Abu Dhabin päiväretki Dubaista

Dubaista on helppo tehdä päiväretki Abu Dhabiin omatoimisesti tai valmiina retkenä kuljetuksineen. Abu Dhabi on Arabiemiraattien pääkaupunki ja Dubain lisäksi se on kiinnostanut itseä kohteena, joten päiväretki sinne oli heti mielessä kun suunnittelin uutta Dubain lomamatkaa. Sinkkuelämää 2 -elokuvan tapahtumat sijoittuvat Abu Dhabiin, tosin Arabiemiraattien viranomaisten kielteisen suhtautumisen vuoksi elokuva on kuvattu Marokossa. 🙂

IMG_2596

Retket ovat hinnaltaan muutamasta kympistä yli sataan euroon. Valitsin edullisimman päiväretken, jonka löysin ja se maksoi noin 30 € (Rah Travels Abu Dhabi Day Tour). Motiivina valita valmisretki oli sen helppous ja nopeus. Löytämäni päiväretki oli hinnaltaan varsin kohtuullinen, toki isolla porukalla bussi tai taksi ovat myös sopivia vaihtoehtoja, mutta nähtävyydet ja liikkuminen jäävät selvitettäväksi itselle.

IMG_2109

Retkeen kuului nouto klo 9 hotellilta ja paluu klo 18 hotellille. Retkellä käytiin siis Abu Dhabin isoimmissa nähtävyyksissä ja kuski toimii oppaana.

IMG_1723

Retken alussa pysähdyttiin lyhyesti Ferrari Worldissa, jossa autofanit kerkeävät nähdä keräilyautoja huvipuiston aulassa.

IMG_2306

Tämän jälkeen oli vuorossa retken tärkein kohde eli Sheikh Zayed Grand moskeija ja täällä aikaa oli noin tunti kierrellä. Tämä maailman kolmanneksi suurin moskeija on aivan tyrmistyttävän upea ja ihasteltavaa riittää paljon! Moskeija on avattu vuonna 2007, joten se on vielä varsin uudenkarhea. Matkoilla tykkään käydä tutusta poikkeavissa paikoissa, mutta tämä oli vasta ensimmäinen vierailuni moskeijassa. Kun on tottunut kristityissä kirkoissa usein runsaaseen raamatulliseen symboliikkaan, niin tämä moskeija ei yllätyksekseni tuntunut lainkaan uskonnolliselta. Sen sijaan se tuntui valoisalta ja kauniilta palatsimaiselta rakennukselta, jonka luontoaiheiset koristukset vaikuttivat universaalisti kauniilta eikä yhteenkään uskontoon liittyviltä.

IMG_2379

Naisille pukeutumissäännöt ovat tarkat ja pitää olla todella peittävät vaatteet, myös naisten hiukset pitää olla peitettynä. Miehet pääsivät sisään jopa shortseissa, mutta kohteliasta on peittää olkapäät ja polvet. Sisäänpääsy on maksuton ja sisäänkäynti on turvatarkastuksen kautta, jossa ei kannata olla mukana mitään ylimääräistä.

IMG_2413

Retki jatkui pysähtymisellä kolmessa eri kuvauspaikassa, joissa kerkeää jaloitella ja ottaa kuvia: 7 tähden hotelli Emirates Palacen portti, presidentin palatsi vastarannalta katsottuna ja Corniche-rantakatu. Tosin nämä pysähdykset olivat kirjaimellisesti pikapysähdyksiä kuvien ottamiseen, eikä kuskikaan juurikaan tietoa kertonut, mistä toisille voi tulla huono turistifiilis, mutta toisaalta Abu Dhabi taitaa olla muutenkin autoilukaupunki. Retkeen kuuluu myös aikaa omakustanteiselle lounaalle tietyssä ravintolassa. Loppupuolella pysähdytään taatelikaupassa ja taatelithan ovat siitä harvinainen hedelmä, että se kasvaa ja menestyy kuivassa ja hiekkaisessa Arabiemiraateissa, toisin kuin melkeinpä kaikki muut hedelmät, jotka tuodaan maahan muualta. Hyvä tuliaisvinkki siis!

IMG_2649-2

Autoon mahtui kuusi asiakasta, ja mielenkiintoisesti muut asiakkaat olivat täysin yllätyksellisistä maista: Brasilista ja Algeriasta! Päiväretki oli onnistunut ja bangladeshilaisen kuskin kanssa oli mukava jutella ja kuulla myös vierastyöläisen tarina asumisesta ja elannon luomisesta Dubaissa ja Abu Dhabissa. Nämä kohtaamiset ovat itselle monesti tärkeä osa näiden retkien antia, ja kannattaakin ottaa niistä kaikki irti kyselemällä asioita.

20 thoughts on “Abu Dhabin päiväretki Dubaista

Add yours

 1. Tuo päiväretki Abu Dhabiin on mielestäni myös ihan ehdoton ja tuo moskeija kruunasi jopa koko oman lomani. Voisin hyvin mennä Emiraatteihin uudestaan Ihan sen vuoksi. Suosittelen vierailua moskeijoihin aina kun siihen on mahdollisuus.
  Juttu tuokiot paikallisten tai tässä tapauksessa vierastyöläisten kanssa avaa kyllä kohdetta ihan uudella tavalla.

  Tykkää

 2. Mahtavia kuvia sulla! Itse tehnyt päiväretken myös Dubaista Abu Dhabiin, mutta vain Al Forsanin wakeboard keskukseen ja takaisin. Olisi kyllä kannattanut yhdistää samaan reissuun ainakin tuo moskeijakäynti, mutta meille sattui harmittavasti ja mahdollisesti se vuoden ainoa sateinen päivä, joten oli pakko jättää seuraavaan kertaan.

  Tykkää

 3. Zayedin moskeija on kyllä niin hieno! Oltiin Dubaissa viimeksi lokakuun lopulla, ja kovasti olin haaveillut kuvausretkestä tuonne, mutta oli niin jumalattoman kuuma (38 astetta), että ei pystynyt. Pari vuotta sitten helmikuussa kävimme, mutta mulla ei ollut silloin kunnon kameraa mukana ja kyllä jäi harmittamaan. Upeita fotoja sulla!

  Tykkää

 4. Kerran oli vaihtolentoni Abu Dhabissa matkallani Intiaan ja muistelen lentokentän olleen huikean kansainvälinen ja ihmisten puolesta kovinkin valokuvauksellinen. Kuvistasi päätellen riittäisi nähtävää myös sisämaassa. Kiitos kun jaoit.

  Liked by 1 henkilö

 5. Me tehtii omatoiminen retki Dubaista Abu Dhabiin, käytiin ajelemassa maailman nopein vuoristorata Ferrari Worldissa ja tietysti piipahdettiin Sheikh Zayedin moskeijassa. Se on todella on ihan käsittämättömän upea ilmestys, haluaisi käydä siellä uudestaan, vaikka muuten Arabiemiraatit eivät tehneet kovin suurta vaikutusta. Miehille ja naisille todella on eri säännöt: musta otettiin moskeijan ulkopuolella kuva, jossa olin t-paidassa ja pitkissä housuissa. Aseistautunut vartija käski meidän poistaa kaikki tällaiset kuvat…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: