Viinitila Veronassa – Villa Mosconi Bertani

Veronan vierailun yhteydessä tavoitteena oli päästä viinitilalle maistelemaan paikallisia viinejä. Tutkimisen jälkeen löysin edullisen ja laadukkaan kierroksen Villa Mosconi Bertanin viinitilalla, joka sijaitsee 10 km päässä Veronasta ja sinne bussillakin pääsee helposti.

Päiväretki Veronasta Arbizzano-Santa Marian kylään ja Villa Mosconi Bertanin viinitilalle onnistuu busseilla 21 ja 103 Veronan bussiasemalta. Bussiliput kannattaa ostaa automaatista etukäteen 2 € suunta ja määränpäänä Arbizzano. Muista leimata lippu bussiin astuessa.

IMG_6729

Viinitilan edustalla olevassa Arbizzano-Santa Marian kylässä on kovin heikko ravintolatarjonta, joten sinne ei kannata mennä varsinaisesti syömään. Kylästä löytyy kiva viinibaari eli enoteca ja leipomo, jossa on herkullista syötävää edullisesti. Kylästä on  lyhyt kävelymatka viinitilalle.

IMG_6746

Viinitilavierailun kierros ja maistelu etukäteen varattuna maksoivat 20 € / henkilö, joka on todella edullinen hinta! Tässä siis helppo tapa nähdä ja kokea viinitila Veronassa.

IMG_8026

Kierroksella esitellään todella kauniita päärakennuksen tiloja, käydään viinikellarissa ja puutarhassa viiniviljelmien vieressä. Perinteiseen viinimaisteluun kuuluu 4 eri viiniä ja varsinkin chardonnay yllätti erikoisella ananaksen, banaanin ja hunajan aromeja muistuttavalla maulla, joka poikkeaa tyypillisestä chardonnayn mausta.

IMG_6872

IMG_6958

IMG_6893

IMG_6974

Tilan omistajiin kuuluvia henkilöitä oli myös paikalla ja paikka tuntui todella arvokkaalta ja aidolta tämänkin johdosta. Pilvisestä säästäkin huolimatta päärakennus on todella kaunis ja kokonaisuutena kierros on älyttömän hyvä kokemus, joten tätä voi suositella!

IMG_6765

IMG_6863

IMG_7001

8 thoughts on “Viinitila Veronassa – Villa Mosconi Bertani

Add yours

 1. Kivan näköinen paikka ja kerrankin viinikierrosesittely, jossa myös kerrotaan miten paikkaan pääsee ajamatta sinne itse! En nimittäin oikein usko viinireissuihin, joita tehdään vuokra-autolla ajellen – joko niissä paikoissa pitäisi yöpyä tai sitten maistelu jää vähiin 🙂

  Tykkää

 2. Ihastuin Veronaan kauan sitten interraililla, nyt ”aikuisempana” voisi palata takaisin ja ottaa kohteeksi tämän viinitilan, näyttää upealta!

  Tykkää

 3. Hienon näköinen paikka.

  Puhuittekin tuossa ylempänä Pirkon kanssa viinitiloista ja autoilusta. Kyllähän se niin on, että vaikka kuinka yrittäisi sylkeä pois ja maistella vaan ihan vähän, on iso riski, että on hieman tillin tallin silti maistelun jälkeen. Etenkin kun monella tilalla se maistelu ei käsitä pelkästään neljää viiniä, vaan saatetaan tehdä ylimääräisiä kaatoja.

  Etelä-Italiassa tuli muutamasta maistelupaikasta ajettua yöpymispaikkaan vähän niillä rajoilla, että onkohan tämä nyt enää kovin laillista. Tosin paikalliset veti siellä pullon viiniä lounaalla ja hyppäsi auton rattiin…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: