Aasian korkein kattobaari Ozone testissä Hongkongissa 

Korkeat pilvenpiirtäjät ovat aina kiehtoneet ja Hongkongissa on eniten pilvenpiirtäjiä koko maailmassa. Niinpä siellä matkaillessa vuonna 2016 oli selvää, että pitää päästä korkean pilvenpiirtäjän huipulle. Enemmän tai vähemmän yllättäen Hongkongin suosituin korkea nähtävyyspaikka on Victoria Peak -vuoren näköalapaikka, jonne pääsee kiskoköysirataa pitkin. Siellä myös on upeat maisemat, ja hyvällä säällä suosittelen käyntiä.

victoriapeak

Kuitenkin itse olin kiinnostunut edelleen pääsemään pilvenpiirtäjän huipulle. Mantereen puolella Kowloonin alueella sijaitseva International Commerce Centre tarjoaa mahdollisuuden päästä rakennuksen kerrokseen 100, jossa sijaitsee sky100-näköalatasannne. Kuitenkin tätäkin ylempänä huipulla kerroksessa 118 sijaitsee hotelli Ritz-Carltonin ravintola ja kattobaari Ozone. Rakennus nousee vallattomaan 484 metriin päästen näin Aasian kymmennen korkeimman rakennuksen joukkoon ja Ozone-baari onkin Aasian korkein kattobaari.

hongkong_1

Olin ehdottomasti kiinnostunut ajatuksesta drinkeistä 118. kerroksessa. Rakennus sijaitsee siis tarkalleen osoitteessa 1 Austin Rd W, West Kowloon. Itse saavuimme bussilla ja saimme hieman etsiä sisäänkäyntiä. Sisäänkäynti pilvenpiirtäjän kattobaariin on hotellin aulan kautta. Baari on siis laadukkaan hotellin yhteydessä, joten pukeudu edustavasti – ei shortseja. Ozone-baariin on mahdollista mennä arkisin klo 17 alkaen, viikonloppuisin ilmeisesti jo aikaisemmin.

pilvenpiirtäjä_1kattobaari_2

Ilmoitimme hotellin aulassa, että haluaisimme vierailla Ozone-baarissa. Minkäänlaista ruuhkaa ei ollut, toisin kun Victoria Peak -näköalatasanteelle, jonne kyllä joutuu jonottamaan. Hotellivastaanottoemäntä saattoi meidät hissille. Yhteensä matkaa taitettiin kahdella eri hissillä. Loungebaarissa meidät saatettiin istumaan ikkunapaikalle ja saimme drinkkimenun. Drinkit olivat noin 15-20 euron arvoisia, jonka näillä näköaloilla varsin mielellään maksoi. Drinkit olivat erittäin tyylikkäitä ja hyvänmakuisia, ja hintaan kuului naposteltavia pähkinöitä. Varsin onnistunut kokemus siis!

hongkong_3terassi_3

Maisemat ovat uskomattomat ja paikka todella viihtyisä eikä drinkeille menoa varten tarvinnut edes varausta. Kerroksessa on myös ravintola, johon kannattaa tehdä varaus, jos haluaa syödä. Hinta varmasti ei ole ruokailulle halvimmasta päästä. Ihailimme auringon laskua ja pilvettömänä päivänä näky oli upea. Pilvisenä päivänä maisemat eivät todennäköisesti ole kovinkaan ihmeelliset, koska ympärillä ei varmaan näy kuin pilviä. Paikka täytyy illan aikana, joten kannattaa sinänsä mennä ajoissa. Kyseessä on Hongkongissa suosittelun arvoinen paikka, jossa oli yllättävän rauhallinen ja väljä tunnelma.

hongkong_2hongkong_4

12 thoughts on “Aasian korkein kattobaari Ozone testissä Hongkongissa 

Add yours

 1. Tosi kivat näkymät.
  Itse odotan nyt myös kevään matkaltani Singaporesta ja Kuala Lumpurista, jotain kivoja roof top baareja hyvillä näkymillä eikä se nyt pahitteeksi olisi että se juotavakin maistuisi 😉

  Liked by 1 henkilö

 2. Vau! Kivan näköinen baari ja maisemat ihan huikeat! En itse ole varsinaisesti korkeiden paikkojen ystävä, mikä on ristiriidassa sen kanssa, että usein kyllä löydän itseni näköalapaikoilta. Suoraan alaspäin katsominen on kamalaa, mutta kauemmas katsomisessa on jotain maagista. Varsinkin jos löytää jonkin maamerkin, jonka juurella on käynyt ja sitten sen näkee lintuperspektiivistä.

  Tykkää

 3. Me pyörähdettiin täällä myös muutama vuosi sitten, ihan piipahduksen arvoinen paikka. Tykkäsin juurikin siitä, ettei ollut ruuhkaa ja kiva väljä tunnelma.

  Tykkää

 4. Kas, enpäs olekaan tainnut aiemmin lukea kenenkään henkilökohtaisesta kokemuksesta tässä kattobaarissa. Ensimmäisellä Hongkongin matkallamme tuo oli yhtenä mahdollisena ideana mukana, mutta emme sitten koskaan ehtineet käydä paikkaa katsomassa. Ehkä parempi niin, sillä keli oli koko viikon ajan niin sumuinen, ettei tuolta varmaan olisi nähnyt mitään. Nyt viime marraskuussa kävimme Hongkongissa uudestaan, mutta silloin tuo jotenkin unohtui kokonaan. Tykkäsimme Hongkongista edelleen niin paljon, että varmaan vielä palaamme sinne kolmannenkin kerran. Ehkä sitten on jo Ozonen vuoro.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: