Dohan top 5 parhaat nähtävyydet

Upouusien pilvenpiirtäjien, rakennustyömaiden ja siistien katujen täyttämä aurinkoinen Doha on täynnä mielenkiintoista nähtävää muutamaksi päiväksi. Qatarissa helmikuussa 2018 vietetyn parin päivän stopoverin jälkeen oli helppo listata mieluisimmat nähtävyydet. Lisää fiiliksiä Dohan stopoverista löytyy täältä Dohan stopover lomakohteena ja Doha vastaan Dubai. Dohassa on monia samankaltaisia nähtävyyksiä kuin Dubaissa.

Nähtävyydet

1. The Pearl Qatar -tekosaari

IMG_2565

Dohassa on samantyyppinen tekosaari kuin Dubaissa oleva palmusaari – Dohan tekosaari on helmen muotoinen ja nimeltään The Pearl Qatar. Tekosaaren rauhallisessa tunnelmassa on mukava kävellä ja ihmetellä, mitä rahalla saa aikaan. Paikkana tekosaari ei toki ole mitenkään historiallinen, vaan olo on kuin Disneylandissa, jossa kaikki on tehty ja suunniteltu todella tarkkaan muistuttamaan jotain tuttua paikkaa, mutta et aivan osaa sanoa mitä. Rakennustyyli on kovin eurooppalainen ja espanjalaistyylisiä rakennuksia ainakin näkyy paljon.

IMG_3283

IMG_2519IMG_2449

2. The Torch Doha ja Villaggio Mall

 

Pilvenpiirtäjä The Torch Doha and sen vieressä oleva Villaggio Mall kauppakeskus on ehdottomasti koettava. The Torch Doha on Qatarin korkein pilvenpiirtäjä, jolla on korkeutta 300 metriä. Pilvenpiirtäjässä sijaitsee lähinnä hotelli ja sen 51 kerroksessa näköalaravintola ja loungebaari. Huipulla sijaitsevassa ravintolassa henkilökunta kysyi ensin, että saako olla jotakin vai tulitteko vain katsomaan ja tosiaan ihan sai rauhassa kierrelläkin. Tämä rento asenne huvitti, koska Dubaissa katsominenkin maksaisi 20 €. Otimme chocolate afternoon tea -setin joka oli ihan älyttömän laaja! Ei tarvinnut muuta syödä koko iltana! Se maksoi vain 20 €/hlö, kun Dubaissa samanlainen olisi kuntantanut 65 €/hlö! Ja näköalaravintolassa oli vain 5 muuta asiakasta meidän lisäksi! Klo 17 afternoon tea onkin oiva aika, koska silloin näkee maisemat niin valoisaan kuin pimeään aikaan ja välissä upean auringonlaskun.

IMG_2661IMG_2715

Rakennuksen vieressä on jalkapallostadion, valmiina vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoja varten sekä muita urheilukomplekseja.

IMG_2623

The Torch Dohan vieressä sijaitseva Villaggio Mall kauppakeskus on venetsia-tyylinen ja siellä on pitkä kanaali kondooliajeluineen. Kauppakeskuksessa on myös jääluistelukenttä sekä huvipuisto vuoristoratoineen, maailmanpyörineen ja tukkijokineen. Ihan perussettiä Dohassa – hulppeaa ja älytöntä!

IMG_2801IMG_2816

3. Souq Waqif

IMG_2871

Markkina- ja ravintolakortteleissa Souq Waqifissa on paljon ihmisiä ja mukava tunnelma. Paikallisia ruokia tarjoavissa ravintoloissa masun saa täyteen alle kympillä. Ihmiset polttavat vesipiippua ravintoloiden terasseilla ja ihmisiä on varsinkin iltaisin paljon.

4. Islamilaisen taiteen museo ja Doha Skyline View Point

IMG_3265

Varmasti suosituin museo Dohassa on islamilaisen taiteen museo ja sen vieressä on kaunis näköalaniemeke Doha Skyline View Point. Satuimme paikalle perjantaina, joka on paikallinen vapaapäivä, ja sen myötä näköalapaikan vieressä puistossa oli paljon porukkaa viettämässä päivää.

IMG_2891

5. Al Corniche -kävelykatu ja pilvenpiirtäjäkaupunki

IMG_5766

Al Corniche on pitkä rantabulevardi, joka kulkee Souq Waqifin luota aina pilvenpiirtäjiä täynnä olevalle West Bayn alueelle. Paikalliset viettävät aikaa puistoissa pilvenpiirtäjien edustalla kävelykadun vieressä. Täällä on upeat maisemat auringonlaskun aikaan.

IMG_5970IMG_3253

Bonus: Hamadin kansainvälinen lentokenttä

IMG_5770

Lentokenttä nähtävyytenä voi kuulostaa älyttömältä, mutta 16 miljardia maksanut uusi Hamadin kansainvälinen lentokenttähän on älytön. Kentästä ja Qatar Airwaysistä* lisää löytyy aikaisemmasta blogipostauksestani.

*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.

22 thoughts on “Dohan top 5 parhaat nähtävyydet

Add yours

 1. Huh, aikamoista tykitystä kyllä. Olen käynyt Dubaissa kerran, ja jo se veti mun mielestä aika överiksi – mutta täähän alkoi kuulostaa aika mielenkiintoiselta kyllä..:)

  Tykkää

 2. Piti tulla katsomaan näyttääkö Doha vielä samalta kuin omalla stopoverillani 1,5 vuotta sitten – tuolla ei olisi mikään ihme vaikka sillä aikaa olisi nousuut jo ihan uudet pilvenpiirtäjät horisonttiin 🙂 Mua jäi harmittamaan, etten ehtinyt käydä esim. islamilaisen taiteen museossa sisällä ja souqissakin olisin halunnut viettää pidemmän aikaa, mutta eiköhän näitä Qatar Airwaysin lentoja ja stopover-mahdollisuutta tule käytettyä vielä monta kertaa tulevaisuudessakin!

  Tykkää

 3. Mielenkiintoinen kooste Dohan nähtävyyksistä. Tuo islamilaisen taiteen museo kiinnosti erityisesti. Vielä en ole Dohaan päässyt, mutta ennen pitkää sinne varmasti tulee mentyä stopoverin turvin jos Qatar airways jatkaa Suomesta lentelyä nykyiseen malliin.

  Tykkää

 4. Kieltämättä tulee vähän Dubai tästä mieleen. Jäikö itsellesi olo, että olisit halunnut olla pidempään vai tuliko paikka nähtyä parissa päivässä. Mielenkiintoista lukea Dohasta kun siitä ei itselläni ole ollut paljoa tietoa. Ehkäpä joskus tulee vielä käytyä.

  Tykkää

  1. Kyllä tuntui että parin päivän stopover riittää itselle hyvin, tosin tulevaisuudessa kun kaupunki kasvaa ja tulee metroverkosto voisi perillä viettää pidempään aikaa. Kuitenkin esim pukeutumiskulttuuri on aika tiukka.

   Tykkää

 5. Mulla on loppuvuodesta vaihto Dohassa ja kenttää odotan innolla 😀 Moni on sitä ylistänyt 😀 Pidempää vaihtoa ei otettu ja toisaalta kun postaustasi luki, niin ei Doha olisi mulle muutamassa tunnissa varmaan edes auennut. Tollanen miljoonilla rakentaminen ei oikein ikinä ole iskenyt ja melko älyttömiä mestoja 😀 Silti, toivon kuitenkin joskus käyväni 🙂

  Tykkää

 6. Minullekin tuli kuvista mieleen Dubai. Hintataso vaan taitaa olla halvempi? Kiva tuolla olisi joskus piipahtaa, mutta mulle riittäisi varmaan muutama päivä. En jaksa innostua keinotekoisista ”nähtävyyksistä” mutta tuo museo kiinnostaa mielenkiintoiselta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: