Ensimmäinen blogivuosi – kävijät, tulot, menot

Maaliskuisena maanantaiaamuna vuonna 2017 se iski. Ajatus, että nyt tai ei koskaan on aika perustaa oma matkablogi. Takana oli upea Malediivien-budjettimatka, jonka mielettömiä kuvia katsellessa tuli halu jakaa niitä muillekin kokemuksien kera. Niinpä 27.3.2017 näki maailmansa Lomalla viimeinkin -blogin ensimmäinen blogipostaus.

Jutut ovat syntyneet kutakuinkin omalla painollaan – matkoilla on aina sopivia hetkiä kirjoittaa ajatuksia ylös vaikkapa lentoasemilla ja lentokoneissa, juna-asemilla ja junissa sekä hotellilla. Otan ja muokkaan kaikki kuvat iPhone 7:lla, joka on varsin kätevä tapa taltioida matkoja. Ensimmäisen 12 kuukauden aikana syntyi 26 juttua, joista suosituin on ollut jo mainittu Malediivien-juttu. Blogilla on ollut vuodessa (3/2017-3/2018) 10.510 näyttökertaa ja 4258 kävijää, ja Instagram-seuraajia on tällä hetkellä n. 2500 – iso kiitos teille jokaiselle! Tervetuloa myös kuuntelemaan Spotifyhin Lomalla viimeinkin -soittolistaa n. 1900 seuraajan jatkoksi. 😉 Tuon soittolistan olen luonut silmällä pitäen kotimaisia kesä- ja bilehittejä.

cropped-malediivit26.jpg

Blogitulot ovat olleet pyöreät 0 €, sillä blogini ei sisällä lainkaan mainoksia eikä affiliate-linkkejä. Kirjoittaminen on ollut mukavaa, ja olen ottanut bloggaamisen ihan vain harrastuksena ja muistojen tallentamisena omaksi ja muiden iloksi.

Mitä bloggaaminen maksaa? Bloggaaminen on edullinen harrastus, sillä kulut rajautuvat WordPressin henkilökohtainen-version maksuun 49 €/vuosi ja domain-maksuun Domainhotelli Oy:n kautta 9 €/vuosi. Ei paha vai mitä?

Miten tästä eteenpäin? Ensimmäisessä blogipostauksessa lupailin kertoa kunkin matkan kuluista. Tässä täytyy terästäytyä, sillä olen tainnut unohtaa niitä kertoa viime aikoina. Bloggaamista aion jatkaa samalla säännöllisen epäsäännöllisellä julkaisutahdilla.

 

27 thoughts on “Ensimmäinen blogivuosi – kävijät, tulot, menot

Add yours

 1. Onnea 1-vuotiaalle! Olen löytänyt blogisi vasta ihan hiljattain enkä uskoisi sen olevan niin nuori. Olet selvästi omaksunut heti hyvän tavan blogata ja juttujasi lukee mielellään. Jatka samaan malliin!

  Tykkää

 2. Onnittelut synttärisankarille!
  Vähän olen kateellinen tuosta kuvien lisäämisen näppäryydestä 🙂 Mulla menee ihan liikaa aikaa kuvien siirtämiseen, käsittelyyn , valitsemiseen ja blogiin lisäämiseen. Kiva kuulla, että onnistut tekemään sen noin näppärästi – kun kuvatkin ovat varsin mainioita 🙂

  Tykkää

 3. Onnea 1-vuotiaalle! Hienon määrän Instaseuraajia olet ehtinyt saamaan! Tuohon kuvien läpikäyntiin, jos joku keksisi nopeamman tavan, niin juttuja voisi tulla itseltäkin puolet enemmän. Tosin rennolla harrastusmeiningillä täälläkin edetään ja otetaan mielenkiinnolla vastaan uusia kokemuksia, joita tämä matkablggaus on jo runsaasti tuonut 🙂

  Tykkää

 4. Paljon onnea ensimmäisestä vuodesta! 🙂 Bloggaaminen on ollut kyllä koukuttavaa puuhaa, kohta itsellekin tulee kaksi vuotta vasta mittariin. Malediivit olisi kyllä ihana kokea joskus.

  Tykkää

 5. Onnea synttärisankarille ja hienon määrän tosiaan Instaseuraajia olet saanut. Malediivit on toivelistalla, mutta varmaankin paras suunnata sinne lasten vähän kasvaessa. Ajatus pikkusaarella olosta vauvan, taaperon ja eskarilaisen kanssa kuulostaa ehkä vielä liian jännältä 🙂

  Tykkää

 6. Onnea 1-vuotiaalle! Omat 1-vuotissynttärini tulevat eteen syksyllä, joten kiinnostavaa oli lukea luvuistasi. Huiman määrän olet saanut instaseuraajia tässä ajassa!

  Tykkää

 7. Onnea 1-vuotiaalle blogille! Myös mun jutuista Malediivit (löytyy täältä http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/27/maafushi-on-malediivien-edullinen-vaihtoehto/) pysyi todella pitkään blogin luetuimpana ja edelleen 1,5 vuotta sen julkaisun jälkeen sitä luetaan satoja ellei tuhansia kertoja joka kuukausi! Mutta sehän tässä onkin se juttu – ihan paras fiilis kun ihmiset saa vinkkejä ja hyötyä omista kokemuksista!

  Tykkää

 8. Onnea 1-vuotissynttäreistä! Itsellä tuli bloggaamista täyteen kesäkuun alussa neljä vuotta – enkä tiedä, mihin aika on mennyt! Jaksamaan auttaa kannustavat kommentit ja myös tämä bloggaajayhteisö, johon on päässyt tutustumaan :). Tsemppiä jatkoon!

  Tykkää

 9. Onnea 1-vuotiaalle! Sait nopeasti blogin pystyyn siitä kun sait idean. Minulla meni reilu puolivuotta kun pohdin nimeä, blogialustaa, logoa jne. Minä kuvaan myös suureksi osaksi Iphonella.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: