Etelä-Afrikan viinilaaksot: Franschhoek vai Stellenbosch

Etelä-Afrikkan matkaa suunnitellessa oli jo heti selvää, että Kapkaupungista pitää päästä jollekin viinialueelle nautiskelemaan muutamaksi päiväksi. City Sightseeing Cape Town -kiertoajelubussilla onkin jo tarjota viinitilakäyntejä Kapkaupungin lähistöllä oleville kolmelle viinitilalle, joista olen kirjoittanut Kapkaupungin nähtävyyksien blogitekstissä, mutta mielessä oli päästä nauttimaan lisää paikallisesta viinikulttuurista.

Jo ennen matkaa vertailin Franschhoekin ja Stellenboschin viinilaaksoja toisiinsa ja tässä lopputulos omista päätelmistä.

IMG_0222

Stellenbosch on kaunis yliopistokaupunki 40 minuutin ajomatkan päässä Kapkaupungista, jossa on hieman edullisempaa majoittua ja vierailla. Viinitiloja on todella runsaasti ympäröivällä alueella ja alue onkin varsin tunnettu. Alueelle pääsee Kapkaupungista suoraan junalla, joka on hyvä vaihtoehto liikkumista varten. Emme halunneet vuokrata autoa, koska viinitilalle meneminen autolla ei kuulosta lainkaan hauskalta. Kuitenkin monesta eri lähteestä tuli esille, että Stellenboschiin pitää vuokrata auto tai sitten mennä kaupungista lähteville valmiille viinitilaretkille.

IMG_7889

Franschhoek on pieni todella kaunis idyllinen kylä vuorien ympäröimänä tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista, missä on pari päätietä ja kaikkialle on helppo kävellä. Majoitus on hieman kalliimpaa, koska kylä elää viiniturismilla. Tänne tosin täytyy ottaa kuljetus, mutta niitä tarjoaa monet tahot kohtuuhintaan tai toki sitten vuokrata auto. Ja sitten se tärkein asia Franschhoekista eli siellä on VIINIRATIKKA, jossa on 8 eri linjaa! Kaikilla raitiovaunun linjoilla on noin 8 viinitilaa, joilla voi vierailla. Viiniratikka tarjoaa myös kohtuuhintaisia menopaluu-kuljetuksia Kapkaupungista hintaan 35 €/hlö.

IMG_0197

Franschhoekin viiniratikka on itselle suoranainen toteutumaton unelma! Tuonne on päästävä viiniratikan kyytiin! Tälle jää SpåraKoff raitiovaunukin kakkoseksi! Eli valinta oli selvä: Franschhoek – valitsen sinut!! Blogiteksti Franschhoekin kokemuksista on luettavissa täältä Franschhoek Wine Tram eli ainutlaatuisella viiniratikalla Etelä-Afrikan viinitiloja kiertämään.

 

15 thoughts on “Etelä-Afrikan viinilaaksot: Franschhoek vai Stellenbosch

Add yours

  1. Olin itse Stellenboschissa viime keväänä. Upea paikka — ja hyviä viiniravintoloita. Ajoimme myös viinirouten – eli tien 62 päästä päähän. Joka puolella olisi voinut käydä maistelemassa euron hintaan tai jopa ilmaiseksi viinejä. Viiniratikasta kun olisi tiennyt niin olisihan sitä pitänyt käydä myös Franschoekissa — ohi ajettiin.. Kapkaupungissa tehtiin se Hop-on-Hop-off viiinibussi kierros, ja siellä saatiin ilmaiset maistajaiset siinä Etelä-Afrikan vanhimmassa viinitilassa, kun keskustelin henkilökunnan kanssa että halutaan tiettyjä viinejä maistaa. Ostettiin vielä pullo lähtiessä kun ”ilmaisia lounaita ei ole”..

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: