Dubain parhaat nähtävyydet – mitä nähdä ja tehdä

Dubai on tunnettu luksuslomakohteena, jossa aurinko paistaa ympäri vuoden. Kohteena Dubai on kätevän lentomatkan päässä ja erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Dubaissa on todella turvallista ja siistiä, eikä esimerkiksi automaattimetrossa ole missään vartijoita, eikä niitä ankarien rangaistusten vuoksi tarvitakaan. Hanavesi on juomakelpoista ja hyvänmakuista. Forexin tippikoulun mukaan Arabiemiraateissa ei anneta tippiä taksissa eikä ravintolassa. Toisaalta Dubain väestöstä vain 15 % on paikallisia, joten käytännössä kaikki työntekijät ovat siirtotyöläisiä, joille tippi voi tulla tarpeeseen.

Tässä omia suosikkinähtävyyksiäni ja täytyy mainita, että aktiviteetteja ja nähtävyyksiä on valtavasti tarjolla eikä niistä varmasti ole puutetta vaikka tässä on varmasti vain osa kaikesta mielenkiintoisesta. Kommentoithan ja vinkkaat lopuksi mikä on oma suosikkinähtävyytesi Dubaissa? Itsekin voisin inspiroitua seuraavaa Dubain-matkaa varten!

Burj Khalifa

IMG_2326

Maailman korkein rakennus Burj Khalifa ja sen vieressä sijaitseva Dubai Fountain ovat varmasti kaikille Dubain-kävijöille tuttuja. Burj Khalifan vierailulle voi ostaa lipun At the Top -näköalatasanteelle kerroksiin 124-125 halvimmillaan 135 AED/hlö eli 33 €. Tai sitten tehdä kuten itse tein eli varata ikkunapöytä Atmosphere Loungesta, joka sijaitsee melkein samalla korkeudella kerroksessa 122. Ikkunapöydän varaukseen kuuluu minimiostomäärä 350 AED/hlö eli 84 €, jonka saa täyteen juomalla noin neljä upeaa drinkkiä tai syömällä. Kallista, mutta tyylikäs kerran elämässä -kokemus! Pöytä on varattuna 2,5 tuntia. Ravintolaan voi toki mennä syömäänkin. Kannattaa varata pöytä klo 17:30 aikaan, niin ehdit nauttia auringonlaskusta. Ravintola sijaitsee Armani Hotellin yhteydessä ja sisäänkäynti on hieman haastava löytää jos tulee Dubai Mallin ja Dubai Fountainin kautta, koska tällöin pitää kiertää koko Burj Khalifa. Taksilla pääsee helposti tännekin. Pukeudu hyvin.

Dubai Fountain

IMG_2517

Dubai Fountainin maailman suurin tanssiva suihkulähdeshow on iltaisin yhden eri biisin verran aina puolen tunnin välein klo 18-23, joten jos haluaa katsoa useamman esityksen kannattaa varata siihen koko ilta.

Dubai Frame

IMG_1688

Dubai Frame on 2018 avattu valokuvakehyksen muotoinen kullanvärinen rakennus. Sisällä on aluksi minikokoinen historianäyttely ja lopuksi pieni tulevaisuuden Dubain näyttely, sekä tärkeimpänä välissä käydään hissillä ylhäällä 150 metrin korkeudella näköalasillalla, jonka lattia on osittain lasia. Toisella puolella avautuu maisema vanhaan Dubaihin 2-5 kerroksine keltaruskeine rakennuksineen ja toisella uusi Dubai peililasisine pilvenpiirtäjineen. Paras aika tulla tänne on joko valoisan aikaan tai sitten auringon laskun aikaan noin klo 17 aikoihin. Liput voi ostaa etukäteen ja ne ovat yllättävän edulliset: 50 AED/hlö eli 12 €. Avoinna vuoden jokaisena päivänä ja juhlapäiviä lukuunottamatta aina klo 9-21.

JBR Marina Beach

IMG_2215

Dubai Marinan yhteydessä sijaitseva ilmainen uimaranta ja rantabulevardi on mieluisa ajanviettopaikka. Täällä voit rauhassa kävellä ympäriinsä ja paikka onkin todella suosittu turistien keskuudessa. Todella siisti ja hyvinhoidettu!

Illallisristeily

IMG_1276

Illallisristeilyjä on tarjolla Dubai Marinasta ja Dubai Creekista. Itse varasin Xclusive Cruisen auringonlaskuristeilyn Dubai Marinasta ja tämä on hyvä aika risteilylle, kun auringonlasku näkyy parhaimmillaan. Laivaannousu on klo 16:30 ja itse risteily klo 17-18:30, hinta 210 AED/hlö eli 50 € sisältäen buffet-päivällisen ja limut ja mehut. Alkoholia ei ole tarjolla. Tämän yrityksen veneet ovat moderneja, joissa alakansi on ilmastoitua sisätilaa ja yläkansi ulkoilmassa – kyseessä ei siis ole dhow-puuvene. Kannattaa ehdottomasti varata yläkannelle pöytä vaikka se maksaisi vähän enemmän, koska maisemat ovat niin paljon paremmat. Tällä yrityksellä on tarjolla myös illallisristeily, jossa laivaannousu klo 20 ja risteily klo 20:30-22 hintaan 260 AED eli 63 €. Kannattaa myös tarkistaa löytyykö risteilyjä Grouponin tai muiden alennussivustojen kautta, itse sain risteilyn tätä kautta 32 e hintaan.

Aavikkosafariretki

dubai_2

Dubaista on mahdollista tehdä erilaisia päiväretkiä. Paikallista tunnelmaa välittyy loistavasti aavikkosafariretkellä. Täältä löydät aikaisemman blogitekstin kokemuksesta: Dubain kokemisen arvoinen aavikkosafari.

Kommentoi mikä on sinun suosikkinähtävyytesi Dubaissa?

20 thoughts on “Dubain parhaat nähtävyydet – mitä nähdä ja tehdä

Add yours

 1. Omat kokemukset Dubaista on vielä rajoittunut lähes Burj Khalifaan ja Dubai fountaihin. Dubai fountai on kyllä vaikuttava useampaankin kertaan nähtynä.
  Tuo Daubai Frame olisi kiva nähdä, tai no ehkäoikeastaan koko Dubai. Itse olin Sharjahissa ja vain kävin muutamankerran Dubain puollla.

  Liked by 1 henkilö

 2. Tykkäsin Dubaista kovasti. Oma suosikkini oli tuo aavikklsafari sekä lukuisat rannat – El Mamzaar Beach ehdoton oma suosikki. Kiva idea tuo lounge Burj Khalifassa, voisin seuraavalla kerralla ehdottomasti käydä tuolla. Kiitos vinkistä!

  Liked by 1 henkilö

 3. Olimme Dubaissa hiihtolomaviikon neljä vuotta sitten. Vinkkisi ovat hyvin oleellisia. Suunnilleen samoja paikkoja nähtiin. Noihin lisäisin käynnin jossain ostoskeskuksessa, ne ovat niin olennainen osa Dubaita, esimerkiksi Mall of the Emirates, Wafi, Dubai Mall tai mikä tahansa, mikä matkan varrelle sattuu. Tykkäsimme myös vanhan puolen basaareista ja Jumeirah Moskeijan opastettu käynti oli mielenkiintoinen. Jokiveneellä joen yli oli myös kiva lyhyt suhahdus paikallisväriä. Kirjoitimme silloin matkakertomuksen. Jos ehdit lukea, tässä on osoite: https://dubailoma.vuodatus.net. Se on vanhassa blogissamme Vuodatuksessa, ei nykyisessä Rantapallo-blogissamme, jossa olemme siirtyneet lähinnä Espanjan kohteisiin.

  Tykkää

 4. Me oltiin Arabiemiraateissa miehen kanssa 2015 ja tuttuja nähtävyyksiä oli osa näistä siltä reissulta. Oltiin viikon aikana Dubain lisäksi myös Abu Dhabissa ja Sharjahissa, joten kaikkea haluamaamme ei keretty tekemään ja näkemään Dubain puolella – etenkin aavikkosafarin väliin jääminen on harmittanut jälkeenpäin.

  Mielenkiintoinen nähtävyys tuo Dubai Frame! Dubai on sijainniltaan, hinnaltaan ja siisteydeltään kyllä kelpo kohde lapsiperheenkin näkökulmasta, mutta ei voi kieltää etteikö paikalliset ihmisoikeusasiat vaivaisi.. Luulen, että tullaan vielä matkustamaan Dubaihin jossain vaiheessa, sekin muuttuu niin valtavasti vuosi vuodelta. Eipä sitä toisaalta voisi matkustaa paljon mihinkään muuallekaan, jos liikaa alkaisi boikotoimaan matkakohteita eettisillä perusteilla.

  Tykkää

 5. Hyviä vinkkejä, varsinkin tuo Burj Kahlifan läheisyydessä oleva cocktailbaari ja ravintola! Ja tuosta valokuvakehyksen muotoisesta rakennuksesta en tiennytkään mitään. Tykkäsin Dubaissa erityisesti Dubai Marinasta, Bur Dubain perinteikkäästä tunnelmasta ja Madinat Jumeirahista. Ihan ehdoton kohde on myös Sheikh Zayedin moskeija Abu Dhabissa. Dubaista Abu Dhabiin pääseekin helposti bussilla päiväretkelle. 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: