Syntymäpäivä joka vuosi ulkomailla?

Syntymäpäivänä kiinni arjessa ja omissa rutiineissa, kuulostaako tutulta? Lapsena harmittelin, että olen syntynyt loppuvuodesta, mutta näin aikuisena se on oikeastaan todella mieluisa ajankohta juhlistaa syntymäpäivää. Kuitenkin vuosia sitten tajusin, että olen viettänyt aivan väärin tätä juhlapäivää.

IMG_6187

Moni aikuinen viettää syntymäpäiväänsä arkisesti töissä, muutamalle työkaverille ohimennen merkkipäivän mainiten ja ehkä jopa jotain herkkuja kollegoille tarjoten. Töiden tai muiden velvollisuuksien jälkeen sitä sitten mennään syömään läheisten kanssa tai jotain muuta mukavaa ohjelmaa. Sellaista on keskimäärin aikuisten syntymäpäivän vietto.

IMG_5864

Muutama vuosi sitten en olisi osannut unelmoida muusta. Syntymäpäivän viettäminen ulkomailla vaikutti enemmän lottovoittajan elämältä kuin omaltani. Lapsuudenkotoa saatu malli edusti tätä hyvin perinteistä juhlakaavaa. Olin kuuliaisesti töissä syntymäpäivänä ja hillittyyn suomalaiseen tapaan ehkä tarjosin töissä herkkuja ja vaatimattomasti menin johonkin syömään töiden jälkeen. Eikä mitään numeroa tästä päivästä tehty. Toki merkkipäivä on kulunut myös facebook-viestejä ilolla lukien.

IMG_3326

Kuitenkin havahduin muutama vuosi sitten että tämä ei ollut sitä mitä itse oikeasti halusin vaan sitä mihin olin kasvanut. Eikä perinteisessä mallissa tietenkään mitään väärää ole, vaan jokainen tyylillään.

IMG_3331

Muutama vuosi sitten juhlin syntymäpäivää taas töissä. No kiireisenä työpäivänä muutaman sattumuksen kautta päädyin yksin syömään lounasta. Henkilöstöravintolassa yksin istuessa päätin, että en enää ikinä halua viettää syntymäpäivääni kiireisessä toimistossa. Se syntymäpäiväperinne oli tässä. Portugalilaiset vaihto-oppilasystäväni ovat kertoneet kuinka aikuisenakin viettävät syntymäpäivää ystävien ja perheen parissa ja eräs paikallinen ystävä pitää itsestäänselvyytenä, että silloin pidetään vapaapäivä töistä.

IMG_7358

Päätin  tuolloin muutama vuosi sitten, että jatkossa teen jotain mielekästä ja mieleenpainuvaa synttäreideni kunniaksi. Luonnollisesti itselleni se liittyy matkailuun. Lokakuun lapsena vieläpä Euroopan ja varsinkin Etelä-Euroopan matkailuun se on täydellinen ajankohta, kun Suomessa alkaa pimeys ja syyssateet jo tuntua, mutta turistiruuhkat ovat Etelä-Euroopassakin jo loppuneet. Tähän mennessä siis syntymäpäivää on vietetty Kööpenhaminassa kaupunkilomalla vuonna 2015, Lissabonissa paikallisten ystävien ja vinho verde -viinien parissa vuonna 2016 ja Barcelonassa muutama lasi cavaa nauttien viime vuonna 2017!

IMG_6104

Tänä syksynä edessä olisi syntymäpäivä Bukarestissa Romanian pääkaupungissa. Kohde on itselle uusi ja varmasti taas aivan erilainen kokemus muista edellisistä syntymäpäivämatkoista.

Nautiskellaan elämästä ja hetkistä eikä anneta arjen rutiinien kangistaa meitä kaavoihin, joihin on liian helppo jäädä ja unohtaa mitä oikeasti haluamme tehdä jopa syntymäpäivänä.

IMG_7653

23 thoughts on “Syntymäpäivä joka vuosi ulkomailla?

Add yours

 1. Olen itse hieman huono juhlimaan syntymäpäiviäni kotimaassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö nauttisi syntymäpäivästäni. Kaikkea muuta! Nautin päivästä, joka antaa luvan itsensä hemmotteluun. Ja hemmottelu tarkoittaa minulle matkoilla oloa. Ja siksi olen jo vuosia ollut reissussa syntymäpäivänäni! 🙂

  Tykkää

 2. Mekin vietämme useimmiten molempien syntymäpäivät matkoilla – ne ovatkin kivasti maalis- ja syyskuussa, puoli vuotta erillään toisistaan ja molemmat oikein hyviä matkailukuukausia!
  Parina vuotena peräkkäin täytin vuosia Atlantin yllä paluulennolla, tänä vuonna ehdin juuri kotiin Balkanilta. Seuraavan syntymäpäivämatkan kohteen saakin Lasse sitten päättää maaliskuussa, mutta eiköhän sellainen löydy, jos vaihtoehtona on järjestää juhlat sukulaisille Suomessa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Ei ollenkaan huono idea tuo matkoillaolo. Minun syntymäpäiväni on helmikuussa, siksi olen aina odottanut hiihtolomaa ja hiihtolomamatkaa, (meilläpäin viikko 8). Kyllä tuo on parempi idea kuin kutsua sukulaisia syömään, Pahoin kuitenkin pelkään, että ensi vuonnakin täytyy noudattaa noita vanhoja rutiineita.

  Tykkää

 4. Pidin erityisesti asenteestasi postauksessa! Ehdottomasti pitäisi kyseenalaistaa se totuttu malli ja pohdiskella, mikä olisi itselle paras keino juhlistaa merkkipäivää. Itse olen sen verran narsistinen, että haluan synttäreinäni tehdä vain jotain todella kivaa enkä todellakaan ole silloin töissä. Nyt on jo useampana vuotena otettu vapaata ja moni synttäripäivä on vietetty ulkomailla.

  Liked by 1 henkilö

 5. Mä olen taas syntynyt keskellä kesää, mikä tarkoittaa, että noin joka toinen vuosi olen lomalla ja joka toinen töissä. Kyllähän siitä tulee omanlaisensa muistot, jos synttärit viettää muualla kuin tutuissa ympyröissä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Mä tykkään tästä ajatuksesta! 🙂 Nimin. synttärit 2016 Grand Canyonin pohjalla ja synttärit 2017 New Yorkissa. Eiköhän ensi vuodellekin ole jotain kivaa tiedossa. Hyvää synttäripäivää sulle, kun sen aika koittaa! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 7. Kiva idea! Hyvällä tuurilla reissussa hotelli tai lentoyhtiö (jos lento osuu synttäripäivälle) tarjoaa jotain. Miehen ja toisen lapsen synttärit ovat elokuussa ja satuimme kerran Kyprokselle juhlapäivien aikaan. Hotelli kiikutti suklaakakut ja punaviinit molemmille. Tytär oli silloin alaikäinen, joten viinit meni vanhempien suihin mutta kakku maistui 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Mä en ihan jokaista syntymäpäivää vain ”jaksa” juhlia, mutta tässä olisi kyllä perinne, jonka voisin ottaa itselleni. 🙂 En myöskään tykkää siitä ajatuksesta, että pitäisi jotenkin olla vaatimaton, jos ei siltä tunnu. Aina pitää ajatella, että on itse juhlan arvoinen.

  Liked by 1 henkilö

 9. Hyvä sinä! Jos jokin ei tunnu omalta, ei sitä kannata tehdä edes perinteiden vuoksi. Synttärit ulkomailla on just hyvä juttu ja ainakin voi muistella, missä sitä täytti minkäkin ikävuoden lisää. 🙂 Mä olen viettänyt monena vuonna synttäreitä ulkomailla ja nyt pari kertaa kotimaassa hotellissa. Sekin on oikein toimiva vaihtoehto. 🙂 Romania on hyvä valinta kohteeksi myös.

  Liked by 1 henkilö

 10. Itsekin vietin viime viikolla pitkästä aikaa synttäreitä ulkomailla (krhm, Tallinnassa :D) kun osui juhlapäivä lauantaille. Kesken viikkoa tulee syyskuussa harvoin lähdettyä reissuun, mutta jotain spessua kyllä aina synttäreiden kunniaksi teen. Syyskuu ei kesän jälkeen ole ollut reissuille otollisin aika mutta pienetkin luksukset arjen keskellä tekee terää.

  Liked by 1 henkilö

 11. Niin tuttua!! On useemmat työpäivät tullut tosiaankin vaan oltua töissä…
  Mulla ei oo ollut aina mahista juhlistaa omia / Janin syntäreitä niin kun oon halunnut mutta niihin on viime vuosina onneksi tullut muutosta. Oon usein haaveillut että pääsisin mun synttäreinä (tai läheisenä viikonloppuna) jonnekkin reissuun. Viime vuonna päädyin työharjoittelun kautta Matkanjohtajaksi Ukrainaan ja mulle sekä koko ryhmälle oli järkätty siellä yllätys skumpat ja kuppikakut ❤
  Tänä vuonna mentiin mun Baltian lempimaahan eli Latviaan mun synttäreinä, tiesin reissusta mutta Jani hoiti kaiken.
  Ja nyt kun Janilla on huomenna synttärit niin lähdetään viikonlopuksi Riikaan (hänen toiveestaan) juhlistamaan syntymäpäivää!!

  Bukarest on varmasti mahtava tähän aikaan vuodesta- mahtavaa reissua sekä super hauskaa syntymäpäivää!!!!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: