7 vinkkiä Prahaan nähtäväksi ja koettavaksi

Olen listannut omaa fiilistelyäni, suosikkejani ja aktiviteetteja kesäisessä Prahassa lomamatkalla elokuulta 2018. En ryhdy listaamaan nähtävyyksiä, koska omien tunnelmien ja kokemusten esille tuominen tuntuu mielekkäämmältä. Prahan nähtävyyksistä tuntuu kirjoittavan lukuisat blogitekstit ja niissä lienee kaikki jo tältä osin kerrottu.

IMG_1283

Prahaa ei suotta kutsuta ”Kultaiseksi kaupungiksi” tai ”Sadan tornin kaupungiksi”, sillä onhan siellä suurin keskiaikainen säilynyt kaupunkialue, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloonkin. Rakennusten julkisivujen koristelut ovat todella upeita, joten muista pitää katse ylhäällä! Monissa keskustan ketjuliikkeissä sisätilatkin ovat upeita.

Prahassa riittää historiallista nähtävää, mutta ainakin itselleni mieleisiä aktiviteetteja on aika vähän. Tässä mielessä esimerkiksi Budapest kylpylöineen on itselleni mieluisempi kaupunkikohde. Ehkä tähän tuntemukseen vaikutti myös matka-ajankohta, sillä totesin pitäväni matkoista keski-Eurooppaan enemmän keväällä pääsiäisen aikaan ja lokakuussa kuin kesällä.

IMG_1749

Keski-Euroopassa maita ja kaupunkeja on tiheässä, joten kannattaa muistaa multicity-lentovarauksen mahdollisuus! Esimerkiksi Finnairilla ei tästä käytännössä tule lisämaksua: meidän menolentomme oli Prahaan ja paluulento Münchenistä, ja meno-paluu maksoi 158 €/hlö.

IMG_2518

Kaupunkien välillä voi kulkea edullisesti esimerkiksi FlixBusilla, joka vastaa Onnibusiamme. Oma kokemus FlixBusista on erittäin hyvä, bussi lähti ajallaan ja on todella siisti. Jalkatilaa FlixBusissa on enemmän kuin Onnibusissa ja palveluihin kuuluu Wi-Fi ja sähköpistokkeet. FlixBus on todella kätevä tapa matkustaa Keski-Euroopassa ympäriinsä, tarkemmat kohteet löydät ja matkaliput pääset varaamaan FlixBus* nettisivuilta.

1. Letna puisto

IMG_0994

Puistosta on kauniit maisemat. Auringonlaskun aikaan koko kaupunki valaistuu kauniisti ja historialliset sillat näkyvät myös hyvin. Tule tänne piknikille tai vaan ihailemaan maisemia päivän päätteeksi.

2. Raatihuoneen näköalatorni

IMG_1429

Näköalatornista on lumoavat maisemat keskustan ytimestä joka suuntaan. Pääsylippu on 250 korunaa eli noin 10 euroa ja lipun voi ostaa myös mobiililippuna, jolloin se on hieman halvempi ja pääsee lippujonon ohi. Tänne kannattaa mennä jo aamupäivällä ennen pahimpia turistiruuhkia, jotta välttää suuret turistiryhmät hengittämässä niskaan.

3. Polkuveneet

IMG_2315

Polkuveneen vuokraus on paikasta riippuen noin 300 korunaa eli noin 12 € / tunti. Vuokrauspaikkoja on useita Vltava-joen varrella lähellä Legiss-siltaa. Tässä on hauska tapa nähdä jokea ja sen ympäröiviä rakennuksia paremmin.

4. Podolín uimastadion

IMG_1767

Täällä vietät helpon rennon kesäpäivän rauhassa kaupungin kiireisestä vilinästä. Paikkana uimastadion ei ole kovin uusi, joten ei kannata odottaa säihkyvää modernia maauimalaa. Koko päivän lippu maksaa 180 korunaa eli 7 euroa. Jos haluat säilytyslokeron niin sille oma panttimaksu. Itsellä oli kangaskassissa tarvittavat varusteet, niin en erikseen tarvinnut lukittavaa kaappia. Täällä on kaksi isoa allasta, rentoiluallas, vesiliukumäki ja lasten allas sekä iso nurmialue lekotteluun. Palveluihin kuuluu myös kahvila, josta saa syömistä ja juomista.

5. Pimeän valon teatteri eli Black light theater

IMG_2501

Praha on pimeän valon teatterin keskus, jossa pimeällä lavalla uv-valon avulla esitetään musiikki- ja tanssiteatteria. Esityksiä löytyy paljon eikä niissä puhuta mitään, joten ne sopivat kielitaidottomillekin ja lapsillekin. Itse kävin Wow Black Light Theatherin esityksessä, joka maksoi 21 €. Esityksen aikana yleisö sai yllättyä ainakin päälle tulevien vesipisaroiden, isojen rantapallojen ja esiintyjien muodossa.

6. Junaravintola Výtopna Railway Restaurant

IMG_2374

Junaravintola on hauska elämys ja sopii hyvin koko perheelle. Juomat tulee pöytiin junarataa pitkin ja ruuat tarjoilijan tuomina pöytään. Ravintolassa sisäinen lapsesi herää ja junarataa on hauska seurata. Täällä junat kerrankin tulivat ajoissa pysäkille, heh.

IMG_2384

Ravintolassa kerätään yli 15-vuotiailta 1 €/hlö/käynti ”junalippumaksua” radan ylläpitoon, niin pysyy rata kunnossa. 😁 Baarimikko laittaa juomat junaan ja kosketusnäytöltä valitsee mihin pöytään se menee. Rata kulkee 2-4 hengen pöytien ohi ja juna pysähtyy 15 sekuntia paikallaan, jolloin juomat otetaan kyydistä pois. 6-12 hengen pöydissä on oma sivuraide eli juna tulee keskelle pöytää ja peruuttaa 15 sekunnin jälkeen pois. Tyhjät tuopit, tölkit yms. voi itse laittaa pöydistä junan kyytiin.

IMG_2377

Saimme seurata kun lapsiperheen nuorimmat jumittivat junaradan, henkilökunnalla riittää tällöin tekemistä, tosin he taitavat olla aika tottuneita näihin raidehäiriöihin. Ruoka ravintolassa on ihan perushyvää, tosin tänne ei kukaan taida tulla ruuan takia. Hauskasta konseptista huolimatta ravintola on edullinen.

7.Pullapehmis

IMG_2429

Paikallisesta ruokatarjonnasta mieleen jäi tämä trdelnik-pullarulla, josta oli erilaisia versioita saatavilla. Joku tykkää nauttia sen sellaisenaan, mutta oma suosikkini oli pehmiksen ja suklaakastikkeen kera. Vaikkei tämä leivos ole Prahasta tai Tsekeistä kotoisin, taitaa se nykyään olla leimaantunut juuri Prahaan. Ympäri kaupunkia näkee ihmisiä syömässä näitä ja suosittelen ihan pysähtymään syömään tätä herkkua. Kannattaa maistaa, ja yhdestä riittää jopa kahdelle hengelle, koska koko on valtava.

*kyseinen linkki on affiliate-linkki, jonka kautta blogin ylläpitäjä voi saada pienen palkkion sivuston ylläpitämistä varten.

25 thoughts on “7 vinkkiä Prahaan nähtäväksi ja koettavaksi

Add yours

 1. Pimeän valon teatteri on kyllä mielenkiintoinen. En ollutkaan tietoinen, että Raatihuoneen torniin pääsee kiipeämään. Me kiipesimme Ruutitorniin, josta sieltäkin oli hienot näkymät. Juuri nuo Prahan tornit näkyivät sieltä hienosti. Liharuoan ystävänä pidin Prahassa kovasti perinteisestä tsekkiläisestä ruoasta. Maistui hyvältä paikallisen oluen kanssa. Pullapehmistä en tullut maistaneeksi.

  Tykkää

 2. Oih, noi pullapehmikset on niin hyviä! Omani söin muistaakseni kermavaahdolla ja nutellalla 🙂
  Meidän reissu ajoittui helmikuulle, mutta muistan ajatelleeni että Praha on varmasti kiva kohde kesällä juurikin Vltavan varrella olevien terassien, polkuveneiden jne..takia.

  Tykkää

 3. Hauskoja tekemisvinkkejä ja Praha on kyllä nätti! 🙂 Itse voisin lähteä sinne uudelleen, mutta en myöskään enää ehkä kesällä, vaan juurikin keväällä tai syksyllä. Toi raatihuoneen näköalatorni olisi ollut kiva nähdä, koska suorastaan rakastan kaikkia panorama- ja näköalapaikkoja, mutta meillä ei valitettavasti riittänyt aika kaikkeen kivaan. Me siis oltiin kesän alun Euroopan roadtripilla pari yötä Prahassa, jossa vietettiin oikeastaan reilu yksi kokonainen päivä. Mä kirjoitin myös hiukan erilaisen postauksen Prahasta blogiin, koska tuntuu, että kaiken maailman nähtävyysvinkkipostauksia noin suosittuun kaupunkikohteseen kyllä riittää. Mulla postaus löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/paiva-kanssani-matkalla-praha/ 🙂

  Tykkää

 4. Viimeksi olimme pääosan lyhyestä lomastamme Cesky Krumlovin pienessä kaupungissa ja vain vuorokauden verran Prahassa kertaamassa fiiliksiä – mutta kyllä oli ihmisiä! Jopa helmikuussa, eli tosi suosittu kohde taitaa tuokin kaupunki nykyisin olla.

  Tykkää

 5. Pullapehmis! Wow, paras idea heti hattaraskumpan jälkeen 😀 Praha on tosi hieno kaupunki ja kiva, että kerroit perinteisistä turistikohteista poikkeavista paikoista. Mekin kävimme tuollaisessa pimeässä teatterissa ja se oli oikein viihdyttävä kokemus!

  Tykkää

 6. Olin itse Prahassa viimeksi vappuna. Olin kaupungissa asuvan ystäväni luona, eli oikeastaan turistihommat jäivät pitkälti tekemättä. Mutta ai mahdoton, miten älyttömästi siellä oli turisteja! Tuohon torniin pitäisi kyllä mennä. Todella kauniin kuvan olet sieltä ottanut. Me kavuttiin Petřínin kukkulan näköalatorniin. Sieltä näkee kyllä kauas, mutta vanhan kaupungin näkymä on kyllä kauniimpi.

  Liked by 1 henkilö

 7. Keski-Euroopassa pääsee kyllä näppärästi maasta toiseen. Itsekin suosin multicity-lentovarauksia ja Flix-bussilla matkaamista. Tänä kesänä lensin Finskillä Wieniin ja takaisin Helsinkiin Budapestista. On aina kiva kun saa yhteen reissuun yhdistettyä useamman maan. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Silloin kun asuin Prahassa niin paikalliset ystäväni veivät mut ihan alkuun suurinpiirtein näihin paikkoihin, ja kertoivat, ettei niihin sitten enää tarvitse mennä vaan voin tutustua oikeaan Prahaan 😀 Suosittelen oikein lämpimästi uppoutumaan kaupunkiin syvällisemminkin!

  Liked by 1 henkilö

 9. Vau, tuo pullapehmis ja olutjuna kuulostavat hyvältä, mutta ei ehkä samana päivänä. Pimeän valon teatteri vaikuttaa myös houkuttelevalta. Kiitos näistä vinkeistä!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: