Verona – tunnelmat pidennetystä viikonloppulomasta

Jo perinteeksi muodostunut pääsiäismatka Italiaan oli mielessä, ja selvittelytyön tuloksena oli Verona. Unescon maailmanperintökohde Verona on sopivan pieni kaupunki pariksi tai kolmeksi päiväksi. Romeon ja Julian kaupunki houkuttelee mielikuvilla katsomaan onko todellisuus yhtä sadunhohtoinen kuin nuorten rakastavaisten tarina. Täällä ei tarvitse hötkyillä kokoajan seuraavaa nähtävyyttä katsomaan vaan voi rennosti kierrellä kävellen kaikki tärkeimmät paikat. Vain muutama Veronan pääkatu täyttyy turisteista, ja sivukadut ovat rauhallisia ja niiltä löytääkin parhaat kahvilat ja ravintolat.

IMG_7356Milanoon sai edullisia lentoja, ja matka Veronaan on sinänsä helppo tehdä junalla, mutta matka kestää yllättävän kauan. Ensin matkustetaan Milanon Malpensan kentältä lentokenttäjunalla Milanon keskustaan, mikä kestää 50 min ja maksaa 13 €. Milanon keskustasta juna Veronaan kestää paikallisjunalla lähes 2 tuntia ja maksaa 12,75 €, mutta paikallisjunia menee melko harvoin. Lisäksi menee nopeampia junia, mutta niiden liput maksoivat useita kymppejä.

verona_kukkula
Castel San Pietron kukkula kuvattuna Veronan keskustan jokivarresta…

Veronan jokirantaa on helppo lenkkeillä ja Castel San Pietron ja Forte San Leonardon kukkuloilta on kauniit maisemat, jotka esittelevät koko kaupungin.

verona_maisema
…Ja tältä näyttää hienot näkymät Castel San Pietron kukkulalta alaspäin.

verona_maisema2
Hienot näkymät Forte San Leonardon kukkulalta.

IMG_7438Pasta on go helppoa ja hyvää take away pastaa, jonka idea on sama kuin Pastabox-ravintoloissa Suomessa eli tuorepastan saa kertakäyttökippoon ja voi syödä vaikka ravintolan ulkona olevilla puiston penkeillä.

pizza_verona
Kaupungin sivukaduilta löytyy runsaasti hyviä ravintoloita. Tykkäsin ruuan ja sisustuksen puolesta muun muassa Little Italy ravintolasta.

IMG_7769Paras ja halvin (1,20 €!) jätskipaikka oli Arenan vieressä Gelateria Mary (Via Roma 1). Mahtavaa, kun jätskipaikat tekevät jäätelönsä itse: Yhtenä aamupäivänä eräässä jätskipaikassa kysyin, että oliko valkosuklaa-pistaasijäätelö loppu, niin myyjä kertoi, että se ei ole vielä valmista.

IMG_7475Aamupäivälenkkeilyn jälkeen olikin mukava nautiskella parista terassista ja viinibaarista, joita löytyy Veronassa ympäriinsä. Lempijuoma Aperol spritz 2,50 – 4,50 €! Kiva viinibaari oli La Tradision, jossa on myös edullista pikkusyötävää. Harmikseni Veronassa aperitivopaikoissa oli aika harvoin pikkuruokabuffet tarjolla.

IMG_7843
Taustalla 1968 vuotta vanha eli vuonna 50 rakennettu Arena, joka on kolmanneksi suurin roomalainen amfiteatteri. Etualan raikas kesäjuoma on Hugo.

IMG_7004
Osteria ai Porteghetin viinilasilliset eivät ole hinnalla pilattuja! Kuiva ja vaalea Soave-valkoviini on kotoisin Veronan itäpuolelta. Bardolino on raikas ja vaaleampi punaviini, kotoisin Garda-järven kaakkoispuolelta. Pehmeä ja kevyt Valpolicella-punaviini puolestaan tulee järven itäpuolelta. Soave, Valpolicella ja Bardolino ovatkin alueen todellinen viinikolmikko. Custoza ja Lugana taas ovat valkoviinejä kotoisin Garda-järven eteläpuolelta.

verona_parvekeNähtävyyksistä Julian parveke oli pienoinen pettymys johtuen tungoksesta ja vähemmän romanttisesta tarinasta. Rakennus on vanha, kuten rakennukset Veronassa muutenkin, mutta sillä ei ole mitään yhteyttä Shakespearen fiktiiviseen hahmoon. Itse parveke on lisätty rakennukseen ”vasta” 1930-luvulla ja nimetty vartavasten Julian parvekkeeksi houkuttelemaan turisteja. Se siitä sadunhohtoisesta paikasta.

IMG_7803Verona on myös siltojen kaupunki, sillä keskustassa Adige-joen ylittää seitsemän siltaa, joista vanhin on vuodelta 100 eaa.

verona_suihkulahde
Vilkkaalla roomalaisajan forumin Piazza delle Erben suihkulähde 1300-luvulta Madonna Verona.

IMG_7595Veronassa on myös yksi Italian parhaista kauppakeskuksista Adigeo. Täältä löydät paljon vaateliikkeitä edullisesta Primarkista kalliisiin italialaisiin brändeihin. Kauppakeskuksessa on myös iso ruokakauppa ja varsinkin huonolla säällä se on hyvä paikka kuluttaa aikaa.

Italia ei pettänyt edes kolmantena peräkkäisenä pääsiäisenä! Veronassa on helppo kävellä kaupungin nähtävyyksissä, kulkea idyllisiä pikkukatuja, nauttia aperitivot terassilla ja syödä ennen kaikkea hyvää italialaista ruokaa.

IMG_7358

verona_puistoGiardino Giusti eli Giustin puiston porteilla.

28 thoughts on “Verona – tunnelmat pidennetystä viikonloppulomasta

Add yours

 1. Verona kiinnostaa, mikäpä Italiassa minua ei :). Läheltä olemme kurvanneet useammankin kerran, joskus pitäisi mennä ihan kaupunkiin asti. Italiassa eniten houkuttaa se ruoka!
  Venetsiassa opimme aikanaan Campari Spritzin. Mieheni ottaa sitä nykyään aina kun minä juon omani Aperolilla.

  Tykkää

 2. Vaikuttaa varsin onnistuneelta pääsiäislomalta ja ai että tuota auringonpaistetta ja terassimeininkejä! Kyllä kelpaisi! Miten muuten pääsiäinen vaikutti aukioloaikoihin? Olin itse pääsiäisenä Saksassa, ja siellähän aika moni paikka on kiinni pääsiäispyhinä (tämä oli toki tiedossa meillä etukäteen eikä haitannut).

  Tykkää

 3. Veronassa olen piipahtanut parin päivän verran työmatkalla. Silloin jäi mieleen Arena ja siellä järjestetyt ulkoilmakonsertit, jollaiseen olisi joskus mahtava osallistua.

  Tykkää

 4. Verona on hieno kohde etenkin keväälle. Tykkään majoittua keskustaan, niin nähtävyydet ja ruokapaikat on lähellä. Aseman seudun majoituksia en suosittele ja sieltä on pitkät kävelymatkat myös keskustaan

  Tykkää

 5. Ihanan tehokas irtiotto! Olinkin jo unohtaa tuon tarinan Julian parvekkeen takaa. Olen itse seisonut kyseisen parvekkeen lähemmäs kymmenen vuotta sitten. Verona on kyllä kaunis kaupunki, mielelläni palaisin sinne! 🙂

  Tykkää

 6. Ensin ajattelin, että onkohan Veronassa mitään ,,,,olin väärässä, siellähän olisi tarjolla vaikka mitä! Hyvä vinkki pääsiäiskohteeksi. Saisi rippasen aurinkoakin tuollaiselta matkalta. Tuo Romeon ja Julian tarinan parveke taisi olla pettymys! Harmillista, se, että sillä ei ole mitään toikeaa ekemistä tarinan kansssa.

  Tykkää

 7. Oi onpa ihanan keväisiä kuvia! Olen käynyt tuolla joskus ehkä 6-vuotiaana, mistään muusta ei ole muistikuvia paitsi juuri Julian parvekkeelta sen kiehtovan tarinan vuoksi 😀 Täytyypä kyllä käydä joskus uudestaan, niin kaunista näyttää olevan!

  Tykkää

 8. Veronan reissusta on kyllä aikaa, piipahdettiin siellä kun matkattiin Gardalle. Täytyy varmasti antaa kaupungille uusi mahdollisuus, sillä nuo sun kuvat houkuttelevat. Taisimme pyöriä vain ihan keskustassa ja käväistiin syömässä, kiireinen visiitti.

  Tykkää

 9. Onpas ollut ihanan aurinkoinen pääsiäisviikonloppu! Oon viettänyt Veronassa yhden päivän vuosia sitten, kun aloitin inter railin Italiasta, mutta näiden kuvien perusteella täytyy tunnustaa, että mulla ei ole kovin vahvaa mielikuvaa omasta reissusta tai siitä missä päin Veronaa edes pyörittiin. Tuon parvekkeen kyllä muistan, mutta se ei varmasti ole Veronan parhaita paloja. 🙂

  Tykkää

 10. Veronassa on tullut käytyä muutamaan otteeseen. Piazza delle Erben reunoilla on seisottu ja ihasteltu torneja. Samoin käyty kurkkimassa ”sitä” parveketta.

  Yhden kerran satuttiin kaupunkiin juuri kun Veronan oopperajuhlien valmistelut amffiteatterissa sekoittivat koko kaupungin. Oli hauska pällistellä, kun lavasteita roudattiin paikoilleen.

  Yövyimme kerran muistaakseni Forte San Leonardon kukkulalla (en ole kyllä tästä ihan 100% varma, kukkuloita on niin monta) ihanassa agriturismo majoituksessa. Pihalta aukesivat upeat näkymät kaupunkiin ja tilalla sai osallistua iltaisin ilmaiseen viininmaistiaisiin illallisen yhteydessä (heidän oma Amarone oli kyllä varsinaista jumalten juomaa). Kasvattivat itse mm kaneja ruuaksi.

  Tykkää

 11. Veronassa en ole käynyt, mutta vaikuttaa tämän perusteella kyllä ehdottomasti käymisen arvoiselta paikalta – tai mikäpä Italian kaupunki tai kylä ei. 🙂 Mulla on nimittäin jo jonkin aikaa ollut ihan jäätävä Italia-kuume ja haluaisin sinne reissaamaan roadtripille ympäri maata.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: