Kapkaupungin nähtävyydet – mitä tehdä ja kokea

Kapkaupunki lähiympäristöineen on täynnä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Ensimmäisenä tulee mieleen rannat, vaeltaminen, maan historiaan tutustuminen ja siihen vahvasti kuuluva Nelson Mandela, upeat viinitilat ja toki hellyttävät pingviinit. Myös päiväretket kauemmas onnistuvat vaikka safarille.

City Sightseeing-bussi

F2D067AC-0678-465E-909E-302C1BAFDC00

Helppo ja nopea tapa nähdä Kapkaupunkia on punaisen kaksikerrosbussin City Sightseeing Cape Townin kyydissä. Päivälipulla pääsee neljälle eri reitille sekä tarjolla on myös erikseen päiväretkiä. Muita vaihtoehtoja nähdä kaupunkia ja sen ympäristöä on vuokrata auto, kulkea taksilla tai Uberilla. Toki turistibussissa on runsaasti muitakin innokkaita matkailijoita, mutta päivälipun hinta R200 eli 12 € on edullinen ja City Sightseeing bussin kyydissä pystyy näkemään paljon kerralla. Punainen reitti kulkee pöytävuorelle vievän kaapelihissipysäkin kautta kun taas vihreällä linjalla pääsee mm. Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan ja Imizamo Yethun slummikaupunginosaan. Punainen ja sininen reitti palaavat Kapkaupungin keskustaan rannikkoa pitkin ja mahdollisia pysähtymispaikkoja on useita. Keltainen reitti kulkee lähinnä Downtownin alueella, jossa on toki helppo kävelläkin ympäriinsä.

IMG_4371Kirstenbosch on kaunis kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihailla dinosaurustenkin syömiä kasveja. Tänne pääsee helposti Sightseeing South-Africa -bussilla.

Kapkaupungin matkaa suunnitellessa ehdottomasti kiinnosti käydä usealla viinitilalla. Heti alkajaisiksi onkin helppo käydä lähellä kaupunkia sijaitsevilla viinitiloilla. Viinitilavierailu City Sightseeing bussilla on kaikessa erikoisuudessaan täysin mahdollista Kapkaupungissa. City Sightseeing bussilla on siis oma viinitilareitti, jolla pääsee vierailemaan kolmelle eri viinitilalle tavallisen päivälipun hinnalla ja seuraavaksi niistä lyhyet esittelyt.

Groot Constantia

IMG_5031

Viihtyisä viinitila, joka on myös Etelä-Afrikan vanhin viinitila. Viinimaisteluista tuli kokeiltua viiden viinin ja suklaan maisteluparit 140 R eli alle 9 €. Maistelu on itsepalveluna viinitilan aulassa viihtyisässä tilassa ja tiskiltä haetaan juomat.

Eagles Nest

IMG_4493

Maistelut ovat edullisia täälläkin: viiden viinin maistelu vain 65R eli 4 €. Lisäksi voi nauttia juusto- ja antipasto-lautasia. Kaunis puutarha, jossa on pöytiin tarjoilu ja ihmiset nauttimassa tunnelmasta.

Beau Constantia

IMG_4579

Kaikkein upeimmat maisemat ja modernein maistelutila. Ravintola betonia ja lasia upealla maisemalla viinilaaksoon. Tätä ei kannata missata ja onkin ihan bussipysäkin vieressä, josta vaihdetaan takaisin toiselle bussilinjalle.

Päiväretki Cape Pointiin, Hyväntoivonniemelle ja Boulders Beach -pingviinirannalle

IMG_02891

Afrikan tähti -lautapeli on varmasti kaikille tuttu, ja Cape Pointiin mennessä tuntuikin uskomattomalta olla tämän pelilaudalla olevan mantereen eteläisessä kärjessä, jossa lapsuudessa vierailtiin tiuhaan pelinappuloilla noppaa heittäen. Päiväretki Cape Pointiin ja pingviinirannalle onnistuu valmiina retkenä, ja muita vaihtoehtoja on vuokrata auto tai mennä taksilla/ Uberilla. City Sightseeing Cape Townin päiväretki maksaa R720 eli noin 45 euroa. Valmis päiväretki on helpoin ratkaisu.

IMG_5388

Cape Point ja Hyväntoivonniemi ovat vierekkäin sijaitsevia Kapin niemimaan niemekkeitä, joiden välissä on pari kilometriä. Valmiilla päiväretkellä Cape Pointin majakalle tehdään omatoiminen vaellus ja lisäksi oppaan kanssa kuljetaan tunnin mittainen upea vaelluspolku Hyväntoivonniemelle. Maisemat ovat uskomattomat ja tuntuu, että olisi maailman reunalla. Vaeltaessa palaa helposti, joten muista aurinkorasva!

IMG_5657

Päiväretkeen kuuluva pingviiniranta Boulders Beach on myös ehdoton nähtävyys. Veikeät Afrikanpingviinit elävät rannalla ja sinne pääsee maksusta ihailemaan pingviinien arkea. Pingviinirannalle sisäänpääsy maksaa R160.

IMG_5714

IMG_4705
Atlantin rannikko on upean näköinen ja rantabulevardia pitkin voi kävellä tai vain viettää aikaa rannalla.

Safari

Kapkaupunkia lähin safari on yksityinen Aquila Safari, joka sijaitsee vajaan 3 h automatkan päässä. Päiväretki sinne on halvimmillaan 150-180 €, joten safariretket ovat kalliimpaa hupia. Aquila on kuitenkin lähinnä Kapkaupunkia sijaitseva paikka, jossa voi nähdä Big Five -tunnetuimmat villieläimet. Toki elämyksenä safari on monille tärkeä Afrikassa, mutta itse nautin sen sijaan Kapkaupungista ja hyvästä säästä enkä halunnut istua autossa montaa tuntia. Tämä on osa myös omaa matkailufilosofiaa, jossa yritän jättää aikaa fiilistelyyn ja olemiseen sen sijaan että kaikki turistinähtävyydet täytyisi suorittaa läpi.

Kapkaupungin nähtävyyksiä

IMG_5042

Bo-Kaapin värikäs kaupunginosa on itselle ainakin pakollinen kohde ja siellä tulikin majoituttua 4 yötä värikkäässä korttelissa, josta on helppo liikkua ympäriinsä. Korttelit ovat todella kuvauksellisia. Majapaikkamme nimi muuten oli 22 On Rose ja se maksoi noin 65 €/yö.

IMG_5998

Nykytaiteen museo Zeitz MOCAA on auennut vasta vuoden 2017 syyskuussa ja sitä rakennettiin 13 vuoden ajan. Brittiläinen Thomas Heatherwick on suunnitellut rakennuksen, joka on rakennettu vanhan viljasiilon yhteyteen. Aula on erittäin upean näköinen. Eniten turisteja täällä käy kesäaikaan joulukuusta-maaliskuuhun. Sisäänpääsy R190 ja ilmainen opastettu kierros päivittäin klo 10.30, joka kestää tunnin.

IMG_6185

V&A Waterfrontin satama-alue on hyvä paikka syödä ja viettää aika, tosin hyvin turistimainen ja hieman jopa kliininen omaan makuuni.

IMG_6236

Apartheid-järjestelmän aikakausi ja Nelson Mandela on eri nähtävyyksissä vahvasti esillä. Tarjolla on niin vierailu Robben Islandille, jossa Mandela oli vangittuna, kuin myös retki Apartheidin aikakauden synnyttämiin slummeihin tutustumaan. Ilmaisella kävelykierroksella Free Walking Tours Cape Town myös kerrotaan tästä maan historian rankasta aikakaudesta tarkemmin. Näitä ilmaisia kävelyretkiä lähtee Downtownista päivittäin ja toisen kävelyn aiheena on Apartheid ja toisen Kapkaupungin historia.

IMG_8222

Vaeltaminen eli hiking on yksi Kapkaupungin parhaita puolia ja sopii mukavasti omatoimiseksi päiväretkeksi. Tunnetuin vaelluskohde on pöytävuori, jolle suosituin vaellusreitti on Platteklip Gorge. Pöytävuorelle pääsee myös kaapelivaunuilla nopeasti. Muita suosittuja vaelluskohteita on pöytävuoren vieressä Lions Head ja Signal Hill, jolta näkyy myös upeasti pöytävuori ja V&A Waterfrontin alue.

IMG_8228

Etnisiä ruokia eri maista on tarjolla katukeittiötyyliin Eastern Food Bazaarissa. Valitse ruoka tauluista, mene kassalle ja kerro annoksen tunnus. Maksun yhteydessä saat kuitin, jonka kanssa mennään kyseistä annosta tarjoilevalle ruokatiskille ja annetaan kuitti ja jäädään odottamaan ruuan valmistumista. Annokset 50R eli 3 euroa, halpaa ja helppoa etnistä. Blogiteksti Kapkaupungin yleisfiiliksistä löytyy täältä:  Kapkaupunki on kaikkien kohde – miksi matkustaa Etelä-Afrikan monipuolisimpaan kaupunkiin

Viinilaaksot

IMG_9613

Etelä-Afrikka on varsin tunnettu viineistään, ja Kapkaupungin loman yhteydessä voi helposti käydä läheisissä viinilaaksoissa joista suosituimpia ovat Stellenbosch ja Franschhoek. Tarkempi kuvaus viinilaaksoista löytyy täältä Etelä-Afrikan viinilaaksot: Franschhoek vai Stellenbosch Viinilaaksoihin tehdään päiväretkiä tai toki pidempäänkin niissä voi viettää aikaa. Itse tuli vietettyä Franschhoekissa kolme päivää kiertämässä viinitiloja viiniratikalla ja bussilla, joka oli varsin helppoa ja joka päivä kerkesi käydä 5-8 viinitilalla. Blogiteksti Franschhoekista löytyy täältä Franschhoek Wine Tram eli ainutlaatuisella viiniratikalla Etelä-Afrikan viinitiloja kiertämään

29 thoughts on “Kapkaupungin nähtävyydet – mitä tehdä ja kokea

Add yours

 1. Vitsi miten upealta tuolla näyttää! Ja niin paljon tekemistä, haluaisin niin paljon Kapkaupunkiin. Viinitilat ja pingiivirannat ja vuoret, kyllä kiitos! Ainoa mikä mietityttää on turvalllisuus pimeän tullen. Että voiko silloin lähteä jonnekin hotellilta syömään. Ihan ok jos joutuu Uberia käyttämään, mutta kunhan ei tarvitsisi kökkiä iltoja neljän seinän sisällä. 🙂

  Tykkää

 2. Ah, Kapkaupunki ja Etelä-Afrikka yleensä ovat varmastikin monipuolisimmat kohteet, joissa olen päässyt käymään. Hyviä vinkkejä tässä kirjoituksessa, etenkin yksin matkaavalle tuo Hop On -bussi oli todella kätevä koluta nähtävyyksiä turvallisesti.

  Tykkää

 3. Viiniä ja pingviinejä! Kuulostaa täydelliseltä lomalta! 😀 Hehe. Olisi todella upeaa päästä tutkimaan noita maisemia vielä jokin päivä! Hyviä vinkkejä!

  Liked by 1 henkilö

 4. Olipa perusteellinen johdatus Kapkaupunkiin ja hyviä vinkkejä! Haaveilen itsekin pidemmästä reissusta Etelä-Afrikkaan ja Mosambikiin, ja tuolta voisi olla hyvä aloittaa. Lasten kanssa reissatessa turvallisuus kuitenkin aina vähän mietityttää ja Kapkaupungistakin välillä varoitellaan. Miten koit itse tämän asian?

  Tykkää

  1. Sinänsä turvallinen kohde, tosiaan pimeällä ei ulkona suositella kävellen liikkumista, mikä kyllä vaikuttaa omasta mielestä viihtyisyyteen. Kapkaupungissa ei ehkä ole vaan lapsiperheille kohdennettuja palveluja kovin paljon kuten leikkipuistoja tai vesipuistoja mihinkä mennä päivää viettämään. Tavallaan lapsiperheen siellä sinänsä voisi kuvitella lomailevan, mutta esimerkiksi Aasiassa varmasti paljon ns helpompia lomakohteita lapsiperheille.

   Tykkää

 5. Pöytävuori on mun ehdoton oma lempikohde Kapkaupungissa. Pilvien yläpuolella on ihana nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, sekä mahtavista maisemista. Myös vaellus Cape point – Cape of Good Hope on mahtava. Itse tosin juuri tolla reissulla onnistuin hieman saaman reidet punaisiksi auringosta… Harmillisesti suurin osa Kapkaupungin omasta väestöstä ei näitä turistikohteita ikinä näe tai koe. Itse suosittelen myös vahvasti tutustumaan Township alueisiin mikäli onnistuu löytämään luotettavan oppaan. Kapkaupungista saa aivan toisenlaisen kuvan tutustuessaan siihen miten suurin osa kaupungin ihmisistä elää. Tämä nyt ei tosin suoraan mene kategoriaan nähtävyydet, mutta suosituksena kuitenkin,

  Tykkää

 6. Voi vitsit, rakastuin niihin tähän paikkaan viime vuonna, ja nyt tuli hirveä ikävä tuonne! Kiitos vinkeistä, siinä oli hyviä ensi kertaan 😉 tuo majoitus Bo-Kaapissa kuulostaa mahtavalta. Muita mun lemppareita oli mm. Kirschtenbosch, Lion’s Head, Pöytävuori ja Cape Point. Niin kuin sanoit, on tuo Atlantin rannikko upea jo sellaisenaan ja sitä on vain ihana fiilistellä. Ens kerralla täytyy myös tutustua enemmän noihin viinialueisiin ja Mandelan perintöön.

  Liked by 1 henkilö

 7. Mä rakastan pingviinejä, komeita maanmuotoja, viiniä ja merta! Etelä-Afrikan kiertue on ollut jo hetken suunnitteilla, mutta toistaiseksi ei ole osunut reittikartalle. Mitä olet mieltä turvallisuustasosta nykyään? Kahdestaan kierrellessämme emme olleet asiasta ollenkaan niin huolissaan, kuin nykyään 2-vuotiaan pikkuseikkailijan kanssa matkustaessamme.

  Tykkää

  1. Mahtikohde kyllä 😀 Kirjoitin edellisessä postauksessa Kapkaupungin turvallisuudesta https://lomallaviimeinkin.fi/2019/03/05/kapkaupunki-on-kaikkien-kohde-miksi-matkustaa-etela-afrikan-monipuolisimpaan-kaupunkiin/

   Pimeän aikaan ei kannata kävellä kaduilla eli kuljettava autolla tai taksi/uber. Valoisan aikaan on tosiaan turvallista kävellä, ja itse tykkään kaupunkilomilla kävellä paljon, mutta täytyy varautua että usein joku on pyytämässä rahaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: