Maailman uskomattomin uimaranta Maho Beach Karibialla

Uimaranta, jonka yläpuolella laskeutuu koko ajan lentokoneita? Monet meistä ovat varmasti nähneet kuvia ja videoita tältä rannalta. Itsekin muutama vuosi sitten innostuin Maho Beachista ja se on ollut oma bucket list -kohde. Karibian risteilyn varaamisen yhteydessä tuli ilmi, että Itä-Karibian risteilyllä Royal Caribbean Allure of The Seas -alus pysähtyy Sint Maartenin saarella Philipsburgissa, joten tiesin että Maho Beachille on päästävä lomamatkan yhteydessä vuonna 2017.

Lue myös aikaisempi blogitekstini Karibian risteily Royal Caribbean Allure of the Seas -laivan matkassa – luksuselämyksiä kohtuulliseen hintaan?

IMG_1622

Satamasta kävelimme Philipsburgin keskustaan jo otimme edullisen bussin Achterstraat-kadulta Maho Beachille. Paikallisbussit ovat tilataksin näköisiä ja hinta oli 2 dollaria / suunta. Myös taksilla pääsee rannalle muutamalla dollarilla.

IMG_1640

Rannalle saapuessa oli siellä jo paljon porukkaa. Etukäteen olin lukenut, että rannalla ei tosiaan tarvitse olla yksin. Asettauduimme ystävällisen jenkkipariskunnan viereen mereltä katsottuna rannan oikeanpuoleiseen osaan. Pariskunta jo otti hauskoja kuvia toisistaan pienkoneiden laskeutuessa. He sanoivat, että olimme parhaassa kohtaa rantaa, koska valokuvia ottaessa ei kannata istua laskeutuvien koneiden alapuolella.

IMG_1900

Koneita laskeutui 10-20 minuutin välein pienistä isompiin. Selkeästi eniten koneita laskeutuu iltapäivällä. Rannalla oli paljon muiltakin risteilyaluksilta päiväretkellä matkustajia ja pyyhkeistä hyvin erottui, kuka oli miltä alukselta. Rannalla on myös iso baari, josta saa ruokaa ja siellä myös vessat, joita voi käyttää.

IMG_1822

Rannalla seuraavan laskeutuvan koneen bongaaminen taivaanrannasta oli hauskaa ajanvietettä ja kaikki oli loistavalla fiiliksellä. Kun kone laskeutuu nousevat kaikki ylös ja kännykät alkavat kuvata. Tämä on kyllä hauskin ranta missä on tullut oltua!! Lapset ovat kuin sokerihumalassa aina koneen laskeutuessa.

IMG_1888

Erään koneen lentäjät vilkuttivat ohjaamosta koneen kaartaessa kiitotien päähän ennen nousuunlähtöä. Lentäjät ikään kuin ilmoittivat, että täältä pesee, kun ihmiset rannalla odottivat kameroineen. Moottorien ilmavirta sai keskellä rantaa olevien ihmisten pyyhkeet ja kevyet tavarat nousemaan ilmaan ja lentämään mereen. Muut turistit nauroivat, kun osa ihmisestä juoksi veteen pelastamaan tavaroitaan. Osa tavaroista oli lentänyt jo pitkälle merelle ja tapahtuma toi viihdykettä rannalle.

IMG_1655

Lentokentän ja rannan välissä menee kapea autotie ja turva-aita. Kaikkialla on selkeät kyltit, että aidasta ei kannata roikkua. Kun koneet aloittavat nousukiidon, saa moottorien ilmavirta keskellä rantaa todella kovan ilmavirtauksen aikaiseksi. Jos on hiekkarannalla, kaatuminen tuskin on vaarallista. Mutta jos roikkuu verkkoaidassa ja ote lipeää, osuu pää metallikaiteeseen, asfalttiin tai reunakiveen. Olen lukenut useita surullisia uutisia siitä, kuinka aidassa roikkuneita ihmisiä on loukkaantunut ja jopa kuollut lennettyään ilmavirran vuoksi maahan. Kuitenkin maalaisjärjen mielessä pitäessä ja varsinkin reuna-alueilla oleillessa tarjoilee ranta hulvattoman hauskan ainutkertaisen elämyksen!!

IMG_1669

St. Maartenin saarelle iski hurrikaani Irma vuonna 2017 ja sen vuoksi saari kärsi mittavia vaurioita. Maho Beach ja lentokenttä on toki taas käytössä, mutta saari kuitenkin vielä toipuu hurrikaanista ja turistien määrä ei ole vielä palautunut entiselle tasolleen. Rannalla on eniten kävijöitä juuri silloin, kun isot risteilyalukset ovat saarella. Jos saarella lomailee muutenkin kuin päiväretkellä pääsee Maho Beachille viettämään aikaa rauhallisemmassa ympäristössä.

IMG_2292

24 thoughts on “Maailman uskomattomin uimaranta Maho Beach Karibialla

Add yours

 1. Tuo on kyllä hieno paikka lentokoneiden ystävälle. Me ollaan käyty tuolla kaksi kertaa ja vähän pahaa tekee katsoa tuota ihmismäärää, joka siellä on suurten laivojen ollessa Maartenilla. Ensimmäisellä kerralla oltiin tuolla vuonna 2010 ja vaikka kohtalaisen isolla risteilijällä saavuttiinkin, ei Maho Beach ollut vielä mikään laivayhtiöiden retkikohde. Siellä oli ihanan väljää! Tänä vuonna käytiin siellä uudemman kerran ja onneksi osuttiin paikalle sellaisena päivänä, kun ei ollut isoja risteilijöitä satamassa. Silti oli vähän liikaa porukkaa. 😀

  Tykkää

 2. Onhan tuo nyt ihan huikeeta !
  Tuon vois ottaa bucket listalle sitten kun se alkaa muuten näyttämään lyhyelle tai jos sille risteilylle vaikka pääsisi lähtemään jonakin päivänä.
  Hyvän tuulen juttu, kiitos !

  Tykkää

 3. Vaikka näyttääkin vähän ahdistavan ruuhkaiselta, niin haluaisin ehdottomasti jonain päivänä päästä tänne rannalle kuvaamaan. Lentokoneiden katselemiseen ei vaan kyllästy! Olinkin miettinyt, miten tämä kohde on toipunut tuosta hurrikaanista. Täytyy toivoa, ettei uutta vastaavaa ole ihan heti luvassa.

  Tykkää

 4. Varmasti hulvaton ja ainutlaatuinen kokemus! Rauha on varmasti tuosta rannasta kaukana mutta tuonne varmaan mennäänkin vain ja ainoastaan koneita bongailemaan:D

  Liked by 1 henkilö

 5. Meillä asuu 12-vuotias lentokonebongari, joka olisi kyllä haltioissaan tuollaisella rannalla. On varmasti kyllä hauska kokemus muutenkin. Me olimme viime kesänä poimimassa mansikoita ihan Helsinki-Vantaan kiitoradan vieressä ja ihailimme yllämme laskeutuvia lentokoneita.

  Liked by 1 henkilö

 6. On tuo kyllä uskomaton paikka ja kuva on todella onnistunut! Varmasti pienelle pyrähdykselle hauska nähtävyys, mutta tuskin tuolla rannalla viihtyisin rantalomailemassa… Olen kanssa lukenut noista onnettomuuksista ja vastaavia surullisia tapauksia käy eläintarhoissa tai korkeissa paikoissa, kuten vuoristoissa, kun ihmiset eivät ajattele…

  Tykkää

 7. Kuulostaa kyllä hauskalta ja ikimuistoiselta kokemukselta!😎Mulle tää oli vähän vieraampi aihe, ei ole juuri tullut tutustuttua tähän saareen ja rantaan aiemmin. Ikimuitoisia hetkiä varmasti. Täytyypä lukea sun muut jutut Karibialta 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Toi on kyllä huikea beachi! Ihan yhtä lapsenomaisesti hihittelin jokaista laskeutuvaa lentokonetta 🙂 Sen sijaan nousut olivat kyllä hurjia ilmavirran vuoksi. Siis vähän jopa pelottavia, kun miettii mitä sieltä voi ilmavirtauksen mukana vaikka lentää päähän. Mutta Maho beach on kyllä koettava edes kerran elämässä 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: