Dohan stopover lomakohteena ja Doha vastaan Dubai

Doha on kiinnostanut siitä lähtien, kun lomailin Dubaissa pari vuotta sitten, mutta ongelmana ovat olleet kalliit lentoliput Dohaan. Pelkkä lento Dohaan on samaa hintaluokkaa kuin Qatar Airwaysin* vaihdolliset lennot esim. Kaakkois-Aasiaan, joten pelkkä Dohaan lentäminen ei houkuttele.

Stopoverin mahdollisuus

Qatar Airwaysin kautta voi ottaa onneksi muutaman päivän stopoverin ja se ei meilläkään tainnut nostaa hintaa kuin noin 60 euroa/hlö verrattuna pelkkään meno-paluuseen Helsinki – Ho Chi Minh City. Tämä stopover onnistuu varaamalla lennot suoraan Qatar Airwaysin sivuilta valitsemalla multicity-vaihtoehto. Suomi kuuluu 80 maan joukkoon, joiden kansalaiset saavat viisumivapaan pääsyn Qatariin enintään 90 päiväksi ilman maksua ja ilman etukäteishakemusta. Tätä kannattaa hyödyntää!

IMG_2718
Pilvenpiirtäjät on sommiteltu näyttävästi riviryppääksi ja oikeasti niitä ei ole kovin montaa.

Kun kaikki muut jatkavat matkaa

Dohan Hamadin kansainväliselle lentokentälle saapuessa huomaan, että kaikki muut lennon matkustajat menevät transfer-kylttien perässä jatkolennoille ja itse ainoina jatkamme laukkuja noutamaan ja Dohaan. Päässäni alkaa hälytyskellot soida, kun erkanen muista matkustajista ja mietin onko tämä virhe, kun kaikki muut jatkavat matkaa, eikö muut turistit halua hyödyntää tuota stopover-mahdollisuutta? Voin paljastaa jo heti, että Doha-visiitti ei ollut virhe vaan erinomainen päätös. Hyvästi vaan ja bon voyage Helsingistä saapuvat ja Balin-lennolle kiiruhtavat.

IMG_2564

Liikkuminen

Kentältä on todennäköisesti helpoin mennä taksilla keskustaan, hinta 6 €. Liikkuminen taksilla on halpaa ja helppoa Dohassa käyttäen vihreitä Karwa-takseja. Karwa on siis valtion monopoliyhtiö, joka operoi niin takseja kuin bussejakin. Bussilla kulkeminen taas on hidasta ja busseja vaikuttaa käyttävän lähinnä vierastyöläisiä, toki bussit ovat edullisia ja niitäkin tuli käytettyä. Ensimmäinen metrolinja on avattu vuonna 2019. Kaupungissa on mittavat rakennustyöt uusien metrolinjojen ja jalkapallon 2022 MM-kisojen myötä.

IMG_3092

Liikenteestä vielä tiivistetysti: autoja paljon ja kävelyteitä vähän, mutta teiden reunassa mahtuu kulkemaan aika hyvin ellei erehdy  kävelemään kuuden korttelin kokoisen työmaan viereen kuten allekirjoittanut teki. Liikennevaloissa saa varautua odottamaan varsinkin jalankulkijana.

Doha vastaan Dubai

Vertailu Dubain ja Dohan välillä on väistämätöntä, kaksi näin överiksi vedettyä modernia kaupunkia lähekkäin, joista löytyy myös arabialaista kulttuuria ja taidetta.

Kummastakin löytyy

 • Tekosaari Dohan The Pearl Qatar vs Dubain The Palm Jumeirah
 • Pilvenpiirtäjäjien City-keskittymät
 • Yksi erikoinen ja korkea rakennus Dohan The Torch Doha vs Dubain Bjur Khalifa
 • Hulppeita kauppakeskuksia kuten Dohan Villaggio Mall vs Dubain Dubai Mall

Lisää Dohan nähtävyyksistä löydät lukemalla aikaisemman blogitekstin.

Dubaissa moni asia on kuitenkin tuplasti tai jopa triplasti kalliimpaa, kuten majoittuminen ja ruoka. Taksi on kummassakin edullinen ja suosittu kulkuväline. Dubaissa on toimiva metro ja Dohakin on saanut aloitettua metroliikenteen vuonna 2019. Aavikolle sijoittuva päiväretki tosin on taas Dubaissa paljon halvempi kuin Dohassa.

IMG_3077

Dubaissa on yleinen uimaranta Jumeirah Beach – Dohaan sellainen on ilmeisesti juuri valmistumassa The Pearliin, nimeltään Bahriya Beach. Dubaissa pukeutumissääntöjä voi venyttää pidemmälle, varsinkin Dubai Marinan alueella – Dohassa pukeutumiskoodi on tiukempi eli polvet ja olkapäät piiloon niin naisilla kuin miehilläkin.

IMG_3150

Suoria lentoja Dubaihin on toki enemmän tarjolla. Dohaan kannattaakin tulla stopoverin yhteydessä vaikka pariksi yöksi.

Jos viihdyit Dubaissa, viihdyt aivan varmasti Dohassakin. Kaikki on pienemmässä koossa ja edullisempaa, toki etäisyydet ovat pitkiä myös täällä. Dohassa on länsimaisia turisteja vähän, mikä oli itsestä varsin mukavaa, mutta joitakin se voisi ahdistaa.

IMG_2765
Jalkapallon MM-kisoja 2022 varten valmistunut ensimmäinen stadion Khalifa International Stadium.

Yhteenveto

Tulevat jalkapallon MM-kilpailut vaikuttavat siihen, että kaupunki on täynnä isoja rakennustyömaita vuoteen 2022 asti ja kaupunki muotoutuu lähivuosina erilaiseksi. Rakennusten kauniit arabialaiset yksityiskohdat ovat upeita. Itse jouduin pysähtymään jopa julkisen vessan ulkopuolelle ja parkkihalliin kuvaamaan kattovalaisimia tai ihan vaan satunnaisesti koristeltuja seiniä.

IMG_2215
Kattovalaisin Souq Waqif -alueella.

IMG_5788
Kattovalaisin parkkihallissa – usko tai älä.

Kun tiedostat paikalliset säännöt eli kannattaa välttää paikallisten kuvaamista, polvet ja olkapäät pidettävä piilossa ja tiedostaa että muiden katseet ei ole paheksuvia vaan enemmänkin uteliaan kiinnostuneita on Doha viihtyisä lomapaikka ja soveltuu erinomaisesti stopoverpaikaksi. Erityisen hyvä täällä on pysähtyä, jos Dubai on jo koettu ja kokee että viihtyi myös siellä.

IMG_3267

*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.

7 thoughts on “Dohan stopover lomakohteena ja Doha vastaan Dubai

Add yours

 1. Hei, kiitos hyvästä artikkelista! Aiomme itsekkin käyttää hyväksi Qatarin tarjoamaa stopoveria ja yöpyä muutaman yön paikallisessa hotellissa. Osaatko sanoa, että aiheutuuko siitä ongelmia että naimaton mies ja nainen asuvat samassa hotellihuoneessa? Tästä on netissä hyvin ristiriitaista tietoa. Hotellien tai matkanjärjestäjien sivuilla ei tästä ole mainintaa.

  Tykkää

  1. Kiitos! Kannattaa vierailla! Qatarissa on käsittääkseni laki jonka mukaan naimaton pariskunta ei voi yöpyä yhdessä. Yleensä kuitenkin kansainväliset 4 ja 5 tähden hotellit ovat hienotunteisia ja varsinkin länsimaisille enemmän ”don’t ask, don’t tell” tyylisiä. Kuitenkin on ymmärtääkseni mahdollisuus että pitäisi esittää avioliittotodistus ja sormukset kun yöpyy samassa huoneessa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: