Arvostelussa Turkish Airlines ja Istanbulin uusi lentokenttä

Turkish Airlines on lentoyhtiö, josta mieleeni tulee itselle paljon positiivisia asioita ja kokemuksia, kun takana on useampia lentoja lähinnä Aasian eri kohteisiin. Onhan Turkish Airlines valittu vuosina 2011-2016 kuusi kertaa peräkkäin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi. Mukava yksityiskohta on, että kansainvälisten lentojen istuinpaikan voi economy-luokassa varata maksutta jopa 100 päivää ennen lentoa. Esimerkiksi kahdestaan matkustaessa on mukava valita ”oma” kahden istuimen setti koneen perältä, jos koneessa muuten on vain kolmen istuimen settejä. Paikanvalinta onnistuu netissä Manage Booking -kohdassa tai appissa My Flights -kohdassa tai soittamalla asiakaspalveluun. Isomman jalkatilan paikat eivät kuitenkaan ole maksuttomia. Jos paikkaa ei ole valinnut etukäteen, se onnistuu toki normaalisti check-inin yhteydessä 24 tuntia etukäteen.

IMG_4188

Ruoka ja juomat ovat erinomaista lennoilla ja niitä voikin aina kehua. Voi kun muutkin yhtiöt tarjoilisivat yhtä hyvää ruokaa. Oma juomasuosikki on tuore lemonade, jota saa yleensä pyytämällä eikä sitä olla heti tuputtamassa. Se on mukavan sitruksisen raikasta eikä imelää makulitkua.

IMG_1477

Tällä kertaa meillä oli lennot Kazakstaniin Helsinki – Istanbul ja Istanbul – Nur-Sultan sekä takaisin Almaty – Istanbul ja Istanbul – Helsinki. Economy-luokan matkustajillekin jaetaan Amenity Kit, joka sisältää lyhyemmillä yölennoilla silmäsuojan, sukat ja korvatulpat sekä kaukoyölennoilla lisäksi huulivoiteen, hammasharjan ja hammastahnan. Kaikilla lennoilla on hyvä viihdejärjestelmä ja osassa elokuvia on tekstitykset jopa suomeksi.

IMG_1512

Lennolla Istanbulista Nur-Sultaniin sattui hyvä tuuri, kun lähtöportilla pyytämättä ja yllättäen tarjottiin ilmaista business upgradea. Sehän sopi ja matka sujuikin hyvin erinomaisia ruokia syödessä mukavasti isossa tuolissa eli mahtava aloitus lomalle ja ennestään parantaa vielä omia fiiliksiä yhtiön palvelusta. Esimerkiksi Finnairilla lyhyiden lentojen business-luokan tuolit ovat tavallisia tuoleja, mutta Turkish Airlinesilla nekin ovat isoja ”nojatuoleja”.

IMG_1518

Ainut asia, joka hieman ärsytti Turkish Airlinesilla oli levoton ja pitkä Lego Movie 2 -animaatiomuotoinen turvavideo, joka näytettiin kahteen kertaan peräkkäin, ensin turkiksi ja sitten englanniksi. Video alkaa jo ärsyttämään, kun sen on nähnyt pari kertaa. Monesti vielä äänet ovat aika kovalla sen ollessa päällä, toki turvallisuutta varten. Sääliksi käy henkilökuntaa, jotka joutuu tuota videota kuuntelemaan monta kertaa päivässä. Tosin onneksi turvavideo on ilmeisesti aivan äskettäin vaihdettu uuteen rauhallisempaan.

IMG_1427

Istanbulin uusi kenttä parantaa myös entisestään matkustuskokemusta Turkish Airlinesilla. Vanha kenttä oli kovin basaarimainen ja hälyisä. Uusi kenttä on avara, moderni ja tunnelma on rauhallinen, vaikka kenttä onkin suuri. Uudelta kentältä nousi viereiseltä kiitotieltä toinen kone samaan aikaan lentoon, mitä harvemmin näkee – tämäkin kertoo kentän olevan kapasiteetiltaan varsin iso.

IMG_1410

Lentojen hinnat ovat varsin kilpailukykyisiä, joten varmasti muutkin päätyvät varaamaan yhtiön lentoja Helsingistä kaukokohteisiin. Edullisia Turkish Airlinesin lentotarjouksia varsinkin kaukokohteisiin löytyy jatkuvasti myös Lennot Suomesta lentosivuston kautta. Mitkä ovat omat kokemuksesi Turkish Airlinesin palvelusta?

IMG_1464

19 thoughts on “Arvostelussa Turkish Airlines ja Istanbulin uusi lentokenttä

Add yours

 1. Turkkilaista ei ole tullut vuosiin käytettyä. Aikanaan testattiin mannertenvälinen business, joka oli kyllä erinomaisen hieno kokemus. Nyt on muutamaan kertaan katseltu lentoja, mutta päädytty joko eri kohteeseen tai eri lentoyhtiöön. Tekisi mieli kyllä testata jälleen ihan jo tuon uuden lentokentänkin takia. Näyttää hienolta.

  Tykkää

 2. Turkishia on käytetty aika paljon Keski-Aasian suunnan matkoihin. Vanha kenttä toimi aikoinaan innoittajana Dinersin kortin hankintaan, sillä pitempiä aikoja kentällä ei vaan kestänyt ilman loungea! Jokohan uudella kentällä on free wifi – seuraava lento tuota kautta luultavasti viimeistään toukokuussa.

  Tykkää

 3. Olen ainakin pari kertaa lentänyt Turkish Airlinesilla kun on sattunut edulliset lennot. Ei mitään valittamista, ruoka on ollut hyvää.

  Tykkää

 4. Onko laukut menneet suoraan kohteeseen esim. HKI-bangkokin lennoilla ? Ihmettelen vaan kun skyscannerin sivuilla on lento, missä on ist:lla koneen vaihtoaikaa 4tuntia ja silti varoitetaan ”vaihto omalla vastuulla”. Kyllähän nyt luulis tänäpäivänä laukut menevän suoraan määränpäähän, eikä jatkolennoilla joudu tekemään uusia lähtöselvityksiä laukkuineen.

  Tykkää

  1. Joo, laukut menneet suoraan perille asti kohteeseen kun ollut yksi vaihto. Kieltämättä jännä varoitus, jos menet vaikka momondon kautta varaamaan niin tuleeko silloinkin varoitus vai onko se vaan Skyscannerin oma huomautus..

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: