Bukarestin parhaat nähtävyydet Top 6 – koe ainakin nämä

Kun rupesin perehtymään Bukarestiin yllätyin jo etukäteen siitä, kuinka paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa siellä on! Tässä listattuna omat suositukset, mitä nähdä ja kokea Bukarestissa.

1. Parlamenttipalatsi

IMG_6812

Tärkein nähtävyys on suihkulähdealueen päässä komeileva Parlamenttipalatsi, josta olen kirjoittanut oman blogitekstin: Parlamenttipalatsi – Bukarestin ehdoton vierailukohde on maailman painavin rakennus.

2. Therme Bucuresti kylpylä

IMG_7836

Bukarestissa sijaitsee Euroopan suurin hyvinvointikeskus, joka on avattu vuonna 2016. Kylpylässä kuluu helposti monta tuntia rentoutuessa, joten tämä on jokaisen nautiskelijan paratiisi. Lisää tieto kylpylästä löytyy blogitekstissä: Euroopan suurin lämminvesikylpylä Therme Bucuresti on valtava paratiisi Bukarestissa

3. Carturesti Carusel -kirjakauppa

Bukarest_1

Kaupungin kuvauksellisin kauppa on ehdottomati Carturesti Carusel -kirjakauppa. Kaupasta onkin tullut suosittu some-kuvauspaikka. Rakennus on upeasti entisöity.

4. Sateenvarjokatu Pasajul Victoriei

IMG_7147

Toinen suosittu somekuvien ottopaikka on tämä upea sateenvarjokatu Pasajul Victoriei, jossa on ravintoloita. Itse kaipaan kaupunkilomalla juuri tämän tyyppisiä visuaalisesti näyttäviä vierailukohteita, joita Bukarest myös mukavasti tarjoilee.

5. Piata Unirii suihkulähdeshow

bukarest_suihkulahde

Piata Unirii -suihkulähdealueella on viikonloppuisin mahtava Show, joka sisältää liikkuvaa vettä, tulta, vesisumuscreenien päälle heijastettuna kuvaa ja laservaloja. Suihkulähteitä on 1,4 km pituisella matkalla ja suurimmat ovat keskellä aukiota. Ilmainen show on viikonloppuisin pe-su klo 20-21. Poliisi sulkee kadut suihkulähteen ympäriltä, joten tilaa on hyvin. Suihkulähdeshow on avattu syyskuussa 2018 eli tämä on aivan uusi nähtävyys Bukarestissa eikä ennen matkaa siitä löytynytkään kuin niukasti tietoa. Show suljetaan talveksi vasta säiden pakottaessa. Rakentaminen on maksanut 7 miljoonaa euroa ja show todella on näkemisen arvoinen.

IMG_8887

6. Ilmainen kävelykierros

romania_5

Osallistuin ilmaiselle kävelykierrokselle, jossa lopuksi maksetaan tippinä itse haluttu summa. Kierros alkaa klo 10.30 päivittäin Piata Unirii suihkulähteeltä ja kestää lähes neljä tuntia. Osallistujia oli noin 50 hlö ja kierros oli todella viihdyttävä ja mielenkiintoinen, kuten näillä ilmaisilla kävelykierroksilla on tapana. Tämä hulppea Piata Unirii -suihkulähdealue on rakennettu diktaattori Nicolae Ceaușescun toimesta vuonna 1983. Suihkulähdealue on jopa pidempi kuin Pariisin kuuluisa Champs-Élysées -katu. Kierroksella käydään eri puolilla keskustaa ja saa hyvin kuvan maan historiasta mielenkiintoisesti kerrottuna.

33 thoughts on “Bukarestin parhaat nähtävyydet Top 6 – koe ainakin nämä

Add yours

 1. Bukarest kiinnostaa yhä enemmän… Kiitos hyvistä vinkeistä! Romaniassa on tullut käytyä kauniissa Sibiussa ja Brasovissa, mutta Bukarest on jäänyt vielä välistä. Tuosta kirjakaupasta olenkin nähnyt kuvia aiemmin, näyttää upealta. Nuo kävelykierrokset on myös kivoja. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihan snadisti vierastan otsikointia tyyliin: ”Koe ainakin nämä…”, mutta ihan mielenkiintoisia kohteita tässä oli. Voisin kuvitella., että kävisin näppäisemässä Parlamenttipalatsista ja sateenvarjokadusta kuvan – ihan vaan Instagramiin. Kylpylä ja kirjakauppa sen sijaan kiinnostaisivat oikeasti.

  Eräs blogini lukija heitti idean, että kirjoittaisin maailman mielenkiintoisista kirjakauposta postauksen ja siihen lisäitäisiin bloggaajien ja lukijoiden vinkkejä. Carturesti Carusel -kirjakauppa olisi ehdottomasti listalla!

  Tykkää

 3. Klikkasin tähän juttuun kirjakauppakuvan vuoksi, ja ihanaltahan se vaikuttaakin! Kävelykierrokset on huippuja kaupungissa kuin kaupungissa, oma suosikkini oli varmaan Dublinissa – kaupunkilaiset osaavat olla niin hauskoja samalla kun latelevat informaatiota.

  Tykkää

 4. Niin moni on hehkuttanut Bukarestia viime aikoina että tässähän alkaa melkein miettiä että pitäisikö sille sittenkin antaa vielä toinen tilaisuus. En nimittäin hirveästi välittänyt.
  Kirjastoihmisenä tietenkin toivoin että tuo esikatselukuva olisi ollut jostain megaihanasta kirjastosta, mutta kelpuutetaan nyt kirjakauppakin, ei sekään huono ole 😀

  Tykkää

 5. Omasta Bukarestin käynnistä on jo kymmenisen vuotta ja uskoisin sen muuttuneen aika paljon sinä aikana. Parlamenttitalo on ja pysyy, ja siellä kannattaa käydä ihmetelemässä.

  Tuolla kirjakaupassa en ole ollut ja sen ottaisin takuuvarmasti ohjelmaan, jos Bukarestiin vielä matkaan. Sateenvarjokujaa ei ainakaan aikoinaan talvella ollut ja jotenkin olen varma, että ei olisi ollut silloin kesälläkään.

  Caru cu bere niminen ravintola kannattaa ottaa kohteeksi, siinä on entisajan eurooppalaista, ei kommunistista loistoa parhaimmillaan. Tietysti riemukaaren kopiot ym on mielenkiintoista nähtävää mustalaisbaareja unohtamatta.

  P. S. Talviaikaan kaupunki oli hieman harmaampi kuin sinun kuvissa: https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/bukarest/

  Tykkää

 6. Mielikuvani Bukarestista on viime aikoihin asti ollut hyvin betoninen mutta niiden muutamien blogipostausten perusteella, joihin olen viime aikoina törmännyt kaupunki näytäytyy ihan erilaiselta. Mielenkiintoisia kohteita. Omaksi suosikiksi nousi Carturesti Carusel -kirjakauppa, uskomattoman kaunis.

  Liked by 1 henkilö

 7. Minäkin inhoan jossain määrin tuputtamista tyyliin ”älä ohita näitä” tai ”pakko nähdä nämä”. Bukarestin vierailustamme on jo useampi vuosi ja näistä vaan parlamenttitalo taisi olla omien kohteidemme joukossa. Erityisesti itse pidin puistosta, jossa oli vanhoja taloja, tyyliin Seurasaari ja ainakin silloin kun me satuimme paikalle, lasten tapahtumia.

  Tykkää

 8. Omat mielikuvani Romaniasta ja Bukarestista ovat todella toisenlaiset, joten olipa virkistävää tulla tänne lukemaan ja hälventämään ennakkoluuloja.

  Kävelykierros kuulosti todella mielenkiintoiselta, olen osallistunut vastaaville Granadassa ja Sevillassa ja ne ovat olleet reissun kohokohtia.

  Tykkää

 9. Bukarest kiinnostaa kovasti ja melkein viime viikolla klikkasin lennot ja hotellin ostoskoriin. Olisi saanut aika hulppean hotellin edullisesti helmikuussa. Sitten aloin miettimään onko talvi paras ajankohta matkustaa ja jätin hyvän tarjouksen väliin. Moni kaupunki in parhaimmillaan muulloin kuin talvella. Hyviä vinkkejä tässä tuli. Satuitko törmäämään kivaan kattoterassiin?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: