Euroopan suurin lämminvesikylpylä Therme Bucuresti on valtava paratiisi Bukarestissa

Lomamatkaa Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin suunnitellessa löysin yllätyksekseni tämän Euroopan suurimman hyvinvointikeskuksen, joka on avattu vuonna 2016. Mainittakoon vielä tähän alkuun, että unohda ennakkoluulot itäeuroopasta, sillä kylpylä on todella siisti, tyylikäs ja viimeisen päälle tehty!

IMG_8688

Miltä kuulostaisi rentoutua ja hemmotella koko päivä itseään oikein kunnolla? Ensin kierrät koko alueen, huokailet ihastuksesta ja ihmettelet, miten kulman takaa voi vielä löytyä jotain uutta. Nautiskelet altaista paikassa, jossa vilukissakaan ei palele, kun vesi on 35 °C. Välipalaksi voit nauttia vaikka tuoretta smoothieta tai jäätelöä, joka helteessä maistuukin. Sitten voit lueskella lepotuolissa ja ottaa vaikka torkut. Lepotuoleja onkin valtava määrä, ja valoisuuden, lämmön ja palmujen vehreyden ansiosta olo on kuin kaukomatkalla tropiikissa. Nautiskelet vielä mineraalivesialtaista ja lukuisista saunoista. Nälän tullen arvot salaattien, grillin antimien ja aasialaistyylisten herkkujen väliltä. Hämärän tullen koko kylpylä muuttuu sadunomaiseksi ja tunnelmalliseksi, jolloin livebändin soittaessa maistuukin pari drinkkiä. Ja tämä kaikki vieläpä edullisesti? Kyllä, Romanian Bukarestissa se onnistuu! Päiväretki Therme Bucurestiin on täydellinen mahdollisuus itsensä hemmotteluun ja rentoiluun Euroopan yhdessä upeimmassa kylpylässä.

IMG_9528

IMG_7836

Kylpylä ei sijaitse aivan keskustassa, mutta sinne menee ilmainen bussi parin tunnin välein Piata Romana -aukiolta, jossa on oma Therme Bucurestin bussipysäkki. Aikataulun voit tarkistaa https://therme.ro/en/contact/directions/

IMG_8449

Bussi voi olla täynnä, joten varsinainen nautinto tämä 40 minuutin matka ei ollut, koska istumapaikkoja on varsin vähän. Takaisin päin tilaa oli enemmän istua. Kannattaa ottaa oma pyyhe mukaan ja sandaalit. Pyyhkeitä ja kylpytakkeja voi myös vuokrata. Itselläni ei ollut sandaalit mukana, mutta valtaosalla kävijöistä ne näytti olevan. Aurinkolasitkin voi tulla tarpeeseen, jos haluaa olla ulkoaltailla.

IMG_7341

Pukuhuoneet ovat todella modernit ja kaappien ovetkin lasia. Jokaisen kaapin sisälläkin on omat led valot, jotka syttyy kun kaapin avaa.

IMG_7439

Kylpylä jakaantuu kolmeen osaan Galaxy, The Palm ja Elysium. Kaikki osa-alueet pääsee kokemaan Elysium-lipulla, ja lipun voi ottaa muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi. Itse suosittelen ottamaan tuon kaiken kattavan lipun. Keskellä viikkoa päivälippu kaikki osastot kattavalla Elysium-lipulla maksaa 100 lei eli 21,5 € ja pe-la 109 lei eli 23 € tai  voit ottaa 4,5 h lipun ja siihen lisämaksua tulee aina puolentunnin ylityksistä. Kannattaa perehtyä https://therme.ro/en/

IMG_7557

Kylpylä on valtava ja siis Euroopan suurin kuumalähdekylpylä. Siihen on investoitu 50 miljoonaa ja se on hillitön jo ulkonäöltään. Kylpylässä on 800 000 elävää kasvia ja se onkin varsin vehreä ja trooppinen, koska pelkästään palmuja on 1 500 ympäriinsä.

IMG_8453IMG_7653

Koko kylpylässä soi miellyttävä musiikki päivän ajan ja henkilökuntaa on paljon ja he ovat todella ystävällisiä. Itselleni tuli mieleen ihan Karibian risteily, kaikki on niin hulppeaa ja palvelu hyvää. Tosin henkilökunta toimii myös saunapoliiseina, koska saunassa pitää olla oma pyyhe mukana ja myös jalat pitää muistaa pitää pyyhkeen päällä, joten tarkkaavaisuutta!

IMG_7657

Galaxy on koko perheen vesipuistoalue, jossa on vesiliukumäkiä pienemmille ja isommille yhteensä 16 erilaista. Mieleen jäi varsinkin halfpipe ja suppilovesiliukumäki. Perheen pienimmille löytyy myös omat altaat. Galaxyssä on oma rentoutumisallasbaari ja ulkoallas. Höyrysaunoja löytyy kolme, infrapunalämpötuoleja ja lisämaksullisia hierontatuoleja.

IMG_7534

Tyylikkään rakennuksen ulkoseinät ovat pääasiassa lasiseiniä. Katot ovat lasia, puuta ja kiiltäviä valkoisia.

IMG_7593IMG_7591IMG_7609IMG_7605IMG_7599

The Palm on vehreä keidas lämpine altaineen. Täällä on koko kylpylän suurin sisä- ja ulkoallas sekä useita poreammeita ja vesihoitopisteitä. Alueella on myös suola-allas, litium-allas ja magnesium-kalsium-allas sekä yksi höyrysauna ja lisämaksullisia hierontatuoleja. Koko Palmin sisäalue on täynnä palmuja ja aurinkotuoleja.

IMG_7730IMG_7433IMG_7398IMG_7526IMG_7680

Elysium on aikuisten rentoutumis-, sauna- ja spaosasto yläkerrassa. Täällä sijaitsee paljon mukavia tuoleja rentoutumiseen sekä infrapunalampuilla varustettuja tuoleja. Erilaisia saunoja on 6 joten valinnan varaa löytyy. Älyttömin sauna on Hollywood-sauna, joka on elokuvateatteri isolla valkokankaalla varustettuna, huh huh! Sitten löytyy turkkilainen sauna, sademetsäsauna, yrtintuoksuinen Provence-sauna, suolaseinäinen Himalaja-sauna ja perinteisempi baijerilainen sauna, joka lähes vastaa kotoista saunaamme.

IMG_7736IMG_7760IMG_7747IMG_7751IMG_7756IMG_7391

Pääsylipun hintaan kuuluu tiettyihin aikoihin järjestettäviä hyvinvointiteemaan liittyviä aktiviteetteja, kuten saunajoogaa, erilaisia saunarituaaleja, vesijumppaa ja ilmeisesti jopa savinaamioita.

IMG_8536

Ympäriinsä joka osa-alueella on ruokapaikkoja. Maksaminen tapahtuu rannekkeella ja syntyneet kulut maksetaan lähtiessä. Ruoka on varsin hyvää ja valikoima monipuolinen, ruoka-annoksia on tarjolla alkaen 5 €. Allasbaareja on monessa eri altaassa. Olut ja siideri maksaa 2 euroa, drinkit on vähän yli 4 €. Mikäs sen mukavempaa, kuin allasbaarissa istuskella ja nauttia näillä hinnoilla juomia. Kylpylässä kuluu helposti monta tuntia rentoutuessa, joten tämä on jokaisen nautiskelijan paratiisi.

IMG_8554IMG_7806IMG_7827IMG_7705

26 thoughts on “Euroopan suurin lämminvesikylpylä Therme Bucuresti on valtava paratiisi Bukarestissa

Add yours

 1. Aah…. Tuonne. Tykkää erilaisista saunamaailmoista ja aikuisten kylpylöistä. Tuollakin on varmaan niin, että ipanat ei joka paikkaan pääse mekastamaan. Saksassa olen useassa suuressa kylpylässä käynytkin ja osassa niissä on vielä erikseen nudistialue.

  Tuli mieleen kasvonaamioista, että monasti homma toimii niin, että sitä naamiota on saatavissa (tai erilaisia kuorinta-aineita ym.) isoista saaveista ja henkilökunta opastaa, kuinka kauan pitää antaa vaikuttaa jne. Teppo on meillä erityisesti ihastunut läträämään niitä ja on kokeillut mm. suklaanaamiota 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, tuollakin henkilökunta näytti opastavan ja jakavan tietyssä pisteessä kasvonaamioita. Tuolla ei nudistialuetta ollut, josta olin kyllä ihan kiitollinen 🙂 Saksalaiset tosiaan ovat noiden nakukylpylöiden perään 🙂

   Tykkää

 2. Halleluuja! Tämä vaikuttaa aika ihanalta pakopaikalta. Maistuisi näin marraskuun keleillä. Toisaalta sitä alkaa heti miettimään näistä näin keinotekoisista paikoista, että osaisinko oikeasti nauttia tästä vai ahdistuisinko vaan siitä isosta ympäröivästä kulissista… Luultavasti ensimmäinen vaihtoehto, ainakin muutaman edukkaan drinkin jälkeen..

  Tykkää

 3. No olipa aivan hillitön mesta! Hengästyin melkein juttua lukiessa kun mitä uskomattomampia yksityiskohtia oli niin paljon. En ole koskaan ennen nähnyt kylpylää, jossa on palmut sisällä. Kiitos kiinnostavan paikan esittelystä. Hintatasokin on todella edullinen.

  Liked by 1 henkilö

 4. Olen käynyt tuolla ja on kyllä aikamoinen paikka. Edullisuus on plussaa muutenkin Romaniassa, varsinkin palvelut, ruoka ja juomat. Olen itse matkustellut jonkin verran enkä ole tällaista muualla nähnyt. En ole käynyt Saksan Therme Erdiingissä, mutta kilpailevat varmaankin ”samassa sarjassa”.

  Kannattaa viipyä tuolla koko päivä, jos vain mahdollista.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: