Washington D.C. päiväretki New Yorkin matkan yhteydessä

New Yorkin loma suunnitteilla ja mietinnässä voisiko jotain muutakin nähdä? No tässä yksi täysin erilainen idea. Lomamatkalla New Yorkissa kesäkuussa 2013 oli aikaa perillä hulppeat puolitoista viikkoa. Vaikka NYC on täynnä mielenkiintoista nähtävää, halusin tuossa ajassa nähdä jotain muutakin. Perehdyin ennen matkaa matkablogien kautta siihen, kuinka monet ovat tehneet päiväretken Bostoniin tai johonkin muuhun läheiseen kaupunkiin. Halusin nähdä enemmän.

IMG_7339
Onnib… ei kun Megabus.

Selkeä kiinnostuksen kohde oli Washington D.C. Emme halunneet lähteä vuokraamaan autoa, joten vaihtoehtoja oli lentäminen, juna tai bussi. Lentäminen ja juna olisivat olleen kallista puuhaa, varsinkin päiväretkeä varten. Bussi vaikutti tämän vuoksi budjettiin hyvin sopivalta. Jenkkien oma Onnibus eli Megabus tarjosi meno-paluun New York-Washington D.C. hintaan 20 dollaria / henkilö eli halpaa lystiä. Liput voi ostaa suoraan Megabussin sivuilta. Matka kestää 4 tuntia ja 15 minuuttia. Toki tämä voi olla päiväretkenä jonkun mielestä liikaa, mutta itselle ihan sopiva ja todella kannatti! Toki Washington D.C.:n alueella voi myös yöpyä.

national_mall2Busseissa on vessa, pistorasia ja ilmainen Wi-Fi eli tarpeelliset mukavuudet. Busseja lähtee tunnin välein eli erittäin hyvin. Otimme aamulla klo 6 lähdön, jolloin olimme perillä klo 10.15 kohteessa. Paluun otimme klo 19 Washington D.C. alueelta, jolloin olimme takaisin Isossa Omenassa klo 23.15. Ehdimme viettää vajaan yhdeksän tuntia perillä ja bussimatkalla näimme jenkkien moottoriteiden autoilukulttuurin ja ympärillä vaihtuvat maisemat.

capitoll_hill
Capitoll Hill

Washington D.C.:ssä varsinainen nähtävyys on National Mall. Tänne kannattaa tulla katsomaan, miten suurvalta luo kansalaisilleen mahtipontisen paikan, jossa historialliset tapahtumat ovat läsnä. National Mallin vehreän puiston ympärillä sijaitsee leffoistakin tutut tärkeät monumentit ja hallinnolliset rakennukset Valkoisesta Talosta lähtien. Alueella sijaitsee myös useita kansallismuseoita ja niihin on ILMAINEN sisäänpääsy.

washingtondc
Washington-monumentti (kunnostuksessa), Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin mukaan nimetty suuri obeliski

Paikkana National Mall on aivan mahtava. Ymmärrettävästä syystä suurin osa turisteista on amerikkalaisia ja varmasti täällä käyminen on heille osa yleissivistystä. Täällä sijaitsee kansakunnalle merkittävät Valkoinen talo, Capitol Hill, Lincoln Memorial, Washington Monument ja lukuisia muita muistomerkkejä mm. Toisen maailman sodan muistomerkki, Korean sodan veteraanien ja Vietnamin sodan veteraanien muistomerkit. Alueella on myös Martin Luther King Jr. Memorial. Tarjolla on siis varsinainen monumenttien ja nähtävyyksien iloittelu ja voit olla varma, että tämän päivän jälkeen koet nähneesi kerralla paljon!linconmemorial_2
Lincolnin muistomerkki (Lincoln Memorial) kunnioittaa Yhdysvaltain 16. presidenttiä Abraham Lincolnia, jota pidetään yleisesti maan parhaana presidenttiä.

IMG_7623
Martin Luther King Jr. Memorial

korean_sota
Korean War Veterans Memorial

Kerkesimme käydä päivän aikana myös kansallisessa ilmailu- ja avaruusmuseossa, jonne oli myös ilmainen sisäänpääsy ja maailman laajin kokoelma avaruus- ja ilmailualuksia. Täällä pääsi tutustumaan kuulentoihin ja avaruudessa käyneisiin tavaroihin ja sieltä tuotuun maa-ainekseen. Pääsimme myös Apollo 11 avaruussukkulan komentomoduuliin vierailemaan. Kyseessä on ensimmäisen miehitetyn kuulennon avaruussukkulan osa. Museolla oli vuonna 2014 viidenneksi eniten vierailijoita koko maailmassa eli 6,7 miljoonaa kävijää.

spacecenterIMG_7643

Varmasti monelle kohokohta on Valkoinen talo. Rakennuksen näkee metalliaitojen takaa ymmärrettävästä syystä suhteellisen etäältä, kuitenkin hieno elämys nähdä tämä nykyisin Trumpin valtakunnan näyttämö.

Kokonaisuudessaan National Mall on todella laaja, mutta helppo kävellä päivässä läpi. Tilaa vaikuttaa olevan myös vielä tulevaisuudessa erilaisille muistomerkeille niin hyvässä kuin pahassa.

IMG_7654Päiväretki tai yöpyminen Washington D.C.:n alueella sopii hyvin esimerkiksi jos on jo käynyt aikaisemmin New Yorkissa ja haluaa nähdä jotain täysin muuta. Kuluiltaan tämä päiväretki oli naurettavan halpa verrattuna New Yorkin hintoihin ja osittain myös sen takia, että National Mall museoineen on ilmainen elämys. Lennot Suomesta Isoon Omenaan ovat kuitenkin edullisia, joten sieltä on hyvä lähteä tutustumaan muualle lähialueille.

capitollhill_2
United States Capitol, Yhdysvaltain kongressin rakennus, jossa kokoontuvat edustajainhuoneen ja senaatin jäsenet.

IMG_7583
Kuva Lincoln Memorialilta Washington Monumentille päin.

6 thoughts on “Washington D.C. päiväretki New Yorkin matkan yhteydessä

Add yours

 1. Aika rohkeaa kyllä lähteä tuolla tavalla päiväretkelle, mutta tuolla hinnalla en ihmettele 🙂 Me ollaan tehty vähän sama reissu 2012, mutta silloin oli auto alla Nykistä ja oltiin Washington DC:ssä useampi päivä. Se avaruus- ja ilmailumuseo oli kyllä upea (ja ihanan viileä, ulkona oli tuskaisen kuuma) 😃

  Tykkää

 2. Ette varmasti ole tätä retkeä katuneet! Mekin aikoinamme tuolla suunnalla käydessämme, taisi olla 2. tai 3. kerta halusimme ehdottomasti käydä myös pääkaupungissa. Nyttemmin, jo vuosikymmenien jälkeen, edelleen olemme innostuneita siitä, että kun tosi moni uutinen tai televisiosarja on noilta kulmilta, niin voimme ajatella, että tuolla mekin olemme käyneet!

  Tykkää

 3. Washington D.C. on tosi kiva! Olen muutamia vuosia sitten viettänyt siellä pari päivää, ja voisin todellakin mennä vielä takaisin. Etenkin Capitoliin olisi kiva käydä tutustumassa myös sisältä käsin. Ja National Mallin monet museot kiinnostaisivat – minäkin ehdin käydä tutustumassa vain avaruus- ja ilmailumuseoon.
  Aika hyvä diili tuo bussimatka!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: