Minne matkustaa lämpimään kohtuubudjetilla? Parhaat talven rantalomakohteet ja vinkit kaukomatkaan

Talvella suunnitteilla matka kylmästä lämpimään? Ainahan se mielessä on… Omaan makuun paras aika lähteä nauttimaan auringosta on juuri talviaikaan. Matkainspiraatiota varten tässä omia suosikkeja kaukolomakohteista, joissa on tullut viime vuosina nautittua lämmöstä ja rentouduttua. Lämpö ei luita riko, joten näissä kohteissa ei ole vain lämmintä vaan helteistä.

Malediivit

malediivit18malediivit13malediivit8

Malediivit on tunnettu luksus-saarista ja upeasta veden alaisesta elämästä. Mutta Malediiveille voi tehdä budjettimatkankin. Saaret ovat pikkuruisia, joten täällä on aikaa rentoutua. Malediivit onkin niitä paikkoja, joihin itse voisin kuvitella uudelleenkin lähteväni.

Miami ja Karibian risteily

risteily17risteily6miamikuvatblogi1

Miamin ja Karibian loman yhdistäminen on hyvä idea. Karibian risteily on ehdoton kerran elämässä -kokemus, jolla pääsee rentoutumaan ja nauttimaan saariretkistä, kun taas Miamissa voi nauttia suurkaupungin fiiliksestä.

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

pingviinirantaBo KaappöytävuoriIMG_6613

Kapkaupunki on todella monipuolinen kohde: mielenkiintoista luontoa ja vuoria, extremelajeja, eksklusiivista kaupunki- ja ranta- ja viinitilameininkiä ja vaikka mitä! Innostuneisuuteni huomaa jo blogiartikkelimäärästäni, sillä kirjoitin jopa neljä postausta tältä lomamatkalta.

Dubai ja Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

IMG_1695IMG_2306IMG_2413IMG_2596IMG_1688IMG_2649-2IMG_2326

Arabiemiraatit jakaa mielipiteitä, mutta se on kohtuullisen lähellä ja siellä on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Jos haluaa historiallisia paikkoja ja autenttista paikallisten elämää, niin Dubai ei ole silloin ehkä paras kohde. Jos taas kaipaat modernia ja luksusta, niin Dubai on paikkasi.

Vietnam

IMG_3854IMG_3620IMG_6013IMG_5865IMG_4698

Vietnam on monipuolinen kohde ja tarjoaa loistavaa katuruokaa ja myös mahdollisuuden yhdistää erilaista lomailua rantalomista keski-Vietnamin idylliseen Hoi Anin lyhtyjen valaisemaan kaupunkiin.

Doha, Qatar

IMG_3265IMG_2449IMG_2867IMG_2718IMG_5766IMG_2565

Monet käyvät kentällä vain vaihtamassa konetta, mutta ehdottomasti kannattaa myös yöpyä vaikkapa pari yötä täällä stopoverin muodossa. Doha on Suomessakin esillä urheilutapahtumien pitopaikkana, mutta kaupunki on myös samantyyppinen lomakohde kuin Dubai, tosin monella tapaa pienemmässä mittakaavassa.

Boracay, Filippiinit

boracay_1IMG_0318

Filippiinit on tunnettu upeista saaristaan. Boracay on itselle niistä lähinnä tuttu vaikka varmasti muitakin upeita saaria riittää. Tässä kuitenkin Boracayn saaresta omia fiiliksiä. Saarihan oli välillä suljettuna kun sitä kunnostettiin massaturismin aiheuttamien vaurioiden vuoksi.

Omia haaveitani tuleville talville

Seuraavina talvina haaveilen matkoista Malesiaan Penangille ja Langkawille, Dominikaaniseen tasavaltaan sekä Filippiineille Cebulle. Kerro tai linkkaa kokemuksesi näistä alle kommentteihin!!

32 thoughts on “Minne matkustaa lämpimään kohtuubudjetilla? Parhaat talven rantalomakohteet ja vinkit kaukomatkaan

Add yours

 1. Oi, ihania kohteita, ja varsinkin Malediivit. Viime vuonna tähän aikaan olin juurikin siellä ja lähtisin koska tahansa uudestaan. Loistava talvea ja kaamosta karkuun-kohde. Saa nähdä miten pärjää Malediiveille Mauritius ja Seychellit, sinne suuntaan ylihuomenna. 😉
  Miami ja Karibia myös tulevan talven ohjelmistossa, tosin ei risteillen. Väli-Amerikkaankin pitäisi tuon joulu-tammikuun reissun lopuksi ehtiä.
  Ja Etelä-Afrikka vuorossa helmikuussa! ❤️
  Viime vuosien parasta talvimatka-antia on olleet myös Sri Lanka ja Sansibar, näille vahva suositus jos et ole vielä ehtinyt käydä. Myös eteläisen Tyynenmeren saaret viime talvena oli huikea kokemus, ja varsinkin Uusi-Kaledonia. Aivan paratiisi!

  Tykkää

 2. Olipas kivoja kohteita, eikä noiden selaaminen ainakaan hellittäny matkakuumetta – etenkään kun oon lauantaina suuntaamassa seittemäks viikoks Lappiin, missä alkaa kaamos ihan just 😀

  En oo koskaan pitäny itteäni rantalomailijana, mutta Malediivit on kyllä sellanen kohde, mikä on aina ihastuttanu muiden blogeissa. Ehkäpä sinne joskus vielä pääsee rantautumaan, jos sinne budjettimatkallekin pääsee. Oon aina aatellu et se on tosi kallis paikka. Etelä-Afrikka näytti myös kauniilta 🙂 Dohasta tuli ihan mieleen Panama City, sielläkin on tollasia futuristisia pilvenpiirtäjiä vaikka minkä muotoisia!

  Tykkää

 3. Malediivit on kyllä ehdottomasto to-do listalla jossain vaiheessa! Täytyy palata noihin budjettivinkkeihin sitten. Dohassa on tullut oltua yhden yön välttämättömällä stop-overilla, kun aikataulun pettämisen vuoksi en päässyt Suomeen lähteneelle lennolle. En tuolloin ollut kaupungista ihan vakuuttunut, mutta mikä siellä eniten viehätti?

  Liked by 1 henkilö

 4. Olipas kiva postaus! Itsellä tuli kova kuume varsinkin Karibiaa ja Miamia, sekä Karibian risteilyä kohtaan. St. Maartenille tekisi mieli lähteä taas lomailemaan pariksi viikoksi ja muutama päivä olisi varmasti taas Maho Beachillä hengailua 😀

  Kapkaupunki on maailman kauneimpia kaupunkeja, kaunein missä itse olen käynyt. Sinne ja Etelä-Afrikkaan tekisi mieli ylipäätään mennä, bonuksena aikaero, jota ei käytännössä ole.

  Näistä Malediivit ja Vietnam on ollut pitkään bucket-listalla, minne tekisi mieli lähteä lomailemaan. Eli mulle kävisi yksi loma kaikissa näistä 😀

  Tykkää

 5. Miten onkaan mahdollista saada aikaan matkakuume, vaikka onkin paraikaa matkalla? No lukemalla tällaisia innostavia juttuja tietenkin 😀 Tuosta listasta mä valitsisin tänään Karibian risteilyn! Huomenna ehkä Dohan 😀

  Tykkää

 6. Meidän kohtuubudjetit taitaa olla aika eri mittaluokkaa, kun mulle aika moni näistä näyttäytyi verrattain kalliina. Tietenkin on suhteellista, missä esimerkiksi majoittuu, mutta hyvät hotellit ovat varsin kalliita vaikkapa Dohassa, ja Dubaissa taas ruokaan saa menemään aika hulluna rahaa. Toisaalta taas mikä tahansa paikka on edullinen, jos majoittuu dormissa ja ostaa ruokaa supermarketista. 🙂

  Tykkää

  1. Budjetti on toki katsojan silmissä, tuossa otsikossa mainitaan kohtuubudjetti, millä yritän viitata kohtuullisuuteen siksi että itse olen voinut tehdä lähes noihin kaikkiin kustannuksiltaan aika samanarvoisen kaukomatkan esim lennot kohteisiin on maksanut noin 200-650 €. Jos lukee noita blogitekstejä, monissa kerrotaan avoimesti kuluista. Miami ja Karibian risteily on ollut noista selvästi kallein kohde, lähinnä sen takia että Miami on kallis paikka lomailla, Karibian risteilyjä taas voi saada hyvinkin kohtuulliseen hintaan. Kuitenkin lennot Miamiin oli edulliset Meno-paluu yhteensä 305 euroa.

   Tykkää

 7. Oi Filippiinit. ❤ Rakastuin viime talvena siihen. Hmm, en kyllä tiedä onko Miami ja Karibian risteily miten kohtuubudjetilla, terkkuja juuri Miamista nimittäin. Me ollaan täällä kaksi viikkoa ja kauhistelin jokunen aika sitten miten kalliiksi tämä edulliseksi ajateltu reissu tulikaan. Meiltä kahdelta lentoineen, viikko risteilyllä (+juomapaketti, netti ja päiväretki), autovuokra, airbnb-asunto sekä syömiset tms tulee maksamaan heittämällä yli 6000€. Toki varmaan halvemmallakin pääsee, mutta ollaan yritetty etsiä mahdollisimman edullisia ratkaisuja.

  Tykkää

  1. Jep sinänsä tuo on totta, juuri toiseen kommenttiin vastailinkin että noista matkoista Miami oli kallein, toki se siihen liittyvässä blogitekstissäkin selviää. Miami on kallis, varsinkin kun olimme Miami beachilla yötä. Risteilyjä saa edullisesti kun vaihtoehtoja on paljon, itse pärjäsin hyvin ilman juomapakettia kun ruokaa on niin paljon tarjolla että pelkkä vesi ja mehut riitti sen lisäksi. Toki sattumalta hyttiluokkaamme kuului vielä limupaketti. Nettiä en ottanut ja retketkin tein omatoimisesti jolloin hinta oli edullinen. Lennot Miamiin oli meno-paluu yhteensä 305 € / hlö eli ne vähän osaltaan omaa budjettia pienensi. Jos suurimman osan on edullisella Karibian risteilyllä vaikka hytissä ilman parveketta ja vain pari päivää Miamissa se laskisi myös budjettia. Mielenkiintoista kuulla mitä pidätte Miamista ja risteilystä! Leppoisia lomahetkiä 😀

   Tykkää

 8. Etelä- Afrikka on meilläkin listalla, alkuvuonna suuntaamme Sansibarille. Qatarit ja Dubait eivät ole saaneet vielä sykähtymään – ja Malediivejä pohdimme joka vuosi, mutta koska itse en sukella ja mukana on vielä lähinnä maalla viihtyvä pikkuseikkailija, ei se ole vetänyt itseään vielä magneetin lailla lentovaraukseksi. Karibiaa olemme kokeneet saari kerrallaan, kun tuo risteilyn kautta Karibian siemailu tuntuu kovin hengeltään kaukaiselta omatoimimatkailusieluillemme. Katsotaan, mille saarelle seuraavaksi käy matka ❤ ps. Meiltä löytyy blogista juttua Filippiinien Boholista, jos sinne tekee mieli jatkaa matkaa. Myös Malesian Perhentiania suosittelen lämmöllä vaihtoehtona. Dominikaaninen oli ihastuttava, mutta ehdottomasti massapaikkojen ulkopuolen pienemmissä kylissä. Jännittäviä reissuja ja haaveiluja sinne!

  Tykkää

 9. Malediivit on ainakin listalla ja mietittiinkin miehen kanssa voiko siellä tehdä 5 tähden hotellin sijaan myös budjetti matkaa. Mutta missäs on Kanarian saaret? 😅✈️

  Tykkää

 10. Kohteen valitseminen tuntuu itselle olevan aina hieman hankalaa ja yleensä lopulta päädyn johonkin hieman sattumalta. Kapkaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen ja erittäin mielenkiintoinen paikka. Meillä ehkä hieman erilaiset kriteerit ja budjetit kohteille, mutta kiva oli tsekata tämä lista.

  Tykkää

 11. Näistä kohteista olen käynyt vain Arabiemiraateissa ja Vietnamissa. Vietnamissa olimme joulukuussa ja Hanoin seuduilla lämpötila laski alle viiteentoista, siellä ei ollut helteistä! Puoliso oli ottanut Halong Bayn risteilylle pelkästään shortsit housuiksi mukaan ja joutui jättämään kylmyyden vuoksi suurimman osan aktiviteeteista väliin! Malediivit on itselleni tuleva unelmakohde, jonne on pakko päästä. Näistä kohteista lisäksi Kapkaupunki ja Etelä-Afrikka muutoinkin houkuttaa! 🙂

  Tykkää

  1. Jep, Vietnamissa olen ollut helteisen Ho Chi Minh Cityn lisäksi keski-Vietnamissa Hoi Anissa. Hanoin jätin suosiolla väliin koska siellä on liian kylmä itselle. Tuossa blogitekstissä siis myös mainitaan vain Ho Chi Minh City ja keski-Vietnam mieluisina talvikohteina 😀

   Tykkää

 12. En olekaan käynyt missään näissä enkä missään näistä sun haavepaikoissa. Yllä mainittiinkin Mauritius. Me olimme siellä marraskuussa, joten en osaa tammikuun säästä kertoa. Lentomatka oli mielestäni vähän liian pitkä, mutta sää oikein mieluisa. Lennot oli isoin yksittäinen kulu. Muuten olimme edullisessa hotellissa, B&B ja vuokrasimme asunnon muutamaksi päiväksi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: