä myös näimme paikallisia, jotka olivat lehmiä paimentamassa ja riisipeltoja viljelemässä. Paikallisia nähdessämme annoimme rahaa myös heille ilman sen edempää odotuksia mistään vastapalveluksesta. Oli niin hauska, kun naiset nauraen tuntuivat sanovan kielellään, että ”voi hyvänen aika, kun me olemme tällaisissa rytkyissä ja sinä haluat meistä kuvan”. Kaikille jäi hyvä mieli ja kelpasi ihailla auringon laskua riisipeltojen reunalle.

IMG_4598

Meille länsimaisille ihmisille euro tai pari on pieni raha, mutta täällä paikallisille sellaisen rahasumman merkitys on eri luokkaa. Itsellekin tuli varsin hyvä mieli, kun paikalliset olivat ihan silmin nähden yllättyneitä tästä huomiosta ja oli varsin mukava, että pystyi näin huomioimaan myös niitä paikallisia, jotka eivät suoranaisesti elä turismilla.

Suunnitelmien muutoksia

Lämpötila Hoi Anissa oli helmikuussa 2018 noin 19 astetta, joka oli viitisen astetta tavanomaista viileämpää. Sadekausi oli kuitenkin ohi helmikuun alussa, joten sadetta ei ollut luvassa. Omaan makuun liian viileä sää sai kuitenkin aivot painamaan paniikkinappulaa ja päätimme muuttaa lomasuunnitelmia lennosta niin, että Hoi Anissa vierailu jäi kolmeen päivään ja palasimme takaisin Ho Chi Minh Cityyn aikaisemmin. Säiden puolesta maaliskuun pitäisi olla paras aika vierailla Hoi Anissa.

VietJetAirin lentoja oli edullista vaihtaa 25 € lisämaksulla kätevässä nettipalvelussa ja hotellit sai peruttua sekä kuljetuksen Hoi An Expressillä vaihdettua aikaisemmaksi – todella hyvää palvelua. Jopa tälläisella 2 viikon lomalla kannattaa olla joustava ja tehdä tarvittaessa muutoksia oman mielen mukaan.

IMG_4199

Yhteenveto

Hoi An on kuin yhdistelmä Thaimaan Chiang Maita ja Balin Ubudia, mutta silti niin omalaatuinen ja erilainen. Turisteja on ympäri maailmaa, kuitenkin enimmäkseen aasialaisia ja jenkkejä. Hoi An sopii myös iäkkäämmille matkustajille varsin hienosti.

IMG_6172

Hoi An on monesti valittu Vietnamin kauneimmaksi kaupungiksi, joka on täynnä värikkäitä lyhtyjä. Täytyy todeta, että Hoi An on myös turistien täyttämä, varsinkin iltaisin keskusta voi tuntua jo liiankin täydeltä ja turisteja saa väistellä, kun kaikki haluavat kuvata samoja ympäröiviä lyhtyjä. Sen ei kuitenkaan kannata antaa haitata, koska Hoi An on kokemisen arvoinen.

Qatar Airways* muuten aloittaa tänä vuonna (2018) lennot Da Nangiin, jolloin kohteeseen pääsee Helsingistä huippuyhtiöllä yhdellä vaihdolla – tosin tarkempaa aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu.

IMG_6013IMG_4699

*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.

20 thoughts on “Hoi Anin top 5 parasta nähtävyyttä ja vinkkejä

Add yours

 1. Hyviä kuvia olet ottanut, myös ihanista paikallisista! Olisipa ihmisillä kaikkialla aina hymy niin herkässä. Olen teettänyt Hoi Anissa itselleni pari vuotta sitten puvun ja paidan ja suosittelen vaatteiden teettämistä etenkin naisille. Omilla mitoilla tehty paita on nimittäin istuvin, jonka olen koskaan omistanut.

  Tykkää

 2. Kiitos kattavasta postauksesta! Vietnam ja Hoi An kiinnostaa, koska haaveilemme Vietnamin matkasta jouluna. Nyt vaan tuli itselle kysymysmerkki….siellä taitaa olla koleaa eli rantalomaa on sadekautena tuskin olemassa. Tarkoitus meillä oli olla siellä kuusi yötä mutta nyt en olekaan varma.

  Tykkää

 3. Kivoja vinkkejä joita tullaan varmasti hyödyntämään, kun mennään Hoi Aniin tässä viikon sisällä! Tuo vanhakaupunki on yksinkertaisesti niin kaunis, että sinne on pakko päästä, vaikka Hoi An ei varsinaisesti matkan varrella olekaan. Riisipellotkin kuulostaa käymisen arvoisilta! 🙂

  Tykkää

 4. Kävin kanssa tammikuussa Hoi Anissa ja tykkäsin kovasti! Melko kehnot kelit osui meillekin kohdalle, sadetta riputteli vähän väliä, mutta ei kyllä annettu sen estää Hoi Anista nauttimista. Porukkaahan siellä tosiaan on ruuhkaksi asti, mutta toisaalta se oli jo etukäteen tiedossa joten kyllä siihen jotenkin osasi asennoitua. Parhaiten mieleen jäi se että Hoi Anissa söimme koko reissun parhaat ruoat!

  Tykkää

 5. Hei, kovin tutunnäköistä kuva- ja kokemuskavalkaadia 🙂 Tosiaan just oltiin 16 päivää Hoi Anissa. Nuo säiden vaihtelut meitäkin vähän ihmetytti, välillä oli 2-3 päivää 20-22 asteista, harmaata ja sateista, sellaista Suomen kesää :). Vanha kaupunki tuntui tosiaan iltaisin turhankin kansoitetulta, vaikka muuten olikin hurjan kaunis, mutta kun kämpättiin Tra Quen viljelysmaiden kupeessa joen rannassa, niin siellä tosiaan ihan oma rauhaisa maailma. Mekin teettetiin vaatteita, itselleni oli kyllä hankalaa löytää kivaa kangasta casual rantamekkoseen tai sitten selittää mallia, että sikäli tuo kopio -linja ois ollut hyvä. Yksi kopsattava mekko olikin mukana, mutta tosiaan ei siihen sopivaa trikookangasta löytynyt. Muuten tykkäsin kyllä Hoi Anista ja oisin voinut olla pidempäänkin. No nyt ollaan tässä naapurissa Da Nangissa sitten tulevat viikot.

  Tykkää

 6. Hoi An. ❤ Se on kyllä miun mielestä Aasian kauneimpia kaupunkeja, tykkäsin aivan hulluna. Vitsit, noista night marketeista ei ollut tietoakaan – mähän oon aivan täysin missannut ihanat herkut, piru vie!

  Tykkää

 7. Vuosi sitten oltiin Vietnamissa, enkä silloin ollut tietoinen siitä, millainen ihanuus Hoi An on, me kun ei oltu menossa sinne. Mutta sen jälkeen oon lukenut niin monia blogijuttuja kaupungista ja katsellut noita lyhtykuvia sydämet silmissä. 🙂 Todella ihanan näköistä on näissäkin kuvissa.

  Tykkää

 8. Sulla on tosi hyvin tiivistettynä vinkit! Oon pitkään halunnut lähteä pidemmälle Vietnamin reissulle HCMn jälkee niin tästä tulee olemaan apua. Suutaripalvelut kiinnostais kyllä kovasti😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: